Reklama

Reklama

Konec rozkvětu

  • USA Prime Cut (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zkušený vymahač dluhů Nick Devlin dostane od svého mafiánského zaměstnavatele speciální úkol: přivést k rozumu kansaského dobytkáře jménem Mary Ann. Potíž je v tom, že bezskrupulózní Mary Ann se dosud brutálně zbavil každého, kdo mu skřížil cestu. Jeho nepřátelé končí jako součást mletého masa či náplň párků. Dobytkář zároveň obchoduje se zotročenými a zdrogovanými mladými ženami, které získává z malého soukromého sirotčince. Nickovi a jeho pomocníkům se rozhodně nehodlá podřídit. A tak se mezi gangstery brzy rozpoutá válka, jaká tu zřejmě neměla obdobu od dob Divokého západu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Nebojím se tak vysokého hodnocení, protože tenhle film pro mě má všechno. I když jde o gangsterskou zápletku s pomstou, jsou tu všechny důležité části života. Pomoc, nevinnost, láska, zlo, pomsta. Drsný dobytkářský gangster dluží chicagskému podsvětí a nehodlá zaplatit a proto je Nick Devlin (Lee Marvin) najat za 50 tisíc na pomstu v jakémkoliv provedení. Na ranči se ale neprodává jen maso na konzum, ale také lidské maso = mladé zfetované dívky odebírané ze sirotčinců na prodej bohatším rančerům. Nick zachrání mladou dívku a dá jí volnost. Vzniká mezi nimi láska. Ona je zamilovaná jako pana, on okouzlen mladostí a otevřeností. Ten rozdíl dvou generací mezi náctiletou a padesátiletým je sice velký ale vůbec to nevadí. Velká dávka šokujících záběrů, které sice nejsou přehnané ale mají velkou váhu (porážka krav, noční šaty bez spodního prádla, detaily...). Hudba byla skvělým doplněním scény. Od veselého bendža až po temnou hudbu pomsty. Sissy Spacek je klenot lolitek, nádherná, né nevinná, upřímná, roztomilá. Lee Marvin s šedým oblekem, bílými botami a bílými vlasy s kamenným pohledem - krutý, rozumný a někdy lidský. Možná tenhle popis vyzní, že je to velké drama, ale film je naplněn velmi vtipnými momenty = zábava pro celou rodinu. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Drsňák Lee Marvin versus dva bráchové - brutální bestie (Gene Hackman a Gregory Walcott), k tomu hezká Sissy Spacek, skvělá hudba Lalo Schifrina, blonďáci s brokárnama a cool scény jako úvodní titulky s rozsekáním krav, honička s kombajnem v poli a následné sešrotování auta kombajnem, přestřelka mezi slunečnicemi a závěr ve chlívě. Drsnej sedmdesátkovej nářez. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Agro gangsterka z buranského Kansasu, co má jen dvě povedené scény. Tu úvodní s výrobou irských párků, při které může platit rčení „co oči nevidí, žaludek nebolí“ a pak jízdu vstříc bouřce a mstě za doprovodu prďácké hudby a skládání Smith & Wessonu Model 76. Zatímco Hackmanův velkouzenář baštící drůbky je trestuhodně nevyužit, Marvina, co je tady za lehce pedofilního profesora Higginse, je až moc. Jeho auru tvrďáka jsem nikdy nechápal. Vždyť ve svých osmačtyřiceti tady působí jak zasloužilý floridský důchodce.. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Naivní pohádka o dobru a zlu pro dospělé. Marvin a Hackman si pro tentokrát v tomto snímku vyměnili role. Hackman jako záporňák a Marvin klaďas jako vyšitý. Sissy dovršuje ten duchem chudý příběh svou dívčí "nevinností", odhalenými prsy a neuvěřitelně oddanýma očima, kterýma kouká na Marvina. No jo, točily se v sedmdesátých letech lepší filmy. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Úsměvná, černohumorná, zcela jednoznačně chlapácká záležitost (kdo má většího?), se kterou jsem neměla žádný výraznější problém. Lee Marvin v mých očích obstál, Gene Hackman jako Mary Ann (já si původně myslela, že je to ženská) zábavný, no a za ten překrásný lán slunečnic nemohu jinak, než dát solidní tři hvězdy.. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama