Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec Andrew Kiernan je Vatikánem vysílán na místa, kde se údajně stal nějaký zázrak. Andrew není jen kněz, ale i vědec, a zázraky většinou vědecky vysvětlí. Na posledním místě, v Belo Quinto v Brazílii, se Andrewovi nepodařilo vědecky vyvrátit tamní úkaz zázraku. V místním kostele začaly téci krvavé slzy jedné kamenné soše v den, kdy zemřel otec Alameida, a Andrew rozborem potvrdí, že se wkutečně jedná o lidskou krev. Kardinál Daniel Houseman nechce povolit Andrewovi návrat k soše s tím, že tam pošle geologa a ten na místě rozhodne o případném převozu sochy do Vatikánu k podrobnému prozkoumání... Růženec otce Alameidy je na tržišti nabízen malým chlapcem a matka Frankie Paigové ho od něj koupí, aby jej s ostatními dárky poslala své dceři. Frankie otevře balíček od matky až v momentě, kdy jí matka zavolá. Frankie pak začne být špatně a myslí si, že je těhotná. Po návratu z práce ale zažívá divné stavy. Málem se utopí ve vaně a probere se k vědomí až v nemocnici, kam ji nechala odvézt kamarádka. Frankie má na zápěstích bodné rány, ale neví, jak se jí to stalo. Lékařka si myslí, že si rány způsobila sama. Frankie je pak v metru před svědky, mezi nimiž je i otec Durning, bičována neviditelnou silou a Andrew Kirnan je vyslán do Pittsburghu, aby zjistil, oč jde. Ještě před odjezdem se Andrew dozví, že církev nemá v Belo Quinto kostel a žádný otec Alameida v jejich církvi nikdy nebyl... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

hrona 

všechny recenze uživatele

Stigmata jako thriller nefungují prakticky vůbec, o hororu bychom zde mohli polemizovat úplně. Naprosto bezduchý film s velice špatnými dialogy, nemluvě o nějakém tajemnu a naprosto vytracenou pointou,. Po hodině hraní Patricie Arquette už jsem měl sto chutí jí přetočit a doufat, že to s ní v závěru švihne. Byrne většinu času filmu prozírá, fandit mu v prolomení morální zásady a klína hlavní hrdinky také nešlo, neb měli stejně divný vztah, který se snažili tvůrci vykonstruovat dosti neobratně. A samotná akce spíše připomínala požití jakýchsi halucinogenů s roztrhanou kamerou. Škoda, námět dobrý, ale viděl bych ho spíše v Italské režii. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Království Boží je v Tobě a všude kolem Tebe. Nikoliv v budovách ze dřeva a kamene. Rozštípni kus dřeva, já tam budu. Nadzvedni kámen.… PŘÍBĚH:***když dostane Frankie růženec z Belo Quinta, začnou se dít věci. Je to vlažné, sice ne nudné, ale žádné závratné tempo. Biblický horor, církev tají známá fakta – keci, keci, keci./ NAPĚTÍ:**výskyt stigmat, záhadná zjevení, církevní symboly – to má být hlavním tahákem příběhu. A když P.Arquette začne mluvit jako Ježíš, je to sice zajímavé, ale mráz po zádech neběhá. Něco se děje jen když se objevují ,,rány“. Trvá to však chvíli a není to nic objevného, šokujícího ani strašidelného. Nic, co by jsme si měli pamatovat celý život. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Celá koncepce stigmat jakožto jevu mi nikdy nepřišla moc důvěryhodná, prostě je to blbost a nevěřim tomu. Tím pádem celá koncepce Stigmat filmu je tím pádem pro mě v prdeli. Ale abych nestahoval kalhoty daleko před mrdem, tak musim řict, že se mi docela zamlouvalo to, že některy sekvence byly natočeny spíš jak posedlost démonem nebo vymítání ďábla. Ale ono ježíš nebo ďábel, dyť je to jedna a ta stejná pakáž. Postavy byly plytké jak talíř, často se chovali uplně nesmyslně. Taky jsem třeba nepochopil, proč chtěla toho kněze ošukat. Rány se hojily pozoruhodně rychle, skoro jak rychlé šípy. Rozuzlení taky nevehnalo do mejch žil život, ale spíš únavu. Co z toho všeho nakonec plyne? Jako vždy - církev je zlo a lidi, co věřej, idioti. Patricia Arquette byla pro mě dycky béčková herečka, což se tady opět potvrdilo. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Atmosferický horor a dívce co je posedlá stigmaty, jelikož dostane od matky růženec co pocházel od mrtvého kněze. Pak se s dívkou dějí divné věci, celé tělo je bičováno a propichováno neznámou silou a dívka s chytává jednu ránu za druhou. Snaží se jí pomoc jakýsi kněz, který je spíš vědec než kněz. Velmi působivý děj a temná atmosféra z toho dělají nadprůměrný horor. Opět se ukazuje jak je církev prohnilá a než ,aby přiznala nové věci radši bude mlžit. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

V hodnocení jsem hodně váhal, poněvadž v první polovině filmu se stigmata zjevovala při velkém divadle okolo, viz splašené metro atd, což mně úplně nesedělo. Ale v druhé půlce, počínaje zhruba tím, kdy Frankie popíše zeď, nabírá film hodně kvalitní atmosféru a dívat se sám v noci, tak jsem asi hodně vyděšen, proto hodnotím výše než průměrně. Doporučuji dívat se v originálním znění. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Aramejština, kterou píše Frankie na zeď, je ve skutečnosti starověká hebrejština. Režisérovi se tento jazyk zdál zajímavější. (HappySmile)
  • Během závěrečné scény v zahradě můžeme vidět v pozadí sochu svatého Františka z Assisi, prvního člověka se stigmaty. (HappySmile)
  • Tělo Almeidy, které leží v rakvi, je ve skutečnosti vosková figurína, které byla vyrobena v Los Angeles. (HappySmile)

Reklama

Reklama