Reklama

Reklama

Nang nak

Trailer

Obsahy(1)

Příběh čerpá ze staré thajské legendy - Mak je vážně raněn ve válce a zatímco leží v deliriu v nemocnici, jeho manželka umírá při předčasném porodu i s nenarozeným dítětem. Avšak když se Mak vrátí domů, odmítá tuto skutečnost akceptovat a dál žije s duchem své ženy, i když toto soužití mnohdy vnáší do jejich vztahu nový a poněkud netradiční rozměr. (cubajz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

CptPeroxid 

všechny recenze uživatele

Čestný slovo :D Nikdy jsem nic podobného neviděl. Pravdou je, že moje představy přesahují lidské chápání a stejně tak jako u jiných událostí, moje očekávání naplněna nebyla. Ale že bych měl být z toho zklamaný? Nee :D místo nějakého poutavějšího příběhu a dokonalých efektů si film umí pohrát s divákem úplně v jiné dimenzi, a tou je atmosféra. Dlouho se mi žádný snímek nevryl tak hluboko nejen do mysli, ale i do srdce. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Priemerná ducharina, ktorá sa odohráva prevažne v prostredí pralesa, ktorý je síce zaujímavý a oproti ostatným filmom sa jedná o malé spestrenie, no postupne aj táto lokalita začne nudit. Celkovo má film možno až pridlhý rozbeh, strašidelné scény majú na horor až priveľkú absenciu. Tragický príbeh o láske síce zaujme, ale čakal som viac. No hudba a herci boli vynikajúci! 3* ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Absolutně ve všem souhlasím s obitem. Narozdíl od pokračování, průměrného The Ghost of Mae nak, neobsahuje Nang nak dlouhé vlasy a vytřeštěné obličeje, a je to jedině dobře. Krasná hymnická hudba jako z hollywoodského historického spektáklu, poutavé prostředí thajského pralesa, zajímavé buddhistické rituály, tragická láska... Velmi, velmi dojemné. V mantinelech žánru výjimečný film. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Hodne zajimava a krasna ducharina na motivy Thajske legendy. Prostredi dzungle, neznama rec, divne ucesy....to vse spolu s ponekud nestandardnim zpusobem vypraveni pusobi na bezneho divaka velice zvlastne. Vpodstate od zacatku vime, jak se to s duchy ma a chybi tak jakykoli moment prekvapeni, coz ale neni nutne na skodu. Prijemny dojem z filmu spoluutvari nadherna hudba a dobre, emocemi nabite vykony hlavnich predstavitelu. Krasna, ale smutna zalezitost. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No, a pak že to nejde. Konečně thajský horror, který mě dostal. prudce romantický horror využívající skvělou legendu, odehrávající se v parádním prostředí a natočený pomocí výborných a povedených kousků. Kamera je skvělá, prostřihy výborné a některé scény až strhující (např. scéna s pavoukem mě úplně rozsekala). Tady se těch výborných okamžiků a prvků sešlo fakt hodně a vytvořily opravdu skvělý film. Až je škoda, že to vypadá, že se tím thajský horror vyčerpal... ()

Zajímavosti (4)

  • Legendou se zabýval i thajský historik Anek Nawikamul, který v jednom ze starých vydání thajských novin Siam Praphet, datovaného 10. března 1899, objevil článek jistého K.S.R. Kularba. Autor v něm tvrdí, že příběh o ženě Nak byl založen na skutečném životě jisté Amdaeng Nak, dceři správce okrsku Phra Khanong jménem Khun Si. Amdaeng Nak měla podle všeho zemřít, když byla těhotná. Její syn pak v obavě, že by se mohl jeho otec znovu oženit a on by se tak musel s macechou rozdělit o své dědictví, vytvořil onen strašidelný příběh. Začal se oblékat do ženských šatů a házet kamení na kolem proplouvající plavidla, aby tak vzbudil v obyvatelích dojem, že je duch Nak. V článku se rovněž uvádí, že jméno jejího manžela nebylo Mak, nýbrž Chum. (EMIA)
  • Podle legendy byl duch Nak zapečetěn učeným mnichem do kosti, která byla odňata z jejích ostatků, z čelní části její lebky. Poté se tato kost měla stát součástí opasku, který by se měl momentálně nacházet v držení královské rodiny. Princ Abhakara Kiartivongse (1880-1923) dokonce prohlásil, že onen pás držel osobně v rukou. (EMIA)
  • Příběh o krásné mladé ženě jménem Nak, jež se v Thajsku dočkal nejednoho filmového zpracování, se údajně stal v okrsku Phra Khanong. Přesněji by se mělo jednat o oblast kolem jednoho ze zbývajících bangkogských vodních kanálů, které dodnes používají obyvatelé ke každodenní přepravě. (EMIA)

Reklama

Reklama