Dvakrát do stejné řeky

• Francie

Man with Rain in His Shoes, The

Muž, ktorému tečie do topánok

If Only

Komedie / Drama / Romantický

Francie / Německo / Španělsko / Velká Británie, 1998, 96 min

María Ripoll

Rozpočet $-miliónovTržby USA $279,757Tržby Celosvetovo $360,000(22.4.2010)

Tak od tohohle jsem opravdu nic nečekal, ale nakonec z toho byl zábavná a celkem dobrá romantická komedie. Douglas Henshall i když je pro mě absolutně neznámej, tak je tady přímo skvělej a Penelope Cruz na scéně sice moc neni, až spíš ke koncij, ale rozhodně ukazuje že v ní něco je a ostaní tady jsou spíš jen na okraj, ale zase do filmu pěkně zaopadnou. Pro mě to je docela příjemný překvapení(15.8.2005)

Koukal jsem na to v noci a na to, aby vám utekl čas, je to příjemný film.(17.12.2007)

Příjemné překvapení.Leny Headey jsem si všiml jako talentované herečky už v Aberdeenu ale Douglas Henshall ji svým výkonem zastínil.Jeho podoby ztroskotance a milujícího partnera jsou uvěřitelné a pokusy o nápravu zpackaného života opravdu úsměvné.Dobře natočená romantická komedie o tom,že nikdy není pozdě začít znovu,která nejspíš nevyvolá salvy smíchu ale pocit dobré nálady.Celkový dojem 80%.(10.7.2006)

60 % = 30 % drama. 20 % komečdie. 10 % romantíka.(27.5.2011)

• d-fens

ocenenia : Montréal World Film Festival 1998 - nominácia na Grand Prix des Amériques, Najlepší scenár (Rafa Russo)(20.2.2010)

Identifikovať sa z hlavným hrdinom v tomto filmíku rozhodne nie je ťažké, najmä ak aj vám niekedy "tieklo do topánok". Fráza za všetky: Nehledej letošní ptáčky v loňských hnízdech. Táto donkichotská múdrosť len podčiarkla tento donkichotský príbeh s jeho donkichotským Henshallom v hlavnej role. Pekný romantický príbeh založený na myšlienke Keby bolo tak možné vrátiť čas a neurobiť tú osudovú chybu - nerozísť sa s láskou svojho života... Čo si budem nahovárať, ja proste tieto európske romantické sračičky milujem.(3.4.2009)

Docela zábavná a zajímavá komedie, která jak tady vidím se veřejnosti zatím vyhýbá.(5.8.2005)

• Lobotomas

Scénář: Rafa Russo(12.7.2007)

V některých chvílích zábava určitě na 4*, ale v jiných trochu nuda (a konec krapet průhledný, o což ale určitě nejde). Nejradši bych dal 3,5 díky Penelope Cruz, která, ač se objeví poměrně krátce, je (jako vždy) okouzlující. A taky proto, že to není "americká" komedie..(5.8.2005)

Ideální na pozdní večer u televize.Film si na nic nehraje, ale určitě nenudí a dokáže pobavit.(6.8.2005)

Film, natočený jen aby pobavil, zabavil a zpříjemnil někdy nudné večery. V tom případě to všechno splnilo a musím teda hodnotit MAX!!!(12.6.2006)