Reklama

Reklama

Nang nak

Trailer

Obsahy(1)

Příběh čerpá ze staré thajské legendy - Mak je vážně raněn ve válce a zatímco leží v deliriu v nemocnici, jeho manželka umírá při předčasném porodu i s nenarozeným dítětem. Avšak když se Mak vrátí domů, odmítá tuto skutečnost akceptovat a dál žije s duchem své ženy, i když toto soužití mnohdy vnáší do jejich vztahu nový a poněkud netradiční rozměr. (cubajz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

tombac 

všechny recenze uživatele

Absolutně ve všem souhlasím s obitem. Narozdíl od pokračování, průměrného The Ghost of Mae nak, neobsahuje Nang nak dlouhé vlasy a vytřeštěné obličeje, a je to jedině dobře. Krasná hymnická hudba jako z hollywoodského historického spektáklu, poutavé prostředí thajského pralesa, zajímavé buddhistické rituály, tragická láska... Velmi, velmi dojemné. V mantinelech žánru výjimečný film. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Hodne zajimava a krasna ducharina na motivy Thajske legendy. Prostredi dzungle, neznama rec, divne ucesy....to vse spolu s ponekud nestandardnim zpusobem vypraveni pusobi na bezneho divaka velice zvlastne. Vpodstate od zacatku vime, jak se to s duchy ma a chybi tak jakykoli moment prekvapeni, coz ale neni nutne na skodu. Prijemny dojem z filmu spoluutvari nadherna hudba a dobre, emocemi nabite vykony hlavnich predstavitelu. Krasna, ale smutna zalezitost. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Priemerná ducharina, ktorá sa odohráva prevažne v prostredí pralesa, ktorý je síce zaujímavý a oproti ostatným filmom sa jedná o malé spestrenie, no postupne aj táto lokalita začne nudit. Celkovo má film možno až pridlhý rozbeh, strašidelné scény majú na horor až priveľkú absenciu. Tragický príbeh o láske síce zaujme, ale čakal som viac. No hudba a herci boli vynikajúci! 3* ()

CptPeroxid 

všechny recenze uživatele

Čestný slovo :D Nikdy jsem nic podobného neviděl. Pravdou je, že moje představy přesahují lidské chápání a stejně tak jako u jiných událostí, moje očekávání naplněna nebyla. Ale že bych měl být z toho zklamaný? Nee :D místo nějakého poutavějšího příběhu a dokonalých efektů si film umí pohrát s divákem úplně v jiné dimenzi, a tou je atmosféra. Dlouho se mi žádný snímek nevryl tak hluboko nejen do mysli, ale i do srdce. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No, a pak že to nejde. Konečně thajský horror, který mě dostal. prudce romantický horror využívající skvělou legendu, odehrávající se v parádním prostředí a natočený pomocí výborných a povedených kousků. Kamera je skvělá, prostřihy výborné a některé scény až strhující (např. scéna s pavoukem mě úplně rozsekala). Tady se těch výborných okamžiků a prvků sešlo fakt hodně a vytvořily opravdu skvělý film. Až je škoda, že to vypadá, že se tím thajský horror vyčerpal... ()

Zajímavosti (4)

  • Příběh o krásné mladé ženě jménem Nak, jež se v Thajsku dočkal nejednoho filmového zpracování, se údajně stal v okrsku Phra Khanong. Přesněji by se mělo jednat o oblast kolem jednoho ze zbývajících bangkogských vodních kanálů, které dodnes používají obyvatelé ke každodenní přepravě. (EMIA)
  • Legendou se zabýval i thajský historik Anek Nawikamul, který v jednom ze starých vydání thajských novin Siam Praphet, datovaného 10. března 1899, objevil článek jistého K.S.R. Kularba. Autor v něm tvrdí, že příběh o ženě Nak byl založen na skutečném životě jisté Amdaeng Nak, dceři správce okrsku Phra Khanong jménem Khun Si. Amdaeng Nak měla podle všeho zemřít, když byla těhotná. Její syn pak v obavě, že by se mohl jeho otec znovu oženit a on by se tak musel s macechou rozdělit o své dědictví, vytvořil onen strašidelný příběh. Začal se oblékat do ženských šatů a házet kamení na kolem proplouvající plavidla, aby tak vzbudil v obyvatelích dojem, že je duch Nak. V článku se rovněž uvádí, že jméno jejího manžela nebylo Mak, nýbrž Chum. (EMIA)
  • Mae Nak Phra Khanong (žena jménem Nak z Phra Khanongu), nebo také zkráceně Mae Nak (žena Nak) či Nang Nak (dívka Nak), je  známý thajský duch. Podle tamního folklóru je její příběh založen na skutečných událostech, které se měly odehrát v 19. století, za vlády krále Ramy IV. (1804–1868). Mae Nak je dodnes uctívána. V její svatyni se nachází socha jí samotné a jejího dítěte. K duchu Nak se  modlí především ženy, které žádají o snadný porod či prosí o to, aby byli jejich manželé osvobozeni od branné povinnosti. (EMIA)

Reklama

Reklama