J.T. vyrůstá u svého otce na závodišti koní. Otec, který patřil před sedmi lety k boxerské špičce odešel z ringu kvůli zranění a nyní se spolu se svým osmiletým synem věnují pouze koním. Ovšem poklidné soužití otce a syna naruší J.T.ova matka, který syna po narození opustila a nyní se ho snaží získat zpět. Otec, kterému J.T. říká šampion, se po sedmi letech vrací do ringu a snaží se tak získat peníze pro synovu budoucnost. Podaří se mu uspět v zápase na život a smrt? (fujarik)
Houdini
Oscar 1 nominace: Hudba(14.4.2004)
║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA $30,441,738║Tržby Celosvetovo $32,900,000║(3.1.2009)
mandes
rozpočet : ? tržby americke : $30,441,738(24.12.2006)
Boogeyman
Podle obrázků ve fotogalerii a textu v obsah/info to vypadá, že film je především o boxu, ale nenechte se mýlit, ač je hlavní hrdina bývalý šampion, samotné boxování je zde naprosto vedlejší. Film je především popis nádherného vztahu mezi otcem a synem. John Voight jako životem zklamaný boxer, který díky své přehnané hrdosti zanechal sportovní kariéry po prvním nepovedeném zápase bloumá mezi sebelítostí, kterou utápí v alkoholu a hazardu a svým sedmiletým synem Timym, který ho jediný drží nad vodou. Jednou je nahoře (vyhraje peníze, koupí synovi koně) jednou je dole (prohraje koně), jeho syn je mu stále naprosto oddaný a táta je pro něj největším hrdinou. Pak do děje vstoupí Timyho matka, kterou nikdy neviděl a která (ne)chtěně velmi rozhází jejich zavedeným režimem. Především vinou její touhy znovu vychovávat kdysi zatraceného a opuštěného syna film dospěje do strhujícího finále v boxerském ringu....Herecké výkony jsou jedinečné, Voight a Dunawayová jsou však zastíněni skutečným hlavním hrdinou a to tehdy devítiletý Rickem Schroderem v roli sedmiletého Timyho. Jeho famózní výkon byl navíc podpořen úžasným českým dabingem, bohužel nevím, jak se dětský dabér jmenoval. Přiznám se, na konci mi srdce spadlo do trenek a tekly mi slzy. Dlouho na mě nějaký film tak nezapůsobil!(30.11.2007)
danecek24
37. Zlatý Glóbus za rok 1979 - cena (1) - *Objev roku (herec) - Rick Schroder + nominace (1) - Nejlepší herec (drama) - Jon Voight(26.12.2008)
Saj
Klišé(3.4.2011)