Plakáty
Sex-appeal v lahvičce dokáže divy. Tentokrát i ve vědeckém světě!
Hlavními hrdiny jsou Paul Matthews a Diane Farrow, dva naprosto obyčejní a nudní mladí lidé. Oba pracují jako psychobiologové specializující se na chování primátů, obývají sousední byty, poslouchají stejnou hudbu, čtou stejné knihy a mají stejnou smůlu v lásce. Diane rezignovaně přijímá noční návštěvy Garyho Logana, který přichází, když se mu v baru nepodaří najít nikoho jiného a Paul má tak nízké sebevědomí, že se dá do řeči s ženami, pouze když je k tomu donucen kamarády. Zoufalý Paul navštíví vykladačku osudu, tajuplnou cikánku Madame Ruth a ta neomylně odhalí jeho problém. Nabídne mu nápoj lásky číslo osm, který ho zaručeně udělá pro ženy neodolatelným, ale Paul nevěří a vyhodí jej do smetí. Teprve když vidí jeho účinky na své kočce a potom na šimpanzech v laboratoři, souhlasí, že látku společně s Diane vyzkouší na sobě a po třech týdnech se sejdou, aby porovnali výsledky. Výsledky jsou udivující.
Doslova přes noc se nevkusně oblečená dívka, která stále jen čekala, až si jí někdo všimne, promění v neodolatelnou svůdnici obklopenou muži. O její přízeň soupeří nejen italský konstruktér Enrico Pazzoli, ale také anglický princ Geoffrey a dokonce i Gary jí začíná dávat najevo překvapivou pozornost a úctu. Paul se mezitím s nově nabytým šarmem pomstí blondýnce, která jej zesměšnila, když se o ni ucházel a potom předvede vítězné tažení dívčími náručemi. A když se nakonec oba sejdou, aby porovnali výsledky, jsou navzájem tak překvapení změnou toho druhého k lepšímu, že i bez pomoci nápoje lásky skončí v jedné posteli. Paul se rozhodne nabídnout Diane manželství, než jí však stačí darovat prsten s diamantem, dívka uteče s Garym, který vypátral tajemství nápoje lásky a koupil od Madame Ruth zbytek. Paul se však nechce Diane vzdát a získá od cikánky nápoj lásky číslo devět. (oficiální text distributora)
Pohrobek
O tom, že "láska" vyvolaná jakýmkoli podvratným prostředkem vlastně není žádná láska a ta pravá násilně prostě nevznikne. Kouzelný nápad, s kterým se dnes operuje spíše ve filmech erotického charakteru, ale asi to nějak fungovat muselo, protože něco přeskočilo i mezi tehdy dočista neznámými Tatem Donovanem a Sandrou Bullock.(3.4.2005)
║Rozpočet $-miliónov║Tržby USA $754,935║Tržby Celosvetovo $-║(7.11.2009)
borsalino
Přestože jsem schopen přijmout romantický film a brát jej se všemi jeho atributy (Pretty woman aj.), tak tohle byla již příliš silná káva, navíc děj velmi často přešlapoval na místě. Těžko něco takového doporučovat ke shlédnutí.(1.1.2008)
nash.
Kde nic není, ani Sandra Bullock nepomůže... děs..(18.8.2008)
ilemas
odpad!Pouštěli to v autobuse, jinak bych se na takovou trapnost nedíval.(24.5.2009)
depony
Nenáročné, někdy trošku trapné, ale tak proč ne ... pokud od toho moc nečekáte, tak se i pobavíte.(3.1.2007)
July
Osmdesátková komedie v letech devadesátých a průměrné začátky Sandry Bullock.(19.8.2008)
drexik
odpad!Potenciálně to mohla být dobrá komedie, ale to by jaksi všichni zúčastění museli chtít. Takhle se jedná o nudné tlachání se scénářem tak holým až hanba.(12.2.2010)
5150
U romantických komedií mám rád příběhy, které se alespoň malinko dotýkají reality, než takovéto šílené konstrukce. Nadruhou stranu se však na NÁPOJ LÁSKY č.9 docela fajn koukalo a pobavil jsem se. To někdy úplně stačí.(30.5.2006)
LadyDevil
Uvolněná a celkem příjemná podívaná, ale pořád je to tuctová romantická komedie..rozhodně ale z těch lepších;-) Sandra Bullock coby ošklivka se pěkně povedla:-D(8.2.2009)
Nautila
Průměrná romantická komedie těch let, jediné, čím se odlišuje od ostatních, je vcelku dobrý nápad se zvukem hlasu. 92 minut vypnutí mozku a za hodinu kompletní zapomenutí. Normálka.(12.2.2010)
Handle
Veliká blbost :) i když nápad to nebyl až zas tak zlý, ale to zpracování se mi nelíbilo vůbec, šlo by to určitě líp a vtipněji. Krom toho, poměrně nudný film, vážně mě to nebavilo..(11.2.2010)
Arius
V celku obstojny priebeh filmu urcite pokazil zaver.(3.1.2007)
Rodin
Nevím věru, co bych musel vypít za nápoj, abych se u tohohle bavil. A hlavně kolik.(7.4.2010)
Valentin
Člověk by řekl, další ze špatných komedií se Sandrou a jak její kariéra padá. Ale... pak jsem zjistil, že její mladý vzhled není způsoben maskérnou, ale že jde o jeden z její prvních filmů. Sice je to pořád předvídatelná romantická komedie, která ničím nezaujme, ale alespoň Sandra vypadá hezky.(18.2.2011)
DANAT
Nemecky nazov: Der Duft der Liebe(30.1.2010)
alambert
První polovina filmu naprosto skvělá komedie, v druhé polovině se ale bohužel místo rozvíjení původního stylu film snaží přejít snad do dramatičnosti nebo kam, každopádně se to nedaří a film začíná být velmi otravný. A pak se už jen modlíte...prosím, ať už to skončí!!!(11.2.2010)
lapatata
odpad!Velmi zoufalé začátky Sandry Bullock.(19.1.2010)
Horác
Je to otázka očekávání. Já se u toho náhodou celkem pobavil. A ty kostýmy! (Aha, už si vzpomínám, tak se tehdy vlastně chodilo:)(12.2.2010)
blekekeke
Těch 50% za tu docela koukatelnou opičí romantiku dám.(4.9.2010)