Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zakřiknutá a zároveň mírně střelená Yeong-ju pracuje jako státní úřednice. Jelikož v místě jejího pracoviště se nevyskytuje jediná osoba, jež by ovládala současný světový jazyk (což při časté konfrontaci s cizinci občas působí drobné problémy), je její nadřízený nucen při poradní svačině roztočit prázdnou láhev a určit tak, kdo se povinně zapíše do kurzů angličtiny, na námitky dotyčného nehledě. Yeong-ju, na niž volba padne, námitky skutečně má, bohužel pro ni neexistuje cesta, jak se školnímu drilu vyhnout. Útěchou pro ni může být, že tvrdé studium anglického „r“ do jisté míry vynahrazuje pohledný frajírkovitý spolužák Moon-su, do něhož se Yeong-ju na první pohled zamiluje. Nelehká cesta za Moon-suovým sukničkářským srdcem může začít. (kiddo)

(více)

Recenze (68)

Radko 

všechny recenze uživatele

Spôsob rozprávania využíva v prvej polovici estetiku komixov a počítačových hier. Prekrýva ňou chatrnosť deja. Ten sa dá lapidárne zhrnúť pár slovami: úradníčka ide nedobrovoľne na kurz angličtiny, na ktorom sa zaľúbi. Vratký scenár podopiera spústa ftipných, ftipnejších či ultraftipných epizódiek. Dojatie zabezpečí vedľajšia dejová línia. Bežné životné i vzťahové peripetie v rámci romantickej komédie sú zvládnuté na výbornú. Ocenenie zaslúži situačná a emočná prirodzenosť vlastná aj iným kórejským filmom podobného razenia. Napriek kladom však zároveň v celkovej konštrukcii badať znepríjemňujúce črty podbiehania masovému publiku. Slúžia, ako v kinematografii temer vždy, najmä stotožneniu sa s existujúcim stavom. Napríklad sociálne statusy hlavných hrdinov: štátna úradníčka a predavač topánok. Vzhľadom k deju zabezpečujú u divákov podprahové vnímanie štýlu, že pozri, aha: aj keď máš len veľmi bežné miesto v spoločenskej štruktúre, Tvoj život môže byť vrámci súčasne panujúcich pomerov aj veľmi zaujímavý. Vzťahovo maximálne naplnený a popritom aj spoločensky prospešný. ()

kareen

všechny recenze uživatele

Tentokrát bez hodnocení, protože se přiznám, že jsem to po půl hodině vypnula. Děj je docela nápaditý, hlavně ty animované vložky, ale nemůžu se přenést přes to, že se tam všechny dospělé osoby chovají naprosto infantilně. U hlavní hrdinky, která vypadá tak na čtrnáct je to ještě celkem roztomilé, u jejího mužského protějšku spíš trapné. Tomu odpovídají i herecké výkony, všichni těžce přehrávají a to mi zkrátka nedovolí užít si samotný příběh. Třeba je to jen tou jejich mentalitou, která je mi cizí, ale já to nechápu a nechápu ani tak vysoké hodnocení. Jedno však vím jistě, do vod korejské romantické komedie už asi jen tak nezabrousím. ()

Reklama

ainny 

všechny recenze uživatele

Hlava rodiny v čudu, na stole dvojka červenýho a co k tomu? Volba padla na korejskou romantiku. A že byla sakra dobrá. Začalo to jako tolik příběhů O ošklivém kačátku, pak se mi vybavila Potrestaná pýcha, aby byla záhy vyměněna za Popelku. V tom všem spousta fórů a lekce angličtiny. Nic naplat Korejci prostě umí. Mistrně spojí romantiku s komedií a na závěr si zase vypůjčí Popelku a princovo hledání té které padne střevíček. Dokonalé a originální. P.S. Mám ráda i korejské závěrečné titulky s jejich "historkami z natáčení", ani tentokrát nezklamaly. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Tuhle obrýlenou státní úřednici si musí zamilovat každý. Je nepřehlédnutelná. V práci, v hospodě, na hodině a jak umí překládat.. „Mám tajemství. Jaké? Jsem prostě tak přitažlivá!“ I když trochu mě překvapuje, že angličtinu chce pokořit kvůli někomu, jako je Elvis „Když se kouknu na tebe.Tak nemyslím na ženy.To je tak příjemný. Myslím jenom na studium angličtiny.“ Přitom o něm nemá valné mínění ani jeho matka „Jak se můžeš tak hloupě otáčet za každou sukní? Tvůj otec měl aspoň vkus. Našel si mě.“. Báječná komedie se spoustou neuvěřitelných hlášek „Umění války stojí na tom, že poznání nepřítele přináší vítězství. Věk? O trochu mladší, než já. Vsadím se, že je po plastice. Ale angličtina... nezávodím! Když jsem poznala nepřítele, ztratila jsem chuť bojovat.“ A mně nezbývá než tuhle vtipnou romantiku všem doporučit, nudit se rozhodně nebudete! A ty skvělé hodiny angličtiny, ty jsou jako ze života : -). ()

tombac 

všechny recenze uživatele

"Všem hřebečkům v Koreji se omlouvám. Jsem zadaná". Mladá státní úřednice Young-ju je proti své vůli přinucena absolvovat kurs angličtiny, ve kterém se zamiluje do svého spolužáka, frajírka Moon-sua. Tímto okamžikem začnou humorné eskapády této obrýlené zarputilé dívky, během nichž se snaží získat lásku Moon-sua. Co by mi přišlo v americké komedii vrcholně trapné, podávají Korejci ve svém snímku tak nenuceně, roztomile a zábavně, že jsem se celou dobu jen tlemil a ke konci si díky několika dojemným okamžikům i trošku pobrečel. Romantická komedie pro mladé, která je prosta vulgarit (třeba hláška "Ty jsi ale sexy prasnice. Samci nad tebou musí slintat", v kontextu filmu působí neskutečně úsměvně), je plná skvělých hlášek, příjemných herců, nápadů (grafické prvky vtipně zakomponované do filmu) a je natočena tak svěžím a odzbrojujícím způsobem, že ji můžu nezasvěceným také jen doporučit :-) ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama