Reklama

Reklama

Otevři oči

  • Španělsko Abre los ojos (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vyhlášený frajírek a holkař César (Eduardo Noriega) se na jednom večírku seznámí s dívkou Sofií (Penelope Cruz) a zamiluje se do ní. Césarova žárlivá přítelkyně Nuria se rozhodne mu pomstit a narazí schválně do betonové zdi. César nehodu přežije, ovšem následky jsou tragické: má znetvořený obličej. Lékaři mu sdělí, že by nepomohl ani chirurgický zákrok. César však stále miluje Sofii, ale jednoho dne se všechno změní, protože doktoři objevili nový způsob... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (229)

lola3121 

všechny recenze uživatele

Tajemný film, záhadné události, krásná Penelope - co víc si můžu přát. Ani mi vlastně nevadí, že až tak úplně přesně nevím, co tím chtěl básník říct. Ony ty skoky v čase a prostoru většinou nekončí moc dobře a ještě hůř se vysvětlují zvídavému divákovi. Ale bylo to hezké a takové neholyvůdské, takže to beru, šéfe. A je mi úplně jedno, že existuje nějaký remake s Tomíkem Cruisem. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Už keď bolo doma za mňa vybraté, že si pozrieme španielsky film, vedela som, že to bude psycho :-) A bolo. Španielske filmy mám rada, no nemala som práve chuť. Nevadí, filmový zážitok sa vydaril. Otvor oči síce nebude v mojej sieni slávy, premýšľam nad 3 hviezdičkami, ale tú štvrtú pridám za originalitu a v neposlednom rade aj za to, ako Amenábar dokázal udržať látku pokope, i pri miešaní reality, snov, minulosti, prítomnosti, budúcnosti a vôbec toho všetkého. Cameron Crowe vo Vanilkovom nebi nebol až taký šikovný ;-) ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Paranoja? Futurológia? Spiknutie? Skutočnosť, či neskutočnosť reality alebo sna? Tento mysteriózny film je veľká pecka, no všetky tieto filmy mi prídu veľmi nebezpečné a nemám ich rád, možno skôr tie čitateľné, ktoré dvíhajú varovný prst ako Matrix, či 1984, no toto ma priam desí, najmä ak nakoniec niekto povie, že musíte skočiť a tým zistíte pravdu, človekovi, ktorý má závrate a viditeľne sa bojí výšok, keďže aj ja mám závrate, tak sa mi to trocha zosobnilo a desilo ma to. Amenábar je jeden z kráľov filmovej mystiky, u ktorého mám pocit, že sa nesnaží podať filmy ako paranoju, ale skôr ako strašidelnú realitu, ktorú si nevieme priznať. Napriek tomu akosi cítim, že by to mohlo byť aj inak podané a vyšperkované, popravde sa v tom aj tak sám dosť nevyznám, oni tí režiséri ako Lynch, či tento to zrejme radi podávajú tak, že odpoveď vedia len oni a vy ju hľadajte, až mi to príde, že sa na tom môžu zabávať alebo sa len vyžívajú v chaose. O Vanilkovom nebe som veľa počul, no nepozrel som si ho, možno som urobil dobre, toto mi príde ako kvalitné európske dielo a žiadny New York, či Tom Cruise mi nechýba. Tento film by mal mať pre mužov tiež varovanie, že Penélope Cruz je až príliš sexy, možno by to však mohli využiť vaše manželky, ktoré by so sexy oblečkom mohli stáť za dverami, lebo po tomto budete podľa mňa poriadne vzrušení. Možno to trocha prehnali, možno to bol svojho času len skvelý marketingový ťah, no tento film mi kvôli viacerým veciam bude ešte dlho vŕtať hlavou, najmä preto, ako ma prekvapoval a nebál sa svoju slobodu prejaviť. Na jednej strane oceňujem slobodu, no na druhej ma rozrušuje to hazardovanie, pre mňa šokujúci film. Skvelý krátky a výstižný komentár má tiež užívateľ tron. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Toto je přesně jeden z těch filmů, které mě přivádějí do deprese. Sny se míchají se skutečností, nehoda, která znetvoří obličej, všichni přátelé se odvrátí, a přítomnost Penélope Cruz. Přes tohle všechno (nebo možná právě proto) se mi film líbil. Není to jeden z těch snímků, které za pár minut vypustíte z hlavy a nemůžete si vzpomenout na jedinou silnou scénu, která vás oslovila. Tady vás toho osloví hodně (tedy aspoň mě), ačkoliv něco z toho byste radši vynechali. Doporučuji ve chvílích pohody a bez flašky v ruce. Nesnáším Itálii a italskou kinematografii, a přesto ty čtyři hvězdy nechávám. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Teda ještě že jsem se na tohle nekoukal ožralej, protože v jednu chvíli jsem se v tom ztratil i za střízliva, ono to naštěstí pak zase naběhlo, ale ač příběh byl fakt originální o tom žádná, Pen nádherná, ale zase jí tam nebylo tolik, kolik bych si přál, byla místa, kdy mě přišlo, že příběh přešlapuje na místě. Z těch hereckých výkonů v kategorie pání jsem rovněž nebyl příliš unešen. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Píseň, která zní v nočním klubu, kam César poprvé přichází, je skladba "Rising Son" od skupiny Massive Attack, ve které je často opakována fráze "dream on (sni)". (becki_tu)
  • Penélope Cruz hraje postavu Sofie i v Croweově remaku s názvem Vanilla Sky (2001). (becki_tu)
  • Režisér filmu Alejandro Amenábar dostal nápad na scénář po děsivých nočních můrách, které se mu zdávaly, když byl nakažen chřipkou. (Seabeast)

Související novinky

Amenábarův scenárista točí sci-fi

Amenábarův scenárista točí sci-fi

16.03.2015

Mateo Gil, několika cenami Goya oceněný španělský spoluscenárista tří filmů Alejandro Amenábara – konkrétně Otevři oči, Hlas moře a Agora – se poslední roky pokouší i o režii. Po dobře přijatém… (více)

Reklama

Reklama