Reklama

Reklama

Smrt přichází v bílém

  • Francie Dead End (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pro Franka a jeho rodinu jsou Vánoce důležitým dnem v roce. Už 20 let je slaví tradičním způsobem. Ale tentokrát se rozhodnou pro malou změnu. Ještě však netuší, že udělali velikou chybu, za kterou zaplatí. Noční můra v podobě mystické ženy v bílém, která prochází nočním lesem a zanechává za sebou smrt, právě začíná... Děsivé černé auto s neviditelným šoférem odváží své oběti přímo do temné noci. Panika a šílenství. Vánoční svátky se mění v peklo... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (573)

lamps 

všechny recenze uživatele

Příznivci daného žánru budou jistě spokojeni, protože po hororové stránce je to zvládnuté výborně, atmosféra je po většinu filmu dokonale napnutá a těch několik vtipných hlášek a humorných situací ji v žádném případě nemůže narušit. Ale žádný hororový kult v tom rozhodně nehledejte, na to je tento snímek příliš béčkový, průhledný a klišovitý. Ne, žádný šokující trhák to není, ale jako napínavá a svižná duchařina to funguje skvěle. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

U hororů z posledních let mám veliký problém a to ten, že se u nich většinou moc nebojim, no co moc, spíše vůbec. Pár snímkům z posledních let se to sice povedlo (Kruh, Ti druzí), ale ani jeden z nich mě nedržel v nehybnosti po celou dobu a já se vám přiznám, že tentokrát jsem chvílemi ani nedýchal. Zatím největší filmové překvapení letošního roku, které má tu smůlu, že u nás jde pouze na video, ale ani tento fakt mu nijak neubírá na působivosti. A nejlepší na tom všem je totální nevědemost ničeho, kdy vás ani jednou nenapadne, co by se asi tak za chvíli mohlo stát a navíc ten konec, mňam. Prostě pekelná hororová (byť misty dost a dobře odlehčená) záležitost, kterou by si neměl nikdo nechat ujít. ()

Reklama

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Zápletka a závěrečná pointa tu sice už mnohokrát byly (i když mě teď napadá pouze jeden Ambrose Bierce), ale za sebe můžu říct, že Dead End mě velmi mile překvapil. Po dlouhé době mě zas při sledování horroru šimralo v žaludku a za krkem, což se mi nestává moc často. Atmosféra je dokonalá, herci výborní, hudba funguje skvěle... Není to ten nejoriginálnější a nejobjevnější film pod sluncem, ale to skutečně pouze dokazuje, že originalita a novátorstí nejsou všechno. Při sledování tohohle filmu asi budete mít dojem, že jste to či ono už leckde viděli. Já ten dojem měla, ale upřímně - bylo mi to úplně jedno. Což dokládám i svým pětihvězdičkovým hodnocením. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Dost vtipná horrorová minimalistická talkshow. Rodinka si na pozadí postupného ubývání členů vyříkává tajemství, jede autem, a venku je to všechno nějaké divné. Je to ujeté, film s gustem cituje poctivé horrorové postupy, a přes všechny ty vtipné (bez ironie) dialogy atmosféra houstne a houstne. Někdy mě humor v horroru štve, tady nikoli. Dobré herecké obsazení, špičkoví béčkoví herci byli přesně to pravé. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Nápad to není vůbec špatný a natáčení muselo být pro herce jako mít noční směnu. Ale přesvědčil jsem se, že žánry horor a komedie vůbec nejdou k sobě - a tady už vůbec ne, protože oboje složky jsou stejně dobré. Humor je tu skvělý a strach je taky budován skvěle, právě proto se tyto dvě složky přes sebe hodně bijí. A ta krásná absurdnost... Musím ocenit vynikající český dabing hlavně u Ray Wise. Je to fakt spíš komedie, než horor, vůbec jsem se nebál, za to jsem se několikrát od srdce zasmál, což se mi nestává mnohdy ani u "čistých" komedií. Jednu hvězdičku dávám za Ray Wise, jednu za krásnou Alexandru Holden a jednu za super hlášky. Konec byl taky vcelku zajímavý, ale tak nějak jsem podobný druh čekal. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Film mimo jiné získal v roce 2006 hlavní cenu poroty na filmovém festivalu Fant-Asie. (Terva)
  • Film obsahuje potitulkovú scénu. (F2003F)
  • V čase 37:35 při záběru ze zadu na zbytek rodiny pronásledující černé auto je na pravém okraji obrazovky vidět stín, který nevrhá nikdo z herců, ale jeden z členů filmového štábu. (FCBLFC)

Reklama

Reklama