Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sympatický psychiatr Isaac Barr naslouchá pacientce Diane Baylor, která mu vypráví svůj sen o květinách. Večer ho pak navštíví její sestra Heather Evans a prozradí mu, že Diana byla v dětství znásilněna otcem. Druhý den na něj čeká před domem a vypráví mu, že otec za podivných okolností uhořel a ze založení požáru je podezřelá právě její sestra. Ještě ten večer rozvedený lékař atraktivní krásce podlehne a stane se jejím milencem. Žena mu řekne o svém manželství s gangsterem Jimmym Evansem, od něhož prý nemůže odejít. Isaac se od přítele, advokáta O´Briena, dozví, že Jimmy je opravdu nebezpečný. Zanedlouho je však gangster mrtev. Heather ho v záchvatu vzteku zabije činkou. Přestože prokurátor později u soudu tvrdí, že šlo o chladnokrevnou vraždu, podaří se jejímu obhájci O´Brienovi s pomocí Isaaca dokázat, že žena nebyla za svůj čin odpovědná. Místo do vězení se tak dostane do nemocnice. Isaac zjistí, že sen, který mu Diana vyprávěla, byl opsaný z Freudových spisů. Heather chodila na všechna soudní jednání, kdy on vypovídal jako znalec. Přijde i na to, že žena zdědí z manželovy pojistky čtyři miliony dolarů. V nemocnici Heather potvrdí jeho podezření - vraždu pečlivě připravila. Současně má v hrsti i jeho, protože má schovanou činku, vražedný nástroj, na níž jsou jeho otisky. Detektiv Huggins, vyšetřující případ, si také dal fakta do souvislostí a Isaac se rázem stává podezřelým číslo jedna. (TV Nova)

(více)

Recenze (75)

kersten 

všechny recenze uživatele

Slušný thriller, ktorý i vzhľadom k roku výroby má stále čo povedať a nadchne každého diváka. Dostala som sa k nemu, keď na skúške z psychiatrie som si vytiahla otázku patologická intoxikácia. Vtedy ma profesor zaskočil otázkou, či viem v akom americkom filme bola preberaná táto patolog. intoxikácia. Nevedela som, ale aj tak som to mala na A a vrelo mi odporučil pozrieť si Mrazivú vášeň, že tam je toto ochorenie celkom pekne podané. Takže. Áno toto ochorenie naozaj existuje, aj keď u Heather by som naozaj pochybovala, presvedčivá... to teda bola. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Prošel jsem si etické principy Lékařské asociace. Dokonce ani speciální poznámky pro psychiatry neříkají nic o vyspání se sestrou pacientky." Jenže kdo je tady pacientka, kdo vrah a kdo namyšlený idiot? Ono se to všechno samozřejmě vyřeší. Nicméně žádná velká zábava to není, ale "nemocné" holky mají parametry, kterým je snadné podlehnout, advokát O´Brien umí jedinečně pracovat s pravdou a vlastně mě chvílemi bavil i neprofesionálně nadržený doktor Barr. Jen ten thriller nebyl moc dramatický, romantický ani erotický, což je škoda. ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Pamatuji si, že ani kdysi dávno se mi to moc nelíbilo. Ve srovnání s Basic Instinct je to brak jak řemen. Jedna sestra horší a nepravděpodobnější než druhá. Richard Gere hrabající se ve Fraudovi horem dolem ... A do toho nechutná a nerealistická role Erica Robertse. Překombinovaný děj, chvílemi nesrozumitelný, chvílemi úplně blbý. Škoda. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Zdá sa, že Satan a ja máme veľa spoločného.“ Po kontroverznom kriminálnom sexuálnom trháku Paula Verhoevena ZÁKLADNÝ INŠTINKT sa vyrojili konkurenčné napodobeniny (ZMYSELNÁ ORCHIDEA 2, OSUDOVÁ PRÍŤAŽLIVOSŤ, ŠKANDALÓZNE ODHALENIE, NIEKTO SA POZERÁ). Vrátane MRAZIVEJ ZVRHLOSTI, ktorá sa síce snaží o atmosféru a herecké výkony, ale nič z toho sa jej akosi nedarí (Richard Gere nie je žiadny práve dvakrát skvelý dramatický herec, Uma Thurmanová detto, Eric Roberts trojnásobne). Najhoršie je, že ak budete čakať erotiku, budete sklamaní, pretože „nič mimoriadne“ sa nekoná. Kim Basingerová patrí k mála kladov nudne prekombinovaného pseudo erotického trileru. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Celkově průměrné drama, které nás chce tak moc šokovat, až v závěru budete opravdu šokováni. Jenže tupostí, kudy se zpočátku kvalitní příběh vydal. Naštěstí to tu zachraňuje trio Gere + Basinger + Thurman. Takže na ty tři puntíky to akorát vychází… Mimochodem, toho debila, který určil, že by nebyl špatný nápad, aby Gera daboval Pomeje, bych pověsil za koule do průvanu… ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Kim Basinger o filme povedala: "Pre tento film som bola vo svojom vlastnom svete. Nikdy som ho nevidela." (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno