Reklama

Reklama

Pýcha a předsudek

  • USA Pride and Prejudice
Trailer

Obsahy(1)

Elizabeth Bennetová je inteligentní, zodpovědná a pilná studentka, která by se chtěla stát spisovatelkou. Společně se čtyřmi dalšími spolužačkami, Lydií, Kitty, Mary a Jane touží po tom pravém, i když na vdavky před dokončením studia vůbec nepomýšlí. Když se však setká se šarmantním playboyem Wickhamem a citlivým obchodníkem Darcym, její poklidný svět se rozbije na kusy. Dokáže nahlédnout pod líbivý povrch a objevit skutečné úmysly těch dvou? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

togaf 

všechny recenze uživatele

Pýcha a předsudek ve dvacátém století...no nebyla to taková katastrofa, jakou jsem čekala. Odkazů na Jane Austenovou bylo hodně, někdy i zajímavě použity, někdy geniální autorku jen vykrádají. Nejvíc mi vadily stereotypy - krásný holky s brýlemi a lidi mají věřit, že jsou ošklivky. Stačí sundat brýle a jsou krásné a všichni to vidí - wtf? ()

mau 

všechny recenze uživatele

Tak tohle ne, to bylo vážně hodně špatný.. A to asi dávám tu jedničku z úcty k Austenové, nebo nevim, i když jí by se to asi moc nelíbilo. Jedna z jejích nejsilnějších stránek, dialogy, vyznívají v tomto filmu značně komicky, hlavní představitelka je špatná, většina postav nepřesvědčivých až tragických, jednotlivé klíčové scény příběhu jsou zkrátka řazeny aditivně bez větší invence.. No to i mezi teenagerskými komediemi se najdou lepší.. Zkrátka, 40% je podle mě, vážění uživatelé, značně přespříliš.. :) ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Jane Austenová se do současnosti skvěle hodí, ale ne v takhle prachbídném podání. Začátek ještě ušel, variace na Pýchu a předsudek u současných single byly sem tam i podařené. Pak to šlo ale do totálního průšvihu, kdy už se nevědělo co a jak hrát a stále zřetelněji bylo vidět, že je to béčkový film hraný céčkovými herci nevalných, ba přímo mizivých kvalit. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

„Obecně přijímanou pravdou je, že dívka v určitém věku a v určité životní situaci musí chtít manžela. Nejspíš jsem byla v té situaci a..... podle mé matky jsem toho věku dosáhla už dost dávno.“ Parta holek na lovu s pomocí nezbytné Růžové bible: Jak dostat vašeho kluka na kolena!. Ovšem ženich ( a ještě k tomu nechtěný) krouží jenom kolem Elizabeth „Dlouho jsem přemýšlel a jsem ochoten přehlédnout všechny věci, které na tobě nesnáším. Nadváhu, mimo jiné“ Ale je tady ještě okouzlující Jack a taky ten do sebe zahleděný morous. Darcy „Někdy je pro mě samota jedinou možností, jak zůstat v příjemné společnosti.“ Teenagerovská verze Pýchy a předsudku. Mě to pobavilo, ale Jane Austenová by se nejspíš dost divila svému jménu v úvodních titulcích. I když. právě vtipné odkazy a citáty z její knihy byly to nejlepší. „Štěstí v manželství je výhradně otázka náhody.“ ()

Radush 

všechny recenze uživatele

Nevermore.. Typický důkaz toho, jak Američani dokážou zničit jeden z nejklasičtějších příběhů. Neříkám, že nápad převést příběh do současnosi je špatný, ale to provedení?!! Herecké výkony jsou naprosto otřesné a celý film je absolutně bez nápadu. Hodnocení * dávám jen kvůli představiteli Darcyho (nebude to tím, že je Brit?). Jane Austen se musí obracet v hrobě.. ()

Reklama

Reklama