Reklama

Reklama

Siworae

Obsahy(1)

Il Mare, „Moře“, dům u jezera. O Vánocích roku 1999 se odsud stěhuje mladá dabérka dětských pořadů, Eun-joo. V poštovní schránce nechává novému vlastníkovi vánoční pohlednici, v které ho prosí, zda by jí případnou opožděnou poštu neposlal na její novou adresu. Vánoce 1997. Čerstvě dostavěné Il Mare hostí svého prvního obyvatele, architekta Sung-hyunga. Ten nachází ve své poštovní schránce vánoční přání datované rokem 1999. Píše mu jakási Eun-joo a prosí ho o vyřešení jejího problému s poštou. Jihokorejský snímek Il Mare inspiroval americký remake „DŮM U JEZERA“ (2006) režiséra Alejandra Agrestiho, se Sandrou Bullock a Keanu Reevesem v hlavních rolích. (kiddo)

(více)

Recenze (116)

HellFire 

všechny recenze uživatele

Mám z toho rozporuplné pocity. Jako první jsem viděl americkou kopii a jelikož korejské filmy má rád, na originál jsem byl zvědav. Nemohu ale tvrdit, že by byl v něčem o mnoho lepší. Snad jen to, že je přece jen přehlednější. Dům u jezera mi ke konci zamotal hlavu natolik, že jsem nebyl schopen si některá fakta spojit dohromady. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Dům u jezera jsem viděla už dřív a líbil se mi, přestože na jeho adresu padlo spoustu žlučovitých výlevů. Není pak divu, že na Siworae jsem byla zvědavá a taky se bála a ono nebylo proč. Není to sice objev filmového penicilinu, ale schopnost pohladit po duši má. Je křehký jako ten muž, jako ta žena, jako ty rukavičky, co se pustily po moři....... ()

Reklama

Duotone28 

všechny recenze uživatele

po kratkej odmlke som opat navstivil juznu koreu....ll Mare, a opat musim povedat, ze nesklamala...je az neuveritelne...ako si tieto filmiky drzia kvalitu...ktorou si ma uz davno ziskali...Ji-hyun Jun sice nebola vykonikom až tak excelenta ako v My Sassy Girl (Yeopgijeogin geunyeo), ale krasna bola stale...a opat si ma ziskala...Co sa tyka filmiku...tak s tou schrankou uplne perfektny napad...aj ked miestami filmik vypadol...ale standard a kvalitu si to drzalo stale...nazdar ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Také trochu lituji, že jsem nejprve viděla Dům u jezera. V hlavě jsem pořád srovnávala. Il mare je lepší, ale ne úplně o moc. Nápad je přenádherný, takže film má skvělý základ. Způsob podání odpovídá obsahu a herci (hlavně moje oblíbenkyně, krásná Ji-hyeon Jeon) se pro své role hodí. Siworae je trošku odlišný než ostatní jihokorejské filmy, které jsem předtím viděla. Vše se táhne v takovém smutném a nebláznivém duchu bez tradičních nudlí. Líbí se mi to, ale přesto mi tady chybí ještě "něco" k dokonalosti. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Být na stejném místě v jiném čase je tou správnou výzvou pro fyzikální scénáristy chtivé překonávat časovou bariéru ve jménu lásky. Mám pro podobně originální korejské romance slabost, přesto však remakeovaný Dům u jezera, který jsem viděl o nekonečně mnoho pikosekund dříve, dokázal mé cynické srdce zasáhnout do o něco citlivější chlopně. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (4)

  • Rybka ve filmu je nožovka běločelá (Apteronotus albifrons). Pochází z Jižní Ameriky, dorůstá až půl metru, je zaznamenaný případ, kdy se dožila 16. let. Orientuje se pomocí elektrického pole, které vydává (podobně jako sonar u delfínů). V akváriu vyžaduje množství úkrytů a chov ve skupině. Není pro začínajícího akvaristu. V mořské vodě nepřežije. (Jirka_Šč)
  • Názov filmu v preklade znamená „Láska, ktorá presahuje čas“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama