Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ji-hae (Ye-jin Son) psala e-maily za svou kamarádku klukovi, který se jí líbil. Při tom objevila deník své matky, která zažila něco podobného se svou první láskou. A v tomto bodě se začnou ovíjet dvě paralelní větve příběhu. Jedna s ní, druhá s její matkou Ju-hae (kterou stvárnila stejná herečka jako Ji-hae). Objevují se zde potom různé romantické okamžiky z jejich života. Ale vše nakonec skončí dobře. Abyste se dověděli jak, tak byste se na to měli podívat. (c.tucker)

(více)

Recenze (160)

golfista 

všechny recenze uživatele

Dvě příběhové linie a v obou moje nejoblíbenější asijská herečka. Už to samo byla předem hvězdička navíc ..... Příběh plný lásky, citu a emocí. A všechny ingredience jsou namíchány s takovou přesností, že to v pravý okamžik vždy skvěle zafunguje. Tenhle režisér má takový dar a už se moc těším, až zase něco natočí ..... Po druhé projekci musím uznat, že je to chvílemi vážně až příliš protahované a přistřižení by filmu výrazně pomohlo ..... ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Ufff... tak tohle jsem neměl sílu dokoukat do konce... hrozná nuda, romantické situace působí strašně křečovitě a jsou střídány trapnými rádobyvtipnými momenty. Z některých, jako například mazání kravinců po tvářích, se mi navíc zvedal žaludek. Son Ye-jin je sice roztomilá, ale to je fakt jediný klad toho to filmu. Jednoznačně jeden z nejhorších korejských romantických filmů, které jsem měl tu čest vidět. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pre mňa je toto z trojice Kwakových slávnych romantík najslabší počin. Už pred rokmi ma to nenadchlo aj keď papierovo to má všetko, ale to najpodstatnejšie mi tam chýbalo. A to poriadna dávka emócii. Po rokoch mi to nakoniec sadlo o niečo viac a záver bol aj pre mňa dojímavý. Ale zase mi vadila prepálená stopáž a miestami som mal chuť film pretáčať. Na zápletke je zaujímavé, že je to taká dvojitá romantika. Jedna línia sa odohráva v súčasnosti a druhá v minulosti, keďže si hlavná hrdinka číta denník svojej matky. Zaujímavé je, že v obidvoch líniách sa jedná o milostný trojuholník. Chémia medzi postavami funguje hlavne v tej línii z minulosti a aj samotné postavy sú zaujímavejšie. Pekné bolo, že aj ten tretí, ktorý je v tom trojuholníku naviac nie je nejaký parchant, ale len vidlák, ktorý sa k partnerke povahovo nehodí. Zato v línii v súčasnosti ma srala tá ženská, ktorá tam bola naviac. A vlastne aj samotný pár, ktorý s odhalením svojich pocitov neviem načo čakal. Sklamal ma In-seong Jo, ktorý tu bol dosť nevýrazný. Potešujúce je záverečné prepojenie obidvoch línií. Ale mohlo byť ešte oveľa intenzívnejšie. Veľkú pochvalu si zaslúži nádherný klasický soundtrack. Výsledkom je jedna z tých lepších romantík, ktorá ale na mňa pôsobí príliš rozprávkovo naivne, čo ma miestami dosť nudilo. 7/10. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Kromě krásně natočeného dvojpříběhu, který, už proto, že má dvě linie a děj je tak hutější, nenudí, jsem se mimo jiné i asi třikrát zasmál, a to hodně... "Potřebuju vzorek vaší stolice! Po obědě a pěkně zabalený." A pak geniální scéna s potleskem v divadle. Každopádně hlavní devizou tohoto snímku není humor, ale paralela vztahu matky (k někomu) a dcery (k někomu) plná lásky a citu. Navíc vizuální a hudební zpracování výborné. 85%. ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Jak to ti korejci dělají, že vždycky natočí tak krásný a čistý romantický snímek? Snímek, který může připadat normálním evropským divákům jako jakýsi druh zjevení ve valné hromadě prvoplánových rychlokvašek. The Classic je nádherné melodrama, které už svým vyzněním a pojetím si nezadá s těmi nejlepšími životními ingrediencemi. Tak pocitově vyvážený, tak emocionálně nabitý, tak čistě romantický, že nenechá jedno oko suché. Jistě, že příběh je občas velmi naivní, ale i v takové prostotě vás dokáže překvapit. Navíc sledovat skvělou herečku Ye-Jin Son jako dceru i matku ve dvou dějových liniích je opravdu krása. Proč tedy ne plný počet? Bohužel na můj vkus film příliš tlačí romanticky na pilu (hlavně v závěru) a některé scény zaváněly až prvoplánovým citovým vydíráním. Což mnohdy nevadí, ale zde je to až příliš znát. Neuškodilo by také drobné prostříhání a zkrácení některých natahovaných momentů. V tomto ohledu malinko ztrácí vůči dokonalému A Moment to Remember, ale i tak je The Classic film, který by neměl uniknout vašemu romantičtějšímu já. P.S. Co ta "titanicovská" hudba? :) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (3)

  • V prvých minútach filmu hrá pri monológu hlavnej hrdinky v pozadí "Pachebel canon". Rovnakú skladbu použil režisér Jae-young Kwak aj vo filme Yeopgijeogin geunyeo (2001) v scéne, kde Gyeon-woo podáva ružu dievčaťu hrajúcemu túto skladbu na klavíri. (RigorMortis)

Reklama

Reklama