Šílený opičák kung-fu

Mad Monkey Kung Fu

Akční / Drama

Hong Kong, 1979

Chia-Liang Liu

Hodně velmi kvalitní kung-fu akce, která v současnosti těžko hledá konkurenci. Jackie Chan a jeho Drunken master je pouze slabý odvar. Přesto nemohu dát lepší hodnocení, protože většina HK produkce té doby je plus mínus stejná a tohle je snad 20cátý film podobného ražení (komediálně laděná akce, která chvílemi ztrácí na smyslu a chce pouze rozesmát, což mi moc nestačí). Tím mizí napětí i příběh a divák stále sleduje již opakovaná schémata. Na druhou stranu je mi to líto, protože ve své době určitě dobrá myšlenka podpořená kvalitní akcí a dobrými (a známými) hereckými tvářemi. Milovníci žánru ať si minimálně 1* přičtou.(4.7.2009)

Príbeh, ako je to už zvykom nestojí za zmienku. Scenár je len akýsi odrazový mostík k niečomu, čo nasleduje a čo diváka a fanúšika starých kung-fu filmov dokáže pobaviť, zaujať a uspokojiť. Tvorcovia si to uvedomovali a tak nám od začiatku nadelili nespočetné množstvo súbojov a tréningových postupov. Súbojové choreografie sú také dokonalé, akčné, originálne a vtipné, že by sa aj Jackie Chan začervenal. 85%.(16.3.2009)

Dva sourozenci herci Pekingské opery jsou pozváni k místnímu bossovi, ale ten má nekalé úmysly, protože má spadeno na Chanovu (Chia-Liang Liu) hezkou sestru. Bratra při demonstraci opičího kung-fu opije a ráno křivě obviní z činu, který neudělal, aby bratr vyvázl životem musí sestra u bosse zůstat a Chanovi jsou zmrzačeny ruce. Děj se posune o pár let později a Chan se živí jako pouliční umělec se cvičenou opicí a seznámí se s mladíkem, kterému říkají Opičák, který se později kvůli okolnostem stane jeho žákem opičí pěsti... Režisér snímku Chia-Liang Liu hrál mistra stylu opičí kung-fu nebo též opičí pěst a dělal choreografii bojových scén. Scény z tréninku opičího stylu jsou choreograficky velmi zajímavé a zrovna tak následné souboje s bossem a jeho kumpány.(13.5.2012)

Tento film patří ke skutečným klasikám kung-fu. Příběh o mistru stylu opice Chanovi, který se nechá vlákat do pasti a ztratí vše na čemu kdy v životě záleželo celou dobu osciluje někdy mezi akci, dramatem a komedií. Naprosto dokonalá je choreografie: Hudba je také dobrá a napadá mě, že ty Číňani použivají hudbu z Wong Fei Honga skutečně všude. Film má pro mě jen jednu slabinu, a tou je nedostatečně vysvětlená zápletka.(4.2.2006)

Vtipný kung-fu snímek oplývající kvalitní choreografií soubojů, které mnohdy přecházejí až do stylu grotesky dokonce i s podobnou hudbou. Líbili se mi také názvy jednotlivých technik ( opilý had leze s díry :-), jenom to bylo ke konci už moc dlouhý, mít to tak o 10 - 15 minut méně, bylo by to za pět *.(21.4.2008)

Mazec z klasické staré HK školy kung-fu.Choreografie téměř dokonalá,opičí styl je opravdu prvotřídní:).Ale stále znám jěště plno starých fláků,které jsou ve všech směrech lepší.tak i tak 4,5 *(10.11.2009)

kung-fu mazec ze staré školy, který spolu se známějším Drunken Masterem patří k absolutní špičce žánru - choreografie je naprosto dokonalá, skoro bych řekl neuvěřitelná, protože to co zde předvádí hlavní protagonisté je opravdu na hranici ohebnosti a mrštnosti lidského těla. Musim okoukat nějaké tréningové metody a stát se podobnym zabijákem - monkey style rulezz!:)(22.10.2008)

Tohle je opravdu zážitek z produkce klanu Lau. Lau Kar Leung každým pohybem dokazuje, že je synem mistra Hung Gar a že umí naprosto neuvěřitelné věci. Hlavní roli tohoto filmu ale hraje Hsiao Ho, který tu zatím není uvedený a je to jeho nejlepší film. Jeho opičák je fenomenální a člověka trochu mrazí nejen z toho, když si uvědomí, co vydrží lidské tělo, ale i z toho, jak se Hsiao dokonale proměnil ve zviřátko. Je to vážně choreografická perlička a navíc i když je děj předvídatelný, není jako podle šablony a člověk má tendence fandit hlavním protagonistům. Lau Kar Leungovy rozmlácené ruce mě dostaly.(16.5.2008)

Klasický scénář kung-fu filmu, kdy učitel cvičí žáka, aby ten v závěru bojoval proti úhlavnímu nepříteli. Není v tom nic míň ani víc...(4.7.2009)

Klobouk dolů před ohebností, gumovostí a celkovou fyzickou kondici Hou Hsiaa, protože občas předvádí šílenou divočinu. Jinak se jedná o klasickou, choreograficky dobře zvládnutou mlátičku, která ale nevyniká ničím, čím by si zasloužíla víc než průměrné hodnocení.(19.7.2010)

Chia-Liang Liu a jeho opičí styl. Na začátku jsem myslel, že to bude opilý styl, ale mýlil jsem se. Naprosto výborná choreografie a opičí styl.(8.5.2012)

opice je v čínském horoskopu symbolem důvtipu, originality a strhujícího šarmu - přesně takový je i celý film, opice ve své nejlepší formě;-)(14.3.2009)

Parádní kung-fučko. Tak jako každý jiný ze 70. let jen obvzláštěno o jiné pojetí bojového umění. Tak zvané opičí pěsti. Borec skáče a vyvádí jako pavián a i když jsem si ze začátku říkal WTF, tak ke konci jsem si říkal jen parááda. Film obsahuje taky jednu brutální scénu kde odgrázlujou opici. Ma sa kr...(24.1.2011)

Další ze série výborných kung-fu filmů. Skvělá choreografie a dobré dialogy. Nechytat stanici MGM, tak bych o takové skvosti přišel.(14.3.2009)

60% neobyčejně dementní chování všech postav korunuje naprosto nelogický děj. Vrcholem trapnosti je v tomto ohledu bratr hlavního záporáka nabízející homosexuální služby. O to však v těchto filmech jde až na posledním místě. Souboje jsou však celkem dobré a finální bitka klasicky dva klaďasové vs jeden záporák je výtečná.(26.10.2011)

Dobrý film skvělé kung fu obsazení herců určitě se každému zalíbí kdo jej vlastní.(6.3.2012)

Tento film jsem, bohužel, viděl až teď a musím řící..., jako častečný znalec bojových umění, že to co předvádí Chia-Liang Liu a Hou Hsiao, je skutečné skvostém bojových umění...Pro mě nezapomenutelný zážitek. Na takový film se nezapomíná...(24.4.2010)