Reklama

Reklama

Konec rozkvětu

  • USA Prime Cut (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zkušený vymahač dluhů Nick Devlin dostane od svého mafiánského zaměstnavatele speciální úkol: přivést k rozumu kansaského dobytkáře jménem Mary Ann. Potíž je v tom, že bezskrupulózní Mary Ann se dosud brutálně zbavil každého, kdo mu skřížil cestu. Jeho nepřátelé končí jako součást mletého masa či náplň párků. Dobytkář zároveň obchoduje se zotročenými a zdrogovanými mladými ženami, které získává z malého soukromého sirotčince. Nickovi a jeho pomocníkům se rozhodně nehodlá podřídit. A tak se mezi gangstery brzy rozpoutá válka, jaká tu zřejmě neměla obdobu od dob Divokého západu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá žánrovka, která si s ničím neláme hlavu a stojí na nezvyklém prostředí a dvou silných charakterech, které hrají velké osobnosti. Přidejte hezkou Sissy a nápaditou přestřelku ve slunečnicovém poli a máte příjemnou zábavu na všední večer. Jako bonus berte nádhernou širokoúhlou kameru! Nick vyrazí do Kansasu vymáhat dluhy a má dost práce, aby se zpátky nevrátil bez peněz a ve střývku jako jeho předchůdci... 70% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Agro gangsterka z buranského Kansasu, co má jen dvě povedené scény. Tu úvodní s výrobou irských párků, při které může platit rčení „co oči nevidí, žaludek nebolí“ a pak jízdu vstříc bouřce a mstě za doprovodu prďácké hudby a skládání Smith & Wessonu Model 76. Zatímco Hackmanův velkouzenář baštící drůbky je trestuhodně nevyužit, Marvina, co je tady za lehce pedofilního profesora Higginse, je až moc. Jeho auru tvrďáka jsem nikdy nechápal. Vždyť ve svých osmačtyřiceti tady působí jak zasloužilý floridský důchodce.. ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Film je v první řadě nekomplikovaným tahem na cíl, žádné velké řešení. Kluci s Chicaga (ti v kvádrech) chtějí zpátky peníze, ale redneci (blonďáci v monterkách) na to mají jiný názor. Jasná a jednoduchá zápletka s kristalickým řešením s charizmatickou nesmlouvavostí Lee Marvina na jedné straně a zákeřnou prohnaností Gene Gackmana na straně druhé. 80% ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Úsměvná, černohumorná, zcela jednoznačně chlapácká záležitost (kdo má většího?), se kterou jsem neměla žádný výraznější problém. Lee Marvin v mých očích obstál, Gene Hackman jako Mary Ann (já si původně myslela, že je to ženská) zábavný, no a za ten překrásný lán slunečnic nemohu jinak, než dát solidní tři hvězdy.. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zase se jednou zásadním způsobem musím rozejít s míněním většiny, ale tahle gangsterka mi věru nesedla. Mohl by to být slušný biják, protože téma střetnutí vidlácké bandy na venkově, která má energii, chuť a bezohlednost jít nahoru, se zločineckou skupinou, která už dávno drajf ztratila a žije z podstaty, mohlo být už z principu zajímavé. Jenže tvůrci z toho spíš udělali osobní střetnutí Lee Marvina a Gene Hackmana a jejich postavám dali hodně nedůvěryhodný rozměr. Už dlouho se mi nestalo, že bych cítil tak zásadní nesoulad mezi tím, co bych na místě filmové postavy dělal, a s tím, co předváděli hrdinové na plátně. Řada klíčových scén, která měla původně pochopitelně sloužit k eskalaci napětí, mi přišla nechtěně směšná a i tam, kde mafián Devlin má v divákovi vyvolávat sympatie gesty lidskosti, na mě působila nepatřičně. V reálném světě by jeho hrdina, který hýřil neodůvodnitelným a nepochopitelným sebevědomím, přišel o život už po několika hodinách pobytu v Kansasu. Jedna hvězdička je za obsazení. Vedle Marvina a Hackmana stojí za zmínku Sissy Spacek, kterou znám spíš jako zralou charakterní herečku než jako smyslnou femme fatale. Celkový dojem: 25 %. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama