foto

Tate Donovan

  • nar. 25.9.1963 (52 let)
    Tenafly, New Jersey, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tate pochází z New Yersey, kde se narodil 25. září v roce 1969 jako nejmladší ze sedmi dětí do rodiny Eileen a Timothy Donovana a kde také vystudoval střední školu. Nedlouho po jejím dokončení ale následoval přesun do Los Angeles blíže filmovému průmyslu. Zde absolvoval University of Southern California, na které se setkal například s Georgem Clooneym, pozdějším dlouholetým přítelem a kolegou.

Před kamery se postavil poprvé ještě při studiích v 80. letech, kdy byl obsazen do několika televizních filmů či jiných snímků, kterým se nedostalo většího ohlasu. V 90. letech se objevil ve válečném snímku MEMPHIS BELLE nebo také vedle Liama Neesona v ETHAN FROME. Důležitější pozice se mu dostalo v roce 1997 v animovaném seriálu HERCULES, kde propůjčil svůj hlas hlavnímu hrdinovi.

Po roce 2000 bylo možné Tatea spatřit ve vedlejších rolích mimo jiné ve filmech SWORDFISH či SHOOTER. Vyzkoušel si i pozici režiséra a to v seriálu THE O.C.. Ze seriálu si ho můžeme pamatovat ale i jako Jimmyho Coopera, jednu z vedlejších postav. Za ztvárnění Jesse Zoumera ve filmu přítele George Clooneyho GOOD NIGHT, AND GOOD LUCK z roku 2005 byl Tate nominován na cenu Screen Actor Guild Awards. Hlavní role se dočkal až ve snímku AMERICAN PRIMITIVE natočeném v roce 2008.

Vidět jsme ho mohli také v několika epizodách seriálu FRIENDS, kde si zahrál přítele Rachel, s jejíž představitelkou Jennifer Aniston byl zasnouben. Zasnouben byl i s další hollywoodskou kráskou a to se Sandrou Bullock. Ani jim ale vztah nevydržel a tak se po jeho boku uvolnilo místo pro další známou tvář, tentokrát Lauren Graham, kterou proslavila zejména role v seriálu GILMORE GIRLS. Manželkou se mu v roce 2005 stala až Corine Kingsbury, se kterou se ale o 3 roky později rozvedl. Vedle filmu se Tate aktivně věnuje i hudbě. Působí v kapele The Descendants hrající tradiční irskou hudbu.

Olda "oje" Stiller

Herecká filmografie

2016 Elvis & Nixon
Manchester by the Sea
2015 Limitless (TV seriál)
Tři generace
2014 Sun Belt Express
24 hodin: Dnes neumírej (TV seriál)
2013 Deception (TV seriál)
Hostages (TV seriál)
2012 Argo
2010 Below the Beltway
Taková nenormální rodinka (TV seriál)
2009 Wild About Harry
2007 Nancy Drew: Záhada v Hollywoodu
Neal Cassady
Odstřelovač
Patty Hewes - nebezpečná advokátka (TV seriál)
2006 Lather Effect, The
2005 Dobrou noc a hodně štěstí
Ochránce
Painkiller Jane (TV film)
Silver Bells (TV film)
2003 Exposed
Mister Sterling (TV seriál)
O.C. (TV seriál)
2002 Západním směrem
2001 House of Mouse (TV seriál)
Swordfish: Operace Hacker
Zase bude fajn
2000 Drop Back Ten
G-Men from Hell
Jesus & Hutch
Office Party, The
1999 Hercules: Zero to Hero
4 a.m.: Open All Night
1998 Herkules (TV seriál)
Pokoušet osud (TV film)
Ruská ruleta
Tenká růžová čára
Trinity (TV seriál)
Waiting for Woody
1997 Disney Sing-Along-Songs: Zero to Hero
Herkules
Jediné vzrušení
Vražda v Bílém domě
1996 America's Dream (TV film)
1995 Partners (TV seriál)
1994 Philly Heat (TV seriál)
Přátelé (TV seriál)
Svátost manželská
1993 Ethan Frome
1992 Equinox - den zúčtování
Nápoj lásky č. 9
Svět Monkeyho Zetterlanda
1991 Little Noises
1990 Memphiská kráska
Rising Son (TV film)
1989 Prázdniny v San Diegu
Smrtící rána
1988 Čistý a střízlivý
Vietnam War Story II
1987 Bohatství, posedlost a smrt (TV seriál)
1986 Případ neoprávněného zabití (TV film)
Vesmírný tábor
1985 Beze stopy (TV film)
North Beach and Rawhide (TV film)
Not My Kid (TV film)
1984 Žádná maličkost

Dokumentární

2012 Casting By
2007 Fired!

TV pořady

2011 The 65th Annual Tony Awards (TV pořad)
2008 Wendy Williams Show, The (TV pořad)

Režijní filmografie

2010 Polda a polda (TV seriál)
2009 Glee (TV seriál)
2007 Patty Hewes - nebezpečná advokátka (TV seriál)
Super drbna (TV seriál)
2005 Medium (TV seriál)
Tráva (TV seriál)
2003 O.C. (TV seriál)
Plastická chirurgie s. r. o. (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace