Reklama

Reklama

Hell's Bells

všechny plakáty
Rodinný / Animovaný / Krátkometrážní
USA, 1929, 6 min

Režie:

Ub Iwerks

Obsahy(1)

Animovaný film z dílny Walta Disneyho z cyklu Silly Symphonies. Za doprovodu skladby Funeral March of a Marionette od Charlese Gounoda sledujeme pekelné démony, jak vyhrávají Satanovi. Jeho spokojenost trvá ovšem jen do chvíle, než se jeden malý neposlušný démon odmítne nechat sežrat trojhlavým Kerberem. (Oktavianus)

Recenze (3)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Zábavně hravý animák s nádhernou skladbou Charlese Gounoda "Funeral March of Marionette", která se proslavila především ve spojitosti s Alfredem Hitchcockem (a v četných variacích, odkazech a parodiích na něj). Z cyklu Silly Symphonies je Hell´s Bells můj nejblíbenější. Jojo, byly doby, kdy i Disney za něco ještě stál... ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Taková malá symfonie z pekla - všechna havěť si spokojeně žije v teplíčku (občas sice některou neopatrnou sežehne vyšlehující oheň, ale co), satan dupe do rytmu a čertíci se starají o krávodraka, který produkuje čertovské mléko... Roztomilá taškařice, doba jejího vzniku je na animaci sice dost znát (postavy jsou čistě černé, aby se snadno kreslily), ale každý nějak začínal, i Disney. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

4. diel seriálu Silly Symphony - pekelné zvony síce neuvidíme ani nebudeme počuť, ale akési nakuknutie do pekla je nám poskytnuté - Lucifer, čerti, draci, trojhlavé psy. Staršidelný diel končí strašidelne práve pre Lucifera, keď ohnivý jazyk nemá len on. 55% ()

Zajímavosti (2)

  • Jde o čtvrtou z celkových 75 epizod cyklu "Silly Symphonies". (Oktavianus)

Reklama

Reklama