Reklama

Reklama

Hněv duší

  • USA Dead Birds (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Skupina zlodějů, kteří jsou na útěku po přepadení banky, najde útočiště v opuštěném domě. Zatím nemají tušení, jaké zlo zdánlivě pustý dům skrývá. Blíží se noc, venku zuří bouře, ale to není nic oproti tomu, co se začíná dít vevnitř. Probouzí se strašlivé zlo uvězněné ve stěnách domu. Členům skupiny se začínají postupně zjevovat obrazy zmrzačených těl, která jsou výjevem hrůzných činů, jež se zde odehrály. Strach ve skupině narůstá a její členové jsou na sobě závislí čím dál víc... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

No tedy nevím. Pokud tento film budete sledovat v noci, tak vám mohu téměř zajistit, že v průběhu usnete. Ono se toho upřímně ve filmu zase tolik neděje. Byla zjevná snaha autorů navodit dostatečně temnou atmosféru. Občas se v pozadí ozývají dětské hlasy a volají stále žijící do pastí. Následuje samozřejmě docela hloupé vysvětlení celé podstaty příběhu a na závěr je zajímavá pointa. Nebýt docela zdařilých efektů, tak bych řekl, že je to práce amatérů, kteří si na jeden večer pronajali dům s velkou kukuřičnou zahradou kolem a rozhodli se během tohoto večera natočit film. Lekačky zde nefungují, neboť jsou hudbou oznamovány s dostatečným předstihem. Herci jsou nezajímaví. Z mého pohledu se jedná o takový pohlednější odpádek. ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Takzvané „lakačky“ nie sú v tomto filme ani náhodou originálne (že by zámerné vykrádanie ázijských „duchárskych hororov“?) a nie sú ani neočakávané, i keď sa ich človek nakoniec predsa len zľakne (teda, zľakne sa hlavne zvuku, nie obrazu). Na jednej strane je vidieť snaha režiséra o vytvorenie celkovej mrazivej atmosféry (čo sa mu aj z časti podarilo), no každý horor nového tisícročia, ktorý je založený hlavne na spomínaných „lakačkách“ mi príde tak trochu zbytočný. Hlavnou devízou filmu tak ostáva zasadenie príbehu do 19 storočia a následné prepojenie dvoch žánrov (horor – western). ()

Reklama

Trainspotter 

všechny recenze uživatele

Po pravdě bych řekl, že jediným zajímavým nápadem tohoto filmu bylo zasadit horor do prostředí divokého západu, protože tím to všechno haslo a jen jsem zíval nudou a to je u mě co říct, já jsem totiž poměrně bázlivý a zapůsobí na mě kdejaká lekačka béčkového hororu. Sorry guys, ale tohle bylo slabý. AR: 1,85:1 - Sférický objektiv ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Skupina lidí, jejichž osudy ve filmu sledujeme, na začátku vykrade banku a drasticky vyvraždí všechny přítomné. Nejde tudíž o sympatické bandity ve stylu Butche Cassidyho a Sundance Kida, nýbrž o prachobyčejné vrahy, kterým pravděpodobně fandit nebudete (ačkoliv jsou nám později prezentovaní jako parta obyčejných lidí v tísni). Nakonec se dozvíte, že si tím tvůrci patrně chtěli ospravedlnit ---SPOILER--- smrt jich všech, aby snad nedejbože nemuseli zabíjet kladné postavy. ---KONEC SPOILERU--- Zbytek nezaujme prakticky ničím. Kamera je sice šikovná a občas se snaží vykřesat trochu napětí, avšak snaží se marně, jelikož s vyjímkou hudby už se nikdo jiný o totéž nepokouší. Všechny postavy mají halucinace, některé se občas ztrácejí a znovu objevují, některé se jenom ztrácejí. Spolu s nimi vidíme duchy kdysi zabitých, kteří sem tam dělají okatě digitální ksichty. Ke konci se objeví i něco málo šťavňatého gore, jehož smysl mi trochu unikl a vůbec nejzajímavější jsou zvláštní monstra, která však vidíme pouze pár sekund na začátku a na konci. Pointa se nedá označit za překvapující, byť jí na základě ničeho očekávat nemůžete. Prostě tam je a má štěstí, že není úplně pitomá. Přítomnost Marka Boona Juniora a Michaela Shannona potěšila. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Musím říct že budované napětí je v tomto filmu náležitě kvalitní, zato vždy v okamžiku kdy začne scéna gradovat se dostaví jakési nestandardní rozluštění. Popsal bych to asi k zážitku když vám v Sazce vylosují 6 čísel z 6 a 7. číslo nepadne. Prakticky ve filmu není nic vysvětleno. Zvláštní, velmi zvláštní. Nicméně nápad na westernové prostředí v hororu rozhodně originální. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (5)

  • Scéna, kdy Joseph kouše do zlaté mince a říká, že je pravá, je improvizace ze strany Marka Boona. (TomikZlesa)
  • Dej filmu je zasadený do obdobia občianskej vojny v USA, do roku 1863. (beso74)

Reklama

Reklama