Coca-Cola Kid

Komedie / Romantický

Austrálie, 1985, 98 min

Dusan Makavejev

• Houdini

Zlatá Palma - výběr(1.6.2006)

• Hellboy

Jak tento snímek vznikl je pro mě velkou záhadou. Film je inspirovaný dílem spisovatele Franka Moorhouse, ale není to poznat, kromě toho, že se děj odehrává v Austrálii. Někdo ho nakonec zřejmě umluvil, ať do svých příběhů zakomponuje Coca-Colu a vytvoří scénář. Moorehouse to opravdu udělal, zřejmě pod vlivem předávkování Colou, scénář je totiž opravdu strašný, řekl bych, že on sám napsal jen jakousi kostru, kterou někdo další upravoval (Denny Lawrence?). Tím ale podivnosti nekončí. Hlavního hrdinu - nepříjemně Amerického odborníka na prodej koly ztvárnil věčně se usmívající expert Eric Roberts.. To nejlepší nakonec: celé to režíruje Jugoslávský režisér Dušan Makavejev. Jak ten se k tomu dostal? To snad neví ani on... film prostě nic moc, a pokud nejste fanatický fanoušek Makavejeva nebo Koka koly, tak film nedoporučuji.(4.1.2008)

• dzej dzej

Americký marketingový specialista od firmy Coca – Cola přijíždí do Austrálie zvednout odbyt inkriminovaného nápoje. Několik trapných pokusů o humor a celým filmem procházející „morální poselství“ o ničivé moci globalizace, která se dostává i do australské divočiny. Hloupost.(15.11.2005)

• whack

Len jedna hviezdička za "morálne posolstvo o ničivej moci globalizácie" (ako píše Dzej Dzej), lebo je veľmi slabé. Skôr je to obyčajný romantický príbeh ulízaného američana, čo predáva Koka kolu, a jeho kolegyne. Nie je mi tam nič sympatické.(10.6.2009)