Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oscarem oceněný scenárista a uznávaný režisér Cameron Crowe (Jerry Maguire) se znovu sešel s producentem/hercem Tomem Cruisem v mimořádně působivém filmu plném romance, podezíravosti, lásky, sexu a snů. Film Vanilkové nebe (ve vedlejší roli s Penelope Cruz), jež je inspirovaný španělským filmem Otevři oči z roku 1997, odkrývá příběh o hledání sebe sama v New Yorku. Vizuálně ohromující film s nezapomenutelnou kamerou a sekvencí z Times Square, na kterou nikdy nezapomenete, měl na starosti oscarový kameraman John Toll (Statečné srdce). (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (536)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Vysokorozpočtová "lynchárna" s Tomem Cruisem, to si dám líbit! Ale vážně, Crowe se měl od Mistra ještě naučit, že není dobré "podivný" film na konci zatížit zbytečným vysvětlováním. Jinak je to velmi netradiční a velmi zajímavý zážitek. Miluju Croweův výběr skladeb ke svým filmům - více hudebních fandů na režiserské sesli!!! ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadá jako vcelku normální film, ale pak se to celý zamotá a film se začne odehrávat mezi realitou a snem, režisér Crowe asi chtěl aby se do toho divák co nejvíc zamotal což se docela povedlo a nakonec chtěl udělat šokující závěr ve kterým se všechno vysvětlí, a to se povedlo, ale nebyl rozhodně tak šokující jak zřejmě Crowe chtěl.Co se týče hereckýho zastoupení, tak hlavní postavu Davida Aamese zahrál Tom Cruise výborně, svým výkonem film ještě o kousek pozvedl, ale rozhodně se jsem ho už viděl v lepší formě. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Tom Cruise vrhá do kamery úsměvy hraničící s úletem u Oprah, tahá na ksichtu masku, jíž by mu záviděla i Manuela, a dvě hodiny řeší, jestli je blázen nebo se mu to všechno jenom zdá. Zajímavý experiment, který mi zaryl brouka do hlavy právě oním vysmívaným koncem, jenž je, přiznávám, prvoplánový a trčí z něj snaha dostat se z dějového klubka alespoň nějakým způsobem ven, ale imho usadil všechny žánrové úlety přesně na své místo. Po k smrti nudném Na pokraji slávy mi Crowe udělal radost. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Cameron Crowe si mě získal skvělým Almost Famous, ale Vanilkovému nebi jsem nevěřil. A i po zhlédnutí je plno důvodů, abych ten film nesnášel. Nemám rád, když filmaři tahají diváka za nos za účelem tahat ho za nos. Nemám rád překombinované konce. Nakonec se ale všechny tyto výtky redukují do jediné odebrané hvězdičky, protože ta atmosféra z filmu prostě sálá, nemůžu si pomoct. Dokonce mi tam nevadil ani Cruise ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Vynikající sci-fi snímek s Tomem Cruisem. Nespolehlivý vypravěč opět zabodoval. Sice máte pocit, že vás tahají za nos, ale nevíte, jak moc. Sci-fi je to ale až ke konci, většina filmu se drží na romantické lince. Tom Cruise jako boháč prožije těžkou autonehodu. Odnese si z ní zjizvený obličej, který nechce moc nikomu ukazovat. Ani to ho ale neodradí od toho, aby sbalil dívku svého srdce. Příjemná Penélope Cruz se k němu dost hodí. Časem ale zjistíme, že věci nejsou úplně tak, jak by se mohly zdát... Ve filmu najdeme i mnoho dalších známých hereckých tváří. "Davide, probuď se." ()

Galerie (31)

Zajímavosti (24)

  • Písnička "I Fall Apart" je na soundtracku věnována Julii Gianni, což je jméno postavy Cameron Diaz, která skladbu skutečně nazpívala. (don corleone)
  • Během Davidova (Tom Cruise) večírku se někdo zmiňuje o kytaře ve skleněném pouzdře, kterou měl dostat od Dannyho Bramsona k minulým narozeninám. Danny Bramson byl hudebním expertem při natáčení filmu. (don corleone)

Reklama

Reklama