Reklama

Reklama

Otevři oči

  • Španělsko Abre los ojos (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vyhlášený frajírek a holkař César (Eduardo Noriega) se na jednom večírku seznámí s dívkou Sofií (Penelope Cruz) a zamiluje se do ní. Césarova žárlivá přítelkyně Nuria se rozhodne mu pomstit a narazí schválně do betonové zdi. César nehodu přežije, ovšem následky jsou tragické: má znetvořený obličej. Lékaři mu sdělí, že by nepomohl ani chirurgický zákrok. César však stále miluje Sofii, ale jednoho dne se všechno změní, protože doktoři objevili nový způsob... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (229)

Webb 

všechny recenze uživatele

[6,5/10] (Escorpión, Alain Sarde, Lucky Red, Sogetel) (Barevný /// Produkce: Fernando Bovaira, José Luis Cuerda /// Scénář: Alejandro Amenábar, Mateo Gil /// Kamera: Hans Burman /// Hudba: Alejandro Amenábar, Mariano Marín /// MFF v Berlíně: Alejandro Amenábar (Cena C. I. C. A. E.)) [1001 FILMŮ, KTERÉ MUSÍTE VIDĚT, NEŽ UMŘETE] ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nemôžem povedať, že som fanúšikom mysterióznych orgií, aké pripravil Amenábar. Ale na druhej strane som si so záujmom pozrel dve hodiny skrývačiek, mystifikácií, falošných stôp a celého ďalšieho arzenálu, s ktorým pracoval. A aj keď som zďaleka nerozumel všetkému a ani sa to nepokúšam nejakým spôsobom interpretovať, pôvodné hodnotenie ponechávam. Nakoniec je to myslím jediné hodnotenie, ktoré odo mňa majú jeho filmy, ktoré som videl. Vyjadruje, že mu celkom nerozumiem, ale som presvedčený, že on áno. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Cítim sa ako barbar, ale VANILKOVÉ NEBO ma asi dostalo viac... Amenábara považujem za fajera, ale Crowov remake mal v sebe viac údernosti a jeho "cukríkové" prevedenie lepšie korešponduje s futuristickou témou i témou povrchnosti života danej generácie. Ale ono je tieto filmy dosť ťažké porovnávať, keďže stoja hlavne na výbornom scenári, ktorý je totožný, a toto je originál... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Syrovější a řekněme realističtější než Vanilkové nebe, ale právě tím poněkud odtažité. I zde mi vadí přepálená stopáž, protože příběh samotný by vystačil na ty Krajní meze. Na Penélope se sice hezky kouká, ale přijde mi, že tady nemá co hrát, nebo hraje trochu chaoticky, nevyzrále, nevím jak to popsat. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Vzdy som obdivoval Alejandrov talent vypravat nevsedne, zaujimave a originalne namety a inak tomu nie je ani v tomto priprade. Narocny film na sledovanie plny skrytych indicii ktory napokon vyusti v originalnu pointu. Scasti by som film nevahal prirovnat k Nolanovmu Inception. Bravo maestro. P.S: zacinam uvazovat o tom, ze sa dam po smrti zmrazit :D ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu seCésar (Eduardo Noriega) objeví kráčející prázdnou ulicí Gran Vía nacházející se v Madridu a to zcela bez aut a lidí. Tato scéna ze stala terčem diskuze kvůli filmu Ďáblův advokát (1997), kde se hlavní hrdina, kterého ztvárnil Keanu Reeves, taktéž objeví sám kráčející absolutně prázdnou ulicí Fifth Avenue v New Yorku. Pochybovalo se o tom, která ze scén byla plagiátorem té druhé, protože oba filmy byly zvěřejněny v tom samém roce. (Seabeast)
  • Režisér filmu Alejandro Amenábar dostal nápad na scénář po děsivých nočních můrách, které se mu zdávaly, když byl nakažen chřipkou. (Seabeast)
  • Ve scéně, kdy César (Eduardo Noriega) jde to Sofiina (Penélope Cruz) bytu a strhává ze zdi její fotky, lze spatřit obrázek "Sandmana", což je populární komiksová kniha, která pojednává o světě snů. Její autor je Neil Gainman. (Seabeast)

Související novinky

Amenábarův scenárista točí sci-fi

Amenábarův scenárista točí sci-fi

16.03.2015

Mateo Gil, několika cenami Goya oceněný španělský spoluscenárista tří filmů Alejandro Amenábara – konkrétně Otevři oči, Hlas moře a Agora – se poslední roky pokouší i o režii. Po dobře přijatém… (více)

Reklama

Reklama