Reklama

Reklama

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se

  • USA No Retreat, No Surrender (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jason Stillwell, syn majitele karate školy, je velkým fanouškem Bruce Leeho, sám však ale moc dobře bojovat neumí. Všechno se změní, když se mu jedné noci zjeví duch Bruce Leeho a začne ho trénovat. Jason se naučí ubránit nejen sebe, ale i své nové přátele ze Seattlu a svého otce, za jehož školu ve finále bojuje proti smrtelně nebezpečnému ruskému bojovníkovi Ivanovi (Jean-Claude van Damme). (Fary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, ke kterým chovám jistou úctu, protože jsem je jako malý sledoval na videokazetách. Karate Tiger byl jeden z těchto snímků, ani jsem netušil tehdy že existují další díly, natož že se snímek jmenuje ve skutečnosti Neustupuj, nevzdávej se. Pamatuju si jak jsem strašně moc žral tréninkové scény, kdy si kluk zatíží nohy olovem a dělá kliky na jedné ruce. Rovněž jsem si ovšem všimnul jednoho pro mě do té doby neznámého herce, kterým nebyl nikdo jiný než později veliký Jean-Claude Van Damme. Zde v roli záporáka jakého svět později spatřil až v Ivanu Dragovi. Jeho Ivan Kraschinsky měl v sobě všechno co jsem v té době od padouchů požadoval.... dneska bohužel spatřuju, že Karate Tiger 1 není kdovíjaký kousek a že se zde nachází i celé hejno pořádných masařek. Z nostalgie, za parádní písničku (Hold On To The Vision od Kevin Chalfant) a za závěrečné zúčtování v ringu ovšem dávám 55% ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Karate tiger: Kopu a koušu: Neustupuj, zdrhej. Tak konečně vím nejen, co je béčko, céčko a péčko, ale nově i káčko: kopací filmy. Chtěla bych vidět toho, kdo může mít požitek ze sledování retardovaného puboše, který uctívá Bruce Lee až k nepříčetnosti a skupiny dalších mentálně solidárních vypatlanců v příběhu tak pitomém, až to bouchá dveřma. Kolik má asi takový jedinec nohou a rukou, když hlavu nepochybně žádnou? Jean-Claude van Damme jako nažehlený Rus-zaťatý-skus s matrixovskými schopnostmi je jediným důvodem, proč si tuhle volovinu pustit, ale hodně, hodně slabým. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Slusna fantasmagoria, to hej, zato vsak zabavna. To, ze to zreziroval Corey Yuen by ma nenapadlo vo sne a popravde, aj keby film reziroval hotcikto iny, nemyslim si ze by vysledok vyzeral prilis odlisne. To, ze za filmom stoja azijati je vsak poznat v subojoch. Su svizne, dynamicke, a zopar pohybov naozaj prekvapi - holt je to Hong Kongska skola. Pribeh je prostucky, avsak v tom je jeho sila. Od zaciatku je jasne kto je ten dobry a kto je ten zly, po porazke nasleduje trening, po treningu vytazstvo. Tak to ma byt:). No a Bruceho duch, to je fakt vtip. Avsak Bruceov bojovy duch, nie ten filmovy, je z filmu naozaj citit a nielen filmovemu hrdinovi, ale aj mnohym ludom v skutocnom zivote je do teraz inspiraciou. Tym si u mna film spravil velke plus. Ozaj smutny je fakt, ze Brucea ludia skutocne objavili az po jeho smrti. Za zivota sa mu producenti staviali chrbtom, po jeho smrti sa fotografuju pri jeho hrobe. (6/10) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapuje, že jsem tuhle akční klasiku ze zlatých osmdesátých neviděla v době, kdy se mnou třískala puberta a tenhle typ filmů jsem žrala s gurmánskou náruživostí vyhladovělé vlčice. Teprve včera jsem v nočních hodinách netradičně nemohla zabrat (zkurvené vedro!) a tak jsem se shovívavým úsměvem sledovala peripetie adolescentního chcípáka, který touží stát se americkým Bruslím. V místním dojo mu jaksi pšenka nekvete, jelikož je to tam (věrno klišé scénáři) samý křivý kretén. Chlapec je ovšem spořivý, nevyhazuje love za osobního trenéra (ani nedělá asijským dědkům poskoka jako jeho současník a konkurent Daniel z "Karate Kid"), k dokonalosti se vypracuje díky výcviku, radám a duchovnímu vedení imaginárního kouče - atrapy svého šikmookého vzoru. Nesmí chybět ani zloun tak zlý, aby hodnému americkému klukovi každý divák fandil, takže místní zlý podnikatel najme na turnaj zlého, veleschopného, nenáviděného belgického Rusáka. A pozor, následuje spoiler, protože závěr filmu by nikdo neuhodl: to z nuly vymakané ucho, co pro trénink využívalo například i sexuální praktiky s černým gaykámošem, se zuřivě vyšklebeným Žán-Klódem vymete ring a málem mu i bouli zarazí zpátky do lebky! Objektivně je "Karate Tiger" nefalšovaná cypovina, průhledná jak nablýskané lítačky v hytlermarketu, blbější než potomek sourozeneckého páru, souboje jsou poněkud nevěrohodné a křečovité při snaze o efektnost, ale tu třetí hvězdičku do průměru přece jen dám: byl to příjemný pocit, vrátit se do puberty:-). 50% ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

Film mého dětství. Když je Vám 12, chodíte do školy / ze školy a ve volném čase si pouštíte, co máte ve skromné VHS filmotéce, pak film o naději a nevzdávání se ve Vás zanechá určité stopy. Tehdy mi nebylo moc jasné, proč Van Damme (můj oblíbený) hraje zlouna, nicméně přes celkové ztvárnění jsem ho skutečně tak považoval a tento film se nesmazatelně zapsal do mé growing-up filmotéky. Je to už hodně dlouho, co jsem ho viděl naposledy (krom dneška), kdy vůči němu zastávám naprosto stejný postoj - naděje a nevzdávání se, pokud věříte, dokážete zázraky. A tak tomu skutečně je (vlastní zkušenost). ()

Galerie (38)

Zajímavosti (33)

  • V úvodu filmu, kdy Ivan (Jean Claude Van Damme) napadne Jasonova (Kurt McKinney) otce, odlétne otec po poslední otočce ke stěně telocvičny. Hned v dalším záběru je však od stěny poměrně daleko. (Armin82)
  • Když se Jason (Kurt McKinney) pohádá s otcem (Timothy D. Baker) a ten začne z garáže vše vyhazovat, odhodí jen pár časopisů a dvoukloubou tyč. Poté Jasona odstrčí, strhne plakát a Jason začně utíkat pryč, ale na zemi je vidět daleko víc vyházených věcí. (Armin82)

Reklama

Reklama