Nájemný lovec Quentin Leech pomáhá příteli Benjaminovi polapit bandity, kteří unesli jeho novomanželku Marii.
V malém městečku na Divokém Západě si mladý Benjamin Taber bere za manželku Marii a spolu chtějí založit farmu. Na jejich svatbě přepadne banda lupičů místní banku, nestačí však včas utéct. Srazí se se svatebním průvodem, který právě vychází z kostela. Dojde k masakru, při kterém lupiči unesou novomanželku. Muži z města je pronásledují, ale najdou jen závoj v řece a tak usoudí, že Marie se utopila. Ben však tomu nevěří a nadále cválá za bandity, než uštve svého koně a neocitne se sám v poušti. Tam ho zachrání lovec lidí Quentin Leech, který zločince taky pronásleduje, protože je na ně vypsána vysoká odměna. Benovi prozradí, že vůdci lupičů jsou bratři Jake a Jervis Walkerovi. Oba se vydají po jejich stopě, která míří do Mexika, kde chtějí Walkerovi nevěstu předat. V Denver City se Ben dozví, že Marie není mrtvá, a tak s novou chutí zločince pronásledují. Dojde k přestřelce s Walkerovými a Ben svou milovanou ženu zachrání... (oficiální text distributora)
Pohrobek
V hlavní roli Quentina Leeche hvězda country Kenny Rogers, jenž si rád zahraje ve většinou televizních záležitostech. Nïjak zvlášť nevyniká, ale leckterého pravého herce by hravě strčil do kapsy.(14.4.2005)
sud
Průměrný western na tři hvězdičky.(9.2.2005)
cheyene
Průměrný western s legendárním zpěvákem country - Kennym Rogersem v hlavní roli...Zápletka je poměrně klasická a typická, žádné nóvum, občas nudné, ale líbila se mi scéna v "pouštním hotelu", kde se ubytují jak kovbojové ze špatné, tak z dobré strany...Celkový závěr filmu mě dost překvapil...Když nad tím tak přemýšlím, tak si říkám, že 3* jsou docela dost, že by si Kenny Rogers zasloužil spíše 2...třeba to časem přehodnotím...(31.3.2008)
LiVentura
Pokusy o western byly v devadesátých letech ještě dosti časté... :-) Tento se ale vydařil lepším příběhem a zkrátka mělo to "grády".!!(2.8.2009)
Orlau32
Slabounký western jak vyvařený čaj. Hrají zde samé hvězdy "country music" a podle toho to též vypadá. Jakkoli jako zpěváci splňují danou kvalitu, tak jako herci jsou spíše v té "béčkové " skupině. Vyjímku snad tvoří Kenny ROGERS, který už svým věkem a též zkušeností u filmu hraje lépe, ale též to není žádná sláva. Nejvíce jsem "žasla", když se asi 10 min. před koncem filmu jako "deus ex machina" objevil Stacy KEACH a postřílel vše co se hýbalo. Bez vysvětlení proč se tam objevil a kým vlastně je. Samozřejmě, že to tak Travis TRITT nenechal. Ale k smíchu na tom westernu je, že se takový elitní střelec nechal úplně blbě zastřelit takovým holobradkem, který se v celém filmu ani jednou netrefil do ničeho. Rod HARDY je australský režisér a jak říká v "bonusu" je to jeho první western. No a podle toho to též vypadá. Bohužel, ikdybych se snažila sebevíce zavřít obě oči, tak na víc jak 2* to není.(14.7.2009)
Karamanlis
Vzhľadom k tomu, že ide o TV produkciu na tom Rio Diablo nie je najhoršie. Dopláca však najmä na nevýrazné postavy - ústrednú dvojicu stvárnilo duo country pesničkárov Kenny Roges & Travis Tritt , pričom v tej dobe 54 ročný Rogers tu pôsobí dojmom nadsluhujúceho šesťdesiatnika. Nezachránil to ani typický predstaviteľ béčkových záporákov Brion James, ktorý sa tu ako vodca bandy bratov Walkerových takmer úplne stratil.(18.10.2010)
Terva
Na televizní tvorbu povedený western.(5.1.2012)
indiano
Na televíznu produkciu nadpriemerný western so všetkými atribútmi - prestrelky, napätie, príroda/ 100 x Ufff/, strhujúce finále, Kenny Rogers, klenot žánru 90 - tych rokov.....Ufffffffff(24.2.2009)
pawleta
Travis Tritt v roli vizionáře, který už v dobách divokého západu nosil účes jak vystřižený z roku 1985(12.1.2012)
padlar
Nesympatické postavy, herci neherci, děj bez překvapení. Nuda. Při prvním pokusu o shlédnutí jsem asi v půlce usnul. Teprve napodruhé jsem film dokoukal - jak říkám nuda. Jen taková drobnost na závěr - rozlišujícím znamení klaďase / záporáka je v tomhle filmu chrup (bílé a černé klobouky jsou už asi profláklé), bílé zuby = klaďas, zuby zkažené = zloduch.(13.9.2011)
Masinfira
Rozhodně nepatří ke špičkám žánru, ale na druhou stranu tento western dle mého názoru neurazí. O maličko slabší než 3*, proto je dostává.(2.9.2011)