Reklama

Reklama

VOD (1)

Brooklin se proměnil ve válčiště gangů. Policista Gino Felino však přijímá způsob boje brutálních zabijáků. Zůstává sám, ale nikdo proti němu nemá šanci, protože policista skvěle ovládá nejenom zbraně, ale také východní bojové umění. Žádná Ital nemůže uniknout vlivu mafie, platí to i o Ginovi, ale neznamená to, že by neprosadil bez milosti zákon. Steven Seagal přichází počtvrté a způsob, jakým zakročí proti lidem mimo zákon, vyráží dech, protože Gino Felino je nemilosrdná spravedlnost. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (281)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nemilosrdná spravedlnost bude zcela určitě jedním z nejpovedenějších Seagalových snímků. Nechybí mu skromná dávka humoru, úměrná porce parádních soubojů, solidní příběh, ale zejména plný kotel výtečné atmosféry Brooklynu. Bitky Stevena Seagala v této době ještě neskutečně baví, byť nedává svým soupeřům sebemenší šanci a likviduje je s naprostým přehledem. Nemilosrdnou spravedlnost bych rozhodně neoznačil za nějaké obyčejné či laciné béčko. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Seagalovky beriem ako samostatnú kapitolu filmového sveta. Väčšinou nás čaká tuctová zápletka, s koncom ktorý vieme odhadnúť po prvých desiatich minútach. Jediné čo naozaj baví sú súboje. Všetko čo som povedal platí aj pre tento film, až na to že sa mi veľmi páčil záporak a vykreslenie prostredia kde sa príbeh odohráva. Zasadenie do špinavej ulice mi dobre sadlo. Choreografie pôsobili efektne, pár dialógov vedelo dokonca pobaviť a ajkeď ide o lacnejšie bečko, celkom rád si ho pozriem hocikedy. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních a zásadních filmů Stevena Seagala není překvapivě až zas tolik o bojovém umění, spíše o střílení. Seagal sice převede kupu svých tradičních kopů i úderů (tzn. rychlý sled rad a kupa mrtvých), ale hlavní slovo v cestě za pomstou za zabití kolegy policisty má brokovnice. Především záběr na odpadající nohu pod kolenem po přesném Seagalově výstřelu beru jako výborný nápad. William Forsythe jako maniak, který ví, že jeho dny jsou sečteny, podává odpudivě skvělý výkon, no a dalšího už ani není koho chválit, neboť v tomto filmu jde hlavně o Seagalovo mlácení a Forsythovo umírání. Oběma to celkem jde, tak proč nebýt spokojen. PS: Jen mě při pohledu na Seagala udivilo, že už v roce 1991 vlastně nepatřil k těm nejchudším a ta dnešní podoba byla tedy jen otázkou času. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Přesilovka proti muži v černém se stoickým výrazem končí efektním zneškodněním posledního záporáka, který sebou bolestivě praští o podlahu. Seagal (i producenti jeho filmů) pochopili, že není třeba experimentovat tam, kde stačí „pouze“ pokračovat v nastoupené cestě. A to je samozřejmě dobře – precizní akce, solidní záporák a nečekaně slušná atmosféra temného New Yorku. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Tento film ve mě zachovává spousty nostalgických dětských vzpomínek. Nejen, že jsem byl strachy vyděšenej skrz vyžranýho úlisnýho záporáka, kterej si zabíjel jak se mu prostě chtělo, ale hlavně a to především jsem byl nadšenej skrz vysokýho copatatýho hrdinu, kterej se těmto zfetlejm a zákeřnejm záporákům postavil a dal jim to celkem sežrat. Drsný akce, zlomený ruce, ustřelená noha, sekáček, no tak to bylo to, co jsme jako malí rváči chtěli vidět! Převeliká škoda, že si Seagal neudržel svůj standart "béčkového" akčního borce dýl a nenatočil víc takových filmů... Nicméně Stevenovi rychlý ruce a drsnej život Brooklynu mě díky skvělé NS zůstanou už navždy vrytý do paměti... 95% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (14)

  • Vůz, který řídí v závěrečné scéně Ritchieho gang, je slavný americký automobil Buick GNX. (OceanView)
  • Slovo „fuck“ je ve filmu vysloveno 114 krát. (POMO)
  • Součástí soundtracku se stala známá skladba kapely Bestie Boys "No Sleep Till Brooklyn, která právě pojednává o lokalitě, kde se děj filmu odehrává. (OceanView)

Reklama

Reklama