Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co kdyby jediný zlomek vteřiny poslal tvůj život dvěma rozdílnými směry? Život, to jsou tisíce cest Mladá Helen ztratila práci a když se těsně před ní zavírají posuvné dveře vozu metra, otevírá se nám pohled na to, co by se stalo, kdyby metro stihla či nestihla. Obě verze se rozbíhají jedna za druhou. V jedné Helen opustí svého nevěrného přítele a navazuje nový šťastný vztah, ve druhé se Helenin život stává čím dál víc nešťastným, nabere si dvě zaměstnání, utvrzuje se ve své bezcennosti a podporuje svého přítele při psaní románu, přestože jeho aférka stále trvá. Co by se stalo KDYBY? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (258)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ve své době obrovský hit, dnes památka na dobu, kde všechny důležité britské filmy byly s Johnem Hannahem ve vedlejší roli. Gwyneth Paltrow sama o sobě byla vždycky taková jiná hvězda, ač na první pohled křehká blondýnka, její role byly často v kontrastu nebo opozici jejího vzeření a zde se to velmi hezky zúročilo. Šedá myška v běžném nudném oblečení si ubližuje setrváváním v nekvalitním vztahu, dívka s novou chutí žít změní svůj zevnějšek, zaměří se na své silné stránky a hned jí to sebevědomí přičaruje trochu jiný životní příběh, protože nikdy není možné se od původní myšky odpoutat. Hezké k zamyšlení, scénář je hodně bohatý, je to příjemné osvěžení klasického romkom konceptu, ale přeci jenom bych byla ještě radši, kdyby ty kulisy nebyly tak suše britské. Leč co je pro jednoho suché, jiný vyhledává, že ano. ()

Nuala 

všechny recenze uživatele

Hodně šikovný nápad a navíc docela slušně zrealizovaný... Přestože je místy děj trochu nejasný, podařilo se oba příběhy šikovně provázat a oba udělat zajímavými...Velkou zásluhu na tom zajisté mají velmi výrazné hlavní postavy-obě "verze" Gwyneth Paltrow jsou originální, zajímavé, sympatické a zvláště ta blonďatá jistě i velmi atraktivní pro pánské publikum :) John Hannah je velice příjemným nápadníkem a navíc jeho hlášky jsou opravdu milé a vtipné. A konečně se dostáváme k záporňačce tohoto filmu, dá-li se to tak říci, Jeanne Tripplehorn. Její přesvědčivý výkon mi snad dovoluje nazvat ji opravdu hnusnou mrchou (což je mimochodem myšleno jako kompliment, vážně :D)... ()

Reklama

Derek 

všechny recenze uživatele

Sliding doors je neprilis vtipna a ani nijako extra romanticka komedia, ktora okrem napadu co dokaze sposobit zmeskanie metra neprinasa nic zaujimaveho. Paltrow sa snazi a je zlata (a do dokonalosti nacvicila anglicky prizvuk), ale zvysok hercov a hlavne john lynch (ako jej podvadzajuci priatel) su az slaby. navyse ide o reziserov debut a i preto cely film srsi televiznostou a lacnostou... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Snad nejoriginálnější romantický film jaký jsem kdy viděl...a taky jeden, který mě asi nejvíc vyděsil, proto odmítám řadit ho mezi komedie...nechutně zákeřná Jeanne Tripplehorn, skvělá Gwyneth Paltrow, která ale umí vypadat i lépe (viz Dokonalá Vražda nebo dokonalý Zamilovaný Shakespeare;)) a neméně skvělý John Hannah - oba posledně jmenovaní přímo žijí svými rolemi, od začátku až do konce. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Znáte tu otázku: "Co kdybych to udělala jinak?? Jak by se pak ubíral můj život??"... To je otázka, která nás bude trápit neustále, ale nikdy se nedozvíme odpověď. Opravdu máme každý daný několik cest a je na nás, kterou půjdeme?? Tenhle film perfektně poukazeje, jak jediný drobný okamžik může rozhodnout, co se bude dít.. Skvělej námět, skvělá Gwyneth Paltrow, skvělej film :o) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Pití, které Gerry (John Lynch) Helen (Gwyneth Paltrow) tolik slibuje: "..opiju tě Grolschem..", a které si posléze dává v baru, je holandské pivo oblíbené nejen pro svůj originální způsob otevírání.. (anita74)
  • Ústřední filmovou píseň „Turn back time“ má na svědomí dánsko-norská hudební skupina Aqua. (Marsik)
  • Scény z londýnského metra byly natočeny u nádraží Waterloo. Filmová křižovatka Waterloo a City line a scény u vody pak byly filmovány u mostu Hammersmith a v hospodě Blue Anchor pub v Hammersmith. Most je Albert bridge mezi Battersea a Chelsea. Noční scéna, kdy Helen (Gwyneth Paltrow) a James (John Hannah) jdou po ulici, byla natočena v Primrose Gardens (dříve Stanley Gardens) v Belsize Park. Helenin byt se nachází v Leinster Square. Scéna v nemocnici na konci, kdy se Helen a James setkají ve výtahu, byla natočena v Chelsea and Westminster Hospital na Fulham Road. (Terva)

Reklama

Reklama