Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co kdyby jediný zlomek vteřiny poslal tvůj život dvěma rozdílnými směry? Život, to jsou tisíce cest Mladá Helen ztratila práci a když se těsně před ní zavírají posuvné dveře vozu metra, otevírá se nám pohled na to, co by se stalo, kdyby metro stihla či nestihla. Obě verze se rozbíhají jedna za druhou. V jedné Helen opustí svého nevěrného přítele a navazuje nový šťastný vztah, ve druhé se Helenin život stává čím dál víc nešťastným, nabere si dvě zaměstnání, utvrzuje se ve své bezcennosti a podporuje svého přítele při psaní románu, přestože jeho aférka stále trvá. Co by se stalo KDYBY? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (257)

Anglie 

všechny recenze uživatele

Určitě zajímavý námět. Přesto ale film, který zapadne, už jen proto, že scénář nebyl úplně rozveden. A navíc, orientovat se zrovna v kterém příběhu se zrovna nacházíme, je občas docela obtížné(na sledování asi nejtěžší film, jaký jsem kdy viděl). A jen tak mimochodem, jak to, že nebyli uvedeni Monty Pythoni jako spoluscénáristé? Škoda, že odkaz na "španělskou inkvizici", jeden z nejznámějších pythonovských skečů, je v průměrném filmu.. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Miluju filmy na téma ''kdyby byly v p*deli ryby'' :) je nevěřitelné co všechno by se mohlo stát pouhým (ne)nastoupením do vlaku, či jakékoli jiné nepatrné věci.. No a asi proto nikdy ničeho nelituju. Srdcová sedma mě svým námětem zaujala, ale to je tak všechno. Jinak to bohužel byla docela nuda, nenechte se zmást ''Komedií'', vážně se moc nenasmějete. Takže škoda, ale námět byl nevyužit, nebo alespoň já čekal víc.. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Formát tohto filmu s dvomi paralelnými osudovými dejmi v živote jednej ženy bol naozaj vynikajúci. Bohužiaľ, to bola najväčšia prednosť tohto filmu, pretože po dejovej stránke mi to neprišlo nejako extra vydarené. Neviem, nejako mi to celé proste nesedelo a všetko mi prišlo také nepresvedčivé, aby to pôsobilo aspoň ako tak reálne. V jednom príbehu pôsobila Helen ako sebavedomá žena a v tom druhom ako naivná chudera. To neboli dva rôzne osudy, ale rovno dve odlišné osobnosti. Práve preto som z toho nemal až taký dobrý pocit. Navyše, ten James (John Hannah) mi svojim prejavom prišiel hrozne vtieravý a nepríjemný. A inak, Gwyneth to viac pristalo ako dlhovlasej brunetke... ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Nenáročný, ale zábavně koukatelný romantický snímek o faktoru náhoda, která pak určuje další osudy. Jeden optimisticky vyvíjející se, který přes nepodstatné rádoby problémy směřuje ke sladké pohádce, končí tragicky. Druhý pesimisticky vyvíjející se příběh probouzí z naivní zaslepenosti, aby vše korunoval šťastně pohádkovým koncem. Hlavní postava Helen (Gwyneth Paltrow) stále překonává životní obtíže, které jsou rámovány dvěma muži. Nevěrný Gerry (dobrý John Lynch) je velmi zdařilý příživník využívající naivní důvěřivosti žen. Výrazný James (John Hannah) je pohádkovým princem, který je snad v každé společnosti velmi oblíbený. Je to vůdčí typ, navíc tak laskavý a duchaplný, majetný a zábavný. Lydia (Jeanne Tripplehorn) umně dokáže získávat to, co chce prostřednictvím přízemní chlípnosti prohnaného Garryho. Netradiční formát zaujme a pobaví. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Běžný příběh partnerské krize. Ozvláštněný hrou na dvě verze, kde počáteční výhybkou byla nepatrná náhoda. --- Zdá se mi, že v britských filmech se dosud zachovalo mnohem více z umění dobrých dialogů a neokázalého kvalitního herectví. Vtírá se podezření, že i britské publikum je jazykově vyspělejší než americké nebo české. --- Příběh nic nepřehání, což je dobře, ale ani nic důležitého nesděluje, což snižuje jeho význam. Sexuální morálka je jaká je a hrát si za svobodna na věrnost je nonsens už z podstaty věci. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (5)

  • Scény z londýnského metra byly natočeny u nádraží Waterloo. Filmová křižovatka Waterloo a City line a scény u vody pak byly filmovány u mostu Hammersmith a v hospodě Blue Anchor pub v Hammersmith. Most je Albert bridge mezi Battersea a Chelsea. Noční scéna, kdy Helen (Gwyneth Paltrow) a James (John Hannah) jdou po ulici, byla natočena v Primrose Gardens (dříve Stanley Gardens) v Belsize Park. Helenin byt se nachází v Leinster Square. Scéna v nemocnici na konci, kdy se Helen a James setkají ve výtahu, byla natočena v Chelsea and Westminster Hospital na Fulham Road. (Terva)
  • Podnik, v ktorom si Helen (Gwyneth Paltrow) a James (John Hannah) dávajú shake, sa volá Fatboy's Dinner a patrí medzi populárne fastfoody. (Lukoh)
  • Ústřední filmovou píseň „Turn back time“ má na svědomí dánsko-norská hudební skupina Aqua. (Marsik)

Reklama

Reklama