Reklama

Reklama

Mistr Shaolinu

  • Česko Mistr šaolinu (více)

Obsahy(1)

Čest, msta, patriotiznus. Odpor vůči utlačovatelům Říše středu. Hněvem naplněny jsou srdce Mingů. I mladý shaolinský kněz Chi Shan je Ming. Na měsíce opustí klášter, aby poznal tajemstvý výroby střelného prachu a naučil se novou techniku Shaolinu. Vrátí se však příliš pozdě. Klášter je zničen drzostí nepřítele. V hněvu se zapřísahá, že se bude mstít. Obklopuje ho nebezpečí a boj, a v patách jsou mu drábi Manchů... (Panavision)

(více)

Recenze (42)

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá klasika. Jako děcko jsem Shaolinské filmy hrozně žral. A dá se na to dívat i teď, což je paráda. Líbily se mi ty pasáže, jak se vyhýbali na té úzké lávce. Nebo souboj, po kterém zůstanou v betonu vryté otisky Chi Shanových bot. Za zmínku stojí i souboje s lámou. moc hezky zpracované. A i s tím šíleným dabingem je to velice příjemná podívaná. 85% ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

A i sousedi klepali v roce asi 1992. Dobrý den, nepůjčíte nám kazetu Mistr šaulinu, na výměnu vám můžu půjčit tuto novinku zrovna čerstvě překopírovanou z půjčovny a pak tu kazetu vrátili a byl poškozen pásek. Ale jako malý cap jsem u toho slintal blahem. Jak ten borec skakal po slupach nabodaných do země, anebo jak seděl na lávce i když ten týpek mu ukopl nožku. Nezapomenutelný zážitek. Někdy když mně bylo 18 let jsme s kámošema na kvartyru dělali retru kung-fu párty. Bavili jsme se parádně. ()

Reklama

Han-cock 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvých filmov vobec, ktorý som pozeral asi 10x za sebou. Nevedel som sa vynadívať ako je možné tak perfektne bojovať a ovládať Shaolinské umenie. Nikdy na tie pocity nezabudnem. Možem kludne povedat že takéto filmy si zaslúžia viacej než len 5*****!!!!! Neskutočná vôľa halvného hrdinu ktorý sa učí a prebíja umením Shaolinu až na koniec sa stane jedným z najlepších bojovníkov svojho umenia. Bol som aj príjemne prekvapený zo zbrane z banbusov a reťazí, to je naozaj vynález. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Chi San je pověřen důležitým posláním a po třech měsících se vrací do kláštera Shaolinu, který je napaden a zničen. Od mistra, kterému nezbývá moc života, dostane za úkol znovu Shaolin vybudovat. Pai Mei jako filmová postava mi byl ve snímku Kill Bill: Vol. 2 (2004) nějak povědomý, protože jsem ho viděl poprvé zde v tomto snímku před hodně dávnou dobou a nyní v repríze. ()

videofil 

všechny recenze uživatele

I tohle je docela dobrý shaolinský kungfu film, i když podle mě nedosahuje takových kvalit jako 36 komnat shaolinu. Ukázky bojových umění jsou zajímavé, obsah filmu je však slabší. Z filmů si nejvíce pamatuji scény jako likvidace shaolinského kláštera, přechod mnicha přes ten úzký most a následný souboj na něm, způsob, jakým verboval své budoucí studenty ( hlavně jak při bojovém umění naučil kováře zacházet s kladivem ) a samozřejmě nesmím zapomenout na toho padoušského bílovlasého staříka. Pokud jde o český dabing, platí to, co jsem napsal o 36 komnatě shaolinu. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama