Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Akční megastar Wesley Snipes (trilogie Blade, Šerifové, Přepadení ve vzduchu) představuje v tomto nepředvídatelném, výbušném kriminálním thrilleru profesionálního lupiče, kterému se jeho divoké kousky začínají vymykat z rukou. Kapitán Jack Tulliver (Snipes) je bývalý člen oddílu Delta Force. Teď ale vede bandu lupičů, která se chystá přepadnout obrněný vůz převážející vzácný náklad. Perfektní plán se ale poněkud zvrtne a oni skončí s obrazem Van Gogha. Navíc se jeden z Jackových kompliců stává rukojmím sadistického ruského gangstera, který se k loupeži připletl. Tulliverovi zbývá jediná možnost: sebevražedná záchranná mise, kde se z protivníků stávají spojenci, z nejlepších přátel noční můry a kde přežít znamená překonat sám sebe. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (90)

Hermez 

všechny recenze uživatele

Ve filmech jako Podfuck apod. jsem zmatený, protože přestávám já sám zvládat tok zvratů a informací. V případě 7 vteřin jsem byl zmatený, protože dlouhá úvodní akční scéna jednoduše celá matoucí byla. A rozpačitost se táhne i zbytkem filmu. Popravdě jsem to nedokoukal, protože jsem u toho regulérně usnul. Je ale spousta větších filmových (i B-akčních) průšvihů, a tak dávám zasloužené 2*. ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Ani Wesley Snipes, stejně jako ostatní akční hrdinové 90. let, se nevyhnul přesunu do levnějších natáčecích destinací a tak si i on užil své rumunské období, bohužel. Wesley hraje býválého vojáka, který se dal na loupení a při jedné takové loupeži je celý jeho tým zabit a Wesley se snaží přijít na to o co tu sakra jde. Stejnou otázku si bude klást většina diváků, kteří tento film shlédnou, protože děj je překombinovaný a jednání většiny postav je buďto amatérské a nebo naprosto nelogické, ale abych jenom nekárál, Wesley pořád vypadá k světu, ve filmu se objeví nějaký ten výbuch honička aut, střílení a mlácení, i když toho posledního je pomálu, ale na druhou stranu jsou bitky celkem dobře sestříhané, od Simona Fellowse, který mně potěšil svými dvěma filmy J. C. van Dammem jsem rozhodně čekal víc. ()

Reklama

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Nic moc nečekejte.Je to klasické akční běčko jak se říká-co se lokací týče,děje až po akci samotnou.Jedna nevydařená loupež a hned máte o příběh postaráno,k tomu přihodíte Wesleyho Snipesa,který není špatný,ale sám to neutáhne a je průměrný až podprůměrný film na světě.Za mě celkově 45% a dvě hvězdy. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Žasnu kam se propadl Wesley Snipes. Z akčního hrdiny se stal král béčka a zešedlých poliček videopůjčovny. 7 vteřin je prosťoučký akční film, potýkající se s nedostatky ve scénáři, zmatené režii a přehrávajícími herci. Akční scény sice ujdou, nicméně stále je vidět, že je to nízkorozpočtové video béčko. Trestuhodná ztráta času. Tamzin Outhwaite sice trochu nakopne, ale jinak je to spíše rutinna. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný film s Wesley Snipesom, ktorý patrí medzi jeho menej výrazné filmy. Má dobrý príbeh o bývalom príslušníkovi špeciálnych jednotiek, ktorý v súčasnosti vedie dobre organizovanú skupinu zlodejov okrádajúcich pancierové vozidlá, ale je zradený, príde o väčšinu mužov a zostane prakticky sám, pričom po ňom ide mnoho ľudí, ktorí chcú vzácny obraz, ktorý zlodej ukryl. A keďže zločinci majú aj jeho priateľku, urobí všetko preto, aby ju zachránil a pomáha mu pri tom schopná policajtka. Spracovanie je ale skôr sklamaním, po dynamickej polhodine, kde sa stále niečo deje sa dej začne zbytočne prekombinovávať, pričom to aj tak nemá čím zaujať, ale aspoň to čiastočne zachraňuje záverečná fáza, kde už konečne príde aj akcia. Akcie je tu pomerne dosť a je aj celkom vydarená. Mimo strednej úplne neakčnej polhodiny prakticky akcia strieda akciu, pričom je celkom slušne rozmanitá a aj obstojne natočená. Nájde sa tu niekoľko súbojov, ktoré sú síce krátke, ale celkom dobre zvládnuté, na Snipesove chvaty sa dobre pozerá, viacero priemernejších prestreliek, ale aspoň v nich nie je núdza o zabitých a dve dlhé automobilové naháňačky, ktoré ma ako celok moc nezaujali, ale aj v nich sa nájde niekoľko vydarených momentov. Najviac sa mi páči celý záver v dome hlavného záporáka, alebo prepadnutie v byte. Herecké obsadenie je len priemerné, Wesley Snipes je výborný, po žiadnej stránke mu tu nemám čo vytknúť, poteší aj príjemná Tamzin Outhwaite, ale zvyšok už nestojí takmer za nič, či už nudní záporáci alebo plno menších postáv známych z mnohých akčných videofilmov točených v Rumunsku. Čo sa týka réžie a technickej stránky, tak to samozrejme nie je nič výnimočné, ale v rámci svojej kategórie je to výrazný nadpriemer. 7 sekúnd je bez väčších problémov pozerateľný akčný film, ktorého hlavnými kladmi sú hlavne Snipes a niekoľko vydarených akčných scén, ale kazí mu to ten pomerne nudne podaný príbeh s množstvom slabších miest, čo je škoda. Objektívna kvalita filmu- 55%, film sa páči mne na 61%. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Policejní auta používaná ve filmu měly být přesnou kopií aut, které používá bukurešťská policie, ale tento model auta místní policie nikdy nevlastnila. I logo policie na bocích aut je odlišně od skutečnosti. (ČSFD)
  • V okamžiku, kdy rumunští policisté nahánějí zloděje Jacka (Wesley Snipes), mění se poškození auta seržantky. Příkladem jsou různě otlučené boky vozidla. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v rumunské Bukurešti. (Terva)

Reklama

Reklama