Reklama

Reklama

Naruto

(seriál)
  • Japonsko Naruto (více)
Japonsko, (2002–2007), 84 h 20 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Masaši Kišimoto (komiks)

Kamera:

Acuho Macumoto

Hudba:

Tošio Masuda

Hrají:

Džunko Takeuči, Noriaki Sugijama, Nana Mizuki, Romi Paku, Tošihiko Seki, Akeno Watanabe, Akihiko Išizumi, Bin Šimada, Daisuke Namikawa, Džun'iči Suwabe (více)
(další profese)

Epizody(220)

Naruto, zdánlivě obyčejný chlapec, který však disponuje několika výjimečnými a nezvyklými schopnostmi. Za prvé je neskutečně zbrklý a také mnohdy velice otravný, za druhé v sobě třímá moc devítiocasé lišky, která v době jeho zrození ohrožovala jeho vesnici. Obě tyto vlastnosti z něj dělají hrdinu stejnojmenného seriálu, ze kterého se stala mánie o jedenácti řadách, třech filmech a dalším seriálem NARUTO: SHIPPÛDEN. Jeho popularita má ale své stinné stránky - stanice Jetix o něj dostala zájem, nicméně jelikož se jedná o stanici s pořady pro děti, musely být z Naruta vystřihnuty mnohdy i celé scény, což ho znehodnocuje. (raelz)

(více)

Recenze (222)

vurhor 

všechny recenze uživatele

Nedejte na první dojem! Naruto se sice zprvu může zdát jako čistě infantilní, jednoduchá a směšná zábava pro prcky (což někdy opravdu je), ale když u toho člověk pár epizod vydrží, tak vlastně zjistí, že to je seriál s velkou škálou zajímavých a skvěle napsaných postav, mezi kterými si člověk lehce najde oblíbence, navíc s poutavou příběhovou linkou, které nechybí napětí ani logika, plus s podmanivými souboji, jenž jsou často radostí pro oko. Samotnou narativitu by Narutovi mohl dokonce závidět i leckterý dnešní příběhový seriál. Třeba abych v pozdější fázi příběhu ukazoval fakáče na postavu, které jsem ze začátku strašně fandil (a taky naopak), to se zatím povedlo jen Hře o trůny. Ano, je tam ale i plno extrémně trapných fórů, úděsně utahaných sekvencí, přehnaného afektu a dalších aspektů typických pro standardní anime, plus seriál je to extrémně dlouhý, v jeho poslední třetině navíc opravdu dost kriticky ztratí dech. Ale sakra žůžo dobrodrůžo je to pořádné. Už jen kvůli parádnímu soundtracku. Schválně si zkuste dát prvních 10 dílů, pokud vás to ani poté nechytne, odložte to. Průměrné 4* ()

Asertio 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že Naruto je velmi rozporuplný seriál. Na jednu stranu se nikomu vůbec nedivím, že ho po pár okamžicích odvrhne a zatratí, ale na druhou stranu je velká chyba nedat mu druhou šanci, kterou si určitě zaslouží. Po prvním dojmu je snadné zařadit Naruta do kategorie seriálů typu Pokemon a dát mu nálepku odpad!, ale pokud mu onu druhou šanci dáte, velmi příjemně vás překvapí. Naruto i přes občasné velmi trapné dětinské scénky rozhodně není seriálem pro děti. Jeho příběh je místy velmi temný a ponurý, celý svět je do detailů propracovaný a mnohé vedlejší dějové linie by byly dobré sami o sobě. A to je důvod, proč jsem ochoten leckteré chyby přehlédnout a sledovat několik desítek dílů tohoto animovaného seriálu. ()

Reklama

Naslund 

všechny recenze uživatele

Tolik nedostatků, jako je v Narutovi, nenajdete ani v deseti jiných seriálech dohromady. Ať už jde o neustálé opakování toho, co se stalo dříve, množství fillerů, které roztrhávají děj nebo zvolnění ve chvíli, kdy má dojít k zuřivé akci a podobně. Z Naruta se stalo jedno z nejoblíbenějších světových anime a není se čemu divit. Narozdíl od všech nekonečných sérií, které časem zabřednou do stereotypu, Naruto se neustále vyvíjí jak příběhově, tak čím dál detailnějším rozebíráním fungování jeho světa. Vzhledem k posledním dílům mangy věřím, že jednou bude i ukončen, a to ohromě. Jen aby to tak fungovalo i v anime. Naruto sice nepatří k nejchytřejším seriálům, ale množstvím zábavných, emotivních a akčních pasáží vše příjemně kompenzuje. Doporučil bych pouze prvních 135,5 dílu a pak se rovnou přesunout na pokračování: Naruto Shippuuden. Není to tak, že by byly všechny díly mezi 135. až 220. hodné zavržení, ale najde se mezi nimi jen několik málo těch, které by odpovídaly atmosféře dílů, postavených na předloze. ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Po 136 epizodách jsem se na to na po doporučení místních komentářu vybodl. Pokémoni se nekonají, humbuk (kultovnost) kolem toho chápu (propracovanost světa se dá srovnat s Harry Potterem). Nicméně zdlouhavost, nekonečnost a natahování děje, přemíru flashbacků a (ob)časnou nelogičnost tomu může odpustit jen zapálený fanoušek, což já nejsem. PS: Souboj Lee vs. Kimimaro (někdy kolem 123, 124. epizody) si užijete. - 70 % ()

Larsis 

všechny recenze uživatele

Naruto byl můj první kontakt s anime a mangou a doslova jsem hltal každý jeho díl. Po nějakém čase si ale člověk začne uvědomovat stereotypnost seriálu (opakujicí se emoční scény, na které je kladen velký důraz, otravné fillery na několik dílů a tak celkově se seriál nikam neubírá a připomíná to čím více zpomalující telenovelu), kvůli které jsem se na Naruta přestal dívat. Na druhou stranu nelze upřít humorné scénky a dialogy, kterých je opravdu dost, souboje a dějovou linku, na které seriál běží. Zaujalo mě také časté opakování (hlavně v případě Naruta) různých povzbudivých proslovů, které se týkají víry v sebe sama a sebedůvěry, což určitě pro mladší diváky je dobrou volbou. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (50)

  • V seriálu se objevují démoni z Japonské mytologie. Je jich 9 a lze je podle počtu ocasů řadit od nejslabšího po nejsilnějšího. Podle počtu ocasů jsou také pojmenování, a to Shukaku, Matabi, Isobu, Son Goku, Kokuo, Saiken, Chomei, Gyuki a Kurama. Posledním démonem je prapůvodní démon Juubi, z něhož poustevník 6 cest devítiocasé démony vytvořil. (Voorhees)
  • Tato epizoda obsahuje spoustu Sasukeho vzpomínek. V jedné z nich, kdy Itachi použije na Sasukeho Tsukuyomi, můžeme poprvé v animat vidět nový design Itachiho Mangekyō Sharinganu. (Kubaaa97)
  • Gamabunta měl být původně obří čínský drak. (mitch1)

Související novinky

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

10.07.2010

Za posledních deset let japonská animovaná tvorba zažila neuvěřitelný boom a její vliv se promítl i do jiných sfér kinematografie a popkultury, jako například do videoklipů Linkin Park nebo filmu… (více)

Reklama

Reklama