Reklama

Reklama

Opravdový život

  • Kanada Sleepwalking
Trailer

Obsahy(1)

Peklo osamění a dospívání bez těch nejbližších.  Jedenáctiletá Tara se musí smířit s tím, že její nevyrovnaná matka náhle někam odjela s mužem, jemuž právě věnuje pozornost. Zatímco marně očekává její návrat, stále více si uvědomuje, že se o sebe nedokáže postarat. Otce Tara nikdy nepoznala a tak ji pod svá ochranná křídla alespoň na nějaký čas bere bratr matky, James...
Filmové drama o tom, jak je obtížné vymanit z nepříznivých rodinných okolností i předurčenosti osudu natočil režisér Bill Maher. Ve svém debutu se opřel o silný příběh a herecké výkony známých představitelů: Charlize Theronová ztvárnila úlohu Joleen, Dennis Hopper hraje tvrdého farmáře Reedyho. Hudbu k snímku napsal vynikající skladatel Christopher Young. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Který dobrák zase přejmenoval Sleepwalking na Opravdový život...To už by mělo být snad trestné! Vím, že je to v tomto případě zrovna docela obtížné přeložit, ale když to nejde, proč se nenechá původní název v angličtině? Celou dobu sledování filmu jsem si říkala, jak je ta máma podobná Charlize Theron a najednou kouknu do titulků a ona Ch.T. osobně! Celé herecké obsazení je dokonalé. Film je taky vynikající, až se to sepsulo na úplném konci, kdy tvůrci tak jako v mnoha jiných slibně rozvinutých tématech absolutně nevěděli, co z toho má nakonec vyplynout. A to mělo zásadně ovlivnit všechny 3 hlavní osoby . Závěr hozený do jakéhosi nepřesvědčivého rádoby snad happy endu nebo vytracena je jediným ale dost podstatným nedostatkem filmu. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl dát slabé 4*, ale nakonec dám radši silné 3*, protože zas tak silné to nebylo. Nicméně i tak je to docela povedené drama, které je dobře a uvěřitelně napsané, je slušně natočené a na pár silných scén zde taky dojde. Navíc mě příjemně překvapilo, že i když to celou dobu je totální depka o dvou (vlastně třech) troskách, které se snaží před svými problémy a svými depresivním životy někam navždy zdrhnout, ale místo toho je jich život stále jen horší, tak to nekončí úplně tragicky a skoro všechny postavy si něco uvědomí. Fakt jenom škoda, že to je silné jen v jednotlivých scénách, ale ne jako celek. A i ty postavy mohly být rozebrané trošičku víc. Každopádně špatné to vůbec není. Lepší 3* ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jsou dny, kdy si člověk myslí, že horší už to být nemůže. Ale může! Když už není kam jít, ze zoufalství se vrátíš k rodičům, bez peněz a sebevědomí, a oni tě vymrskají jako psa. Aby člověk našel sám sebe, musí začít tam, kde se ztratil. O tom je tenhle film. Pak může začít "The first day of the rest of his life". Cesta k tomu dni je ale dlouhá a trnitá. A na konci nemusí být zrovna happy end. Ohledně oficiálního textu distributora plně souhlasím s Enšpíglem. :-) 75% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Docela depka prakticky bez světlých okamžiků. I když holka dostane k narozkám pastelky, nebo se objeví nějaký ten vzácný úsměv, pokaždé nad tím leží mrak beznaděje. A přitom zrovna tady jsem chtěl, aby se mračna roztrhhaly a v závěru byl vidět alespoň jeden paprsek. No jak to dopadlo nechám na posouzení ostatním. Já ho tam neviděl. Ale takhle to asi občas chodí. Nelze nezmínit povedené obsazení s talentovanou AnnaSophií Robb v čele, ale ani ta ze mě tu deku nesundala. 60% ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Socialna drama, ktora rozprava pribeh, akych sa deju na svete stovky a pravdepodobne az tisicky rocne. Skrachovane existencie opustaju svoje deti, ktore su nechane napospas uradom alebo v lepsom pripade pripuznym, ktori rodicovsku starostlivost nahradit nemozu a zvacsa ani nevedia. Je to proste skutocny zivot a ten je castokrat prilis obycajny, aby sme sa nad nim museli hlbsie zamyslat. Avsak aj obycajne pribehy dokazu byt umelecky podane "neobycajne", no pripad tohto filmu to urcite nie je, co je v celku skoda. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • Pracovný názov filmu bol Ferris Wheel. (misterz)

Reklama

Reklama