Reklama

Reklama

Naruto

(seriál)
  • Japonsko Naruto (více)
Japonsko, (2002–2007), 84 h 20 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Masaši Kišimoto (komiks)

Kamera:

Acuho Macumoto

Hudba:

Tošio Masuda

Hrají:

Džunko Takeuči, Noriaki Sugijama, Nana Mizuki, Romi Paku, Tošihiko Seki, Akeno Watanabe, Akihiko Išizumi, Bin Šimada, Daisuke Namikawa, Džun'iči Suwabe (více)
(další profese)

Epizody(220)

Naruto, zdánlivě obyčejný chlapec, který však disponuje několika výjimečnými a nezvyklými schopnostmi. Za prvé je neskutečně zbrklý a také mnohdy velice otravný, za druhé v sobě třímá moc devítiocasé lišky, která v době jeho zrození ohrožovala jeho vesnici. Obě tyto vlastnosti z něj dělají hrdinu stejnojmenného seriálu, ze kterého se stala mánie o jedenácti řadách, třech filmech a dalším seriálem NARUTO: SHIPPÛDEN. Jeho popularita má ale své stinné stránky - stanice Jetix o něj dostala zájem, nicméně jelikož se jedná o stanici s pořady pro děti, musely být z Naruta vystřihnuty mnohdy i celé scény, což ho znehodnocuje. (raelz)

(více)

Recenze (222)

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Po 136 epizodách jsem se na to na po doporučení místních komentářu vybodl. Pokémoni se nekonají, humbuk (kultovnost) kolem toho chápu (propracovanost světa se dá srovnat s Harry Potterem). Nicméně zdlouhavost, nekonečnost a natahování děje, přemíru flashbacků a (ob)časnou nelogičnost tomu může odpustit jen zapálený fanoušek, což já nejsem. PS: Souboj Lee vs. Kimimaro (někdy kolem 123, 124. epizody) si užijete. - 70 % ()

Fordzy 

všechny recenze uživatele

Naruto bylo jedno z prvních Anime, které jsem viděl na Jetixu (samozřejmě hodnotím verzi, kterou jsem shlédl o mnoho let později). Mistr Masashi Kishimoto roztáčí kola skvěle propracovaného příběhu, s detailně prokresleným "Ninja" světem, dobře vymyšlenými pravidly soubojových technik (které bohužel později začínají být více a více překombinované), epickými souboji a předně hromadou dobře napsaných "živoucích" postav (několik z nich by si zasloužilo spin-off)- nutno říci, že Kishi neumí psát ženské postavy (kromě Tsunade a Hinaty žádná jiná nezaujme). "Velké plus", že postavy oproti např... Fairy Tailu opravdu umírají. Soundtrack skladatele Toshia Masudy je plný klasických japonských nástrojů a dobře doplňuje každý souboj. Hlavní partička čítající 3 "dětské" postavy je trochu rozporuplná: Značně tupý Naruto (může být pro mnohé diváky, hlavní překážkou), otravná Sakura (postava, která mne vyloženě nasírá) a chladný Sasuke, ale vše vynahrazují naprosto dokonalé vedlejší "dospělé" postavy (jedny z vůbec nejlepších co znám) v čele Charismatický borec Kakashi ( skočil bych pro něj i do ohně), Sexuální zvrhlík-mentor Jiraya, a spousta dalších. Hodnocení arců: Introduction Arc: 80% / Land of Waves Arc: 90% / Chuunin Exam Arc: 84% / Invasion of Konoha Arc: 90% / Search for Tsunade Arc: 88% / Sasuke Retrieval Arc: 80%. Fillery přeskočeny. Počet dílů (bez Fillerů): 131 Lepší a značně dospělejší pokračování naleznete Zde ()

Reklama

J-kob 

všechny recenze uživatele

Můj první anime seriál a hned taková bomba! Po dvaceti dílech jsem měl jasno, Naruto se trefil přímo do mého vkusu. Shlédnul jsem jej za pár dní a ze mě se stal člověk, který se chtěl dozvědět o žánru anime co nejvíce. Velmi jsem si také oblíbil skvělý soundtrack. Moje nejoblíbenější skladby jsou Wind od Akeboshi, Haruka katana a Sadness and Sorrow. Hodnocení 9/10. (Do hodnocení nezapočítávám příšerné fillery, které jsou až po přibližně 135. díle a dají se proto bez problému vynechat) Uznávám, že je to ode mě nadhodnocená známka, ale Naruto byl první tak mu trochu přidám:) ()

Grimlok odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad jak vyšitej. Nedokázal jsem zkouknout ani jeden díl celej. Viděl jsem jich asi deset a v půlce dílů už jsem přepínal s ohlodanejma nehtama do krve. To se prostě nedá. A teď si představte mé muka, když mě vytáhne ven kámoš a hodinu kecá o tom, co se stalo za posledních milion dílů Naruta. Nakonec mě dostal smíchy do kolen, když přišel s tetováním. A to s tetováním ne ledajakým. Tři kapky na předloktí (ještě okolo toho chce udělat nějaký kolečko, nebo co). Když jsem tu kérku viděl, smál jsem se jak šílenej (a nebyl jsem sám) a když řekl, že to je z Naruta, tak mi málem prasklo srdce. Asi si nechám na čelo vytetovat jitrnici. ()

VaHo 

všechny recenze uživatele

No, tak já nevím. Mám za sebou první dva díly, a nevím co si o tom myslet. Být dvanáctiletý kluk, tak jsem asi nadšený. To ale už dávno nejsem. Nejvíc mě zaujal humor, který je docela fajn, a párkrát jsem se pousmál. Jenže strašně mě iritovala ta teatrálnost, přehnaná gesta, vyvalené oči, krev v gejzíru stříkající z nosu a nesnesitelný jekot a křik japonských dabérů. Jo, je to originál, jenže je to tak „jinaké“, že jsem to musel odložit. Třeba se k tomu někdy vrátím, a dám tomu ještě druhou šanci. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (50)

  • V anime zasáhne Kakashiho úder pouze Hakua do hrudi. V manze ale jeho ruka prochází přímo Hakuovým tělem. (Kubaaa97)
  • 3. hokage měl být původně pes. Protože mu ale mělo ve scéně, kdy Naruto ukáže své Oiroke no Jutsu, téct z nosu krev, od nápadu se upustilo. (ČSFD)

Související novinky

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

10.07.2010

Za posledních deset let japonská animovaná tvorba zažila neuvěřitelný boom a její vliv se promítl i do jiných sfér kinematografie a popkultury, jako například do videoklipů Linkin Park nebo filmu… (více)

Reklama

Reklama