Neukdaeui yuhok

Temptation of Wolves

Akční / Drama / Romantický

Jižní Korea, 2004, 113 min

Tae-gyun Kim

Úvodná titulková sekvencia je geniálna. Svojím dravým audiovizuálom vás spoľahlivo navnadí na akčnú komédiu...lenže ouha. S pribúdajúcimi minútami zistíte, že film je hlavne romantickou komédiou, navyše až hyperealisticky prehnanou a uletenou. Čo samozrejme vôbec nie je problém, pretože skvelé gagy a hlavne neuveriteľne "chutná" hlavná predstaviteľka vás dokonale zabavia. Lenže potom príde ešte raz ouha... .V polovci filmu sa to zrazu celé stočí do vážnej melodrámy (s jednou veľmi dobre odvedenou martial arts sekvenciou) a vám pomaličky mrzne úsmev na tvári, za to slzy v očiach majú tendenciu pribúdať. I keď juhokórejci žánrove mixovanie vedia neskutočne dobre, tak tentokrát som mal pocit, že to trošička prehnali. Zo spätného pohľadu - vďaka tomu žánrovému prelievaniu vo mne film nezanechal pocit jednej konzistentnej a pokope držiacej masy, ale skôr sa rozpadol na dve časti. Následkom toho sa mi potom ani nepodarilo do príbehu úplne sa vžiť a aj na dojímavom konci, vo mne ešte rezonoval určitý odstup od postáv ako aj príbehu. Ale na druhej strane, oproti hollywoodským teenage romantickým komédiám je to ešte stále minimálne o dve triedy lepšie.(19.1.2005)

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $10,600,000(9.8.2010)

Ztotožňuji se s komentem Adriana, až na jednu věc. Že je Temptation of Wolves dost nadsazenou romantickou komedií, že nevzbuzuje pocit konzistentního celku, to by mi v patřičném prožitku filmu nebránilo. Jsou v něm obsaženy esence, které jsou znakem nefalšované a krásné korejské romantiky. Tklivá klavírní hudba, hezká formální stránka, dojemné scény v čele se závěrem, jenž nejednu citlivou duši vykoupe v slzách... Jenže jsem se nedokázal plně vžít do hlavních postav snímku. V Han-kyung jsem totiž postrádal to kouzlo, tu krásu, která by přebila zástupy ctitelek a nutila oba borce po dívce tak mocně dychtit. Jejich láska mi nepřišla jaksi opravdová... Možná je problém ve mně, že jsem před filmem nebyl v dobrém rozpoložení, možná bych to tak cítil i jindy... Možná už příště nebudu nevěřící Tomáš, když tu vidím vyšší hodnocení od lidí, jimž věřím, a které do mne zasévají semínka pochyb. Možná... Zatím je to jen čtyřhvězdičkový zážitek.(8.6.2006)

Největší problém Temptation of wolves je v tom, že vztah Jo Han-seon k dívce je šíleně vycucanej z prstu a nepůsobí to vůbec reálně, stejnětak konec je přespříliš vykonstruovanej(2.10.2008)

Jeden z nejkrásnější filmů, co jsem za hodně dlouhou dobu viděl. Stejně krásný a dojemný jako Millionaire´s first love od stejného režiséra. Ono několikrát zmiňované dělení filmu do dvou nesourodých půlek jsem téměř nezaznamenal, film je mnohem konzistentnější než například The Host. Jeden z nemnoha filmů, při kterých mi ukápla slza.(8.1.2007)

Už vizuálně originální titulková sekvence naznačí, že se můžeme těšit nejen na tradiční korejské slzy, ale i na obrazově pestrou podívanou, což posléze v několika pěkně nasnímaných sekvencích film splní. První polovina je jakousi korejskou Bridget Jonesovou, posléze se film vcelku nenápadně převleče za drama, do kterého se občas připlete šarvátka jako z Gangů New Yorku. Děj je na "jedna holka mezi dvěma klukama" poměrně komplikovaný, ke konci snad až příliš. Temptation of Wolves je nádherný film, který kazí snad jen jeho závěr. Smutné konce za každou cenu - to je korejská specialita. V tomto filmu to dle mého názoru nebylo zas až tak nutné.(1.1.2008)

• balone

Začátek se vyvíjel celkem slibně, mělo to spád a byla i sranda, pak však nadešla ta chvíle romantická a melodramatická, kde ubrečená holčička si nedokáže vybrat... Její ubrečený xicht mě bude strašit ve spaní. Mno, ale proč ty dvě? Za ten začátek a celkem povedené akce, akorát na to, že to má žánr akční jich tam bylo až moc málo. První polovinu filmu hodnotim velmi slušně i z hlediska hudby. Začátek 80% konec 10% celkově tedy 45%.(24.2.2010)

Proč ten hezčí musí být její bratr? Scény s bitkama najdete lepší v Crows Zero, komedie to taky příliš nepobralo, romantiky tam také moc není, ale přesto je to velmi příjemný film. Je to takový zvláštní mix melancholie, klišé a dobrých okamžiků.Na začátku to vypadá, že to bude akční, nakonec je z toho taková lepší středoškolská odrhovačka. pokud máte za sebou už pár korejských filmů, popřípadě doramat, tak vás tu nic nepřekvapí. Napadá mě, že kdyby z toho udělali dorama o třech dílech (jakože nelze :-D) a lépe propracovali vztahy a nebylo to všechno tak divně nenavazující, tak by to dostalo větší hodnocení ^^ lepší 3*.(3.12.2010)

Střídání žánrů je zde povedené jako celkový příběh. Souboje jsou velice realistické, stejně tak romantická atmosféra s ještě lepším koncem, který jen dodal na celkovém dojmu.(6.3.2009)

Krásný film. Konec mě trochu překvapil ale to vůbec nebylo na škodu.(28.6.2008)

Poměrně dlouhou dobu jsem neviděla žádný korejský film, tak jsem dostala chuť si pustit něco z korejské romantiky. Na korejských romantických filmech vždycky oceňuju tu skutečnou "romantiku", originalitu v jistém slova smyslu, a to, že se právě tolik odlišují od americké romatické tvorby, která je ve většině případech pořád na stejné brdo. Bohužel, po zhlédnutí většího počtu korejských romantických filmů jsem došla k názoru, že se jich hodně mezi sebou podobá. Ne sice všechny, ale přesto často narážíme na stejné motivy - smrtelná nemoc a jiné rány života; nebo snad druh hlavní hrdinky, která je většinu filmu trochu zmatená, koktá, dělá hloupé obličeje, chová se roztomile naivně a snadno se opije.... Tyhle motivy nalézáme skutečně minimálně v polovině korejských romantických filmů. Člověk si toho nevšimne dokud takových filmů nevidí víc, ale pak se díky tomu stane korejská romantika trochu předvídatelná. Tím chci jen poukázat na to, že ani jiné romantické filmy než hollywoodské nemusí být nutně vždy skvělé a originální. Ale čert to vem. Film Temptation of Wolves je sice toho zrovna příkladem, a má dokonce i jiné nedostatky (scény jako by chvílema nedržely pohromadě), avšak i tak jsem byla po zhlédnutí spokojená, nějaká ta slza taky ukápla. Přestože tedy začínám vidět korejské filmy, konkrétně ty romantické, taky trochu kriticky, myslím, že jsem se jich ještě zdaleka nenabažila. ~(3,2)~(24.9.2010)

Nebýt rozvleklého konce, dala bych plný počet bodů. A tak, i přes přes přítomnost uhrančivých očí Dong-wona, musím jít s hodnocením dolů. A opět mě naštval zde zvěřejněný obsah filmu se spoilerem - to, že je Tae-sung hrdinčin bratr se dozvíme až skoro po hodině filmu. Takže díky... :P(14.7.2010)

Mám rád filmy s výbornými a příjemnými herci. Mám rád filmy s romantikou, napětím, smutkem i dojetím. Mám rád filmy se svěží výpravou. Mám rád filmy s neotřelým příběhem. Mám rád filmy s nádhernou hudbou. Miluju filmy s duší. Je jen málo filmů, ve kterých je tohle všechno... A Neukdaeui yuhok patří k jedněm z nich.(22.2.2006)

Tohle se mi líbilo hodně, dobře natočený, svižný, vtipný až místy rozverný, do toho až potrhle romantický, skvělá hudba, výborný scény. Velice roztomilé obsazení, a víc se mi líbil ten nebratr teda:-) Výborný bitky, ti kluci ale umějí kopy s pěknými výskoky:-) Bavilo mě to a dost mě tam pak začal štvát až ten násilně vražený motiv toho že jeden z nich má něco se srdcem, no a tu uřvanou trágu na závěr jsem jim teda nežrala vůbec. Ale do tý doby, než s tím přišli, to všichni zahráli pěkně, byl vidět výraznej komediální talent. Ten konec byl opravdu blbej, vlastně se tam vůbec nehodil, ale bohužel tragický prvek už je holt něco, co bych si nejraději vystřihla z nejedné své top 10 oblíbené záležitosti, ať už filmy nebo seriály. Proto pět stars nechávám, protože kdyby se to z toho vystřihlo, tak je to naprosto super!:-)(3.7.2011)

Strašně přecitované, jen tam není co citovat :D , ale hold si nemůžu pomoci...(14.6.2009)

Nedávno jsem shlédnul vynikající Daisy. A myslel jsem si že jen stěží najdu opět něco výborného, což by se mohlo přiblížit zážitkem k Daisy. A hle - nejen že jsem to našel, já to i viděl! A jsem velice rád. Zapomeňte na jakoukoliv romantiku z US produkce. Tihle korejští chlápci na to jdou naprosto odlišně. A nutno říct že výborně. Jen stěží najdete někde v zámoří takhle perfektně namíchaný snímek z tolika žánrů, jež si s vámi pohrává až do úplného konce, ve kterém vás rozbije na kousíčky. Perfektní děj, jež se neustále zamotává a přibírá nové zvraty, podmanivá hudba, výborné herectví a tolik emocí!!!Nemám slov a je hřích tohle nevidět...(25.8.2006)

Aaaa, faaajn dávka "koreinu". Sice nepatří k tomu nejčistšímu, ale přesto se na něm slušně ujíždí. Kdepak holywoodský sračky. Tentokrát jedna slečna, dva kohouti a jeden obrovitánskej problém. 3,5*(28.6.2007)

Doslova hezoucky film, ktery pravdepodobne sklidil velky uspech u korejskych teenageru. Oba hlavni hrdinove jakoby zrovna vypadli z modni prehlidky, ale nastesti maji jasno v tom co chteji a tak nemuzou prekvapit zpomalene zabery bezicich "hrdlicek" destem, pak tu mame korejsky love song, pri ktere se cukrovou vatou vubec nesetri. Pro ty z nas, co uz sme asijskou produkci vycepovani, nic prekvapujiciho, tezkou rict jestli tam nakonec nebyla zbytecna vsechna ta akce...pres vsechny ty slzicky to se mnou zas tak moc nehnulo...davam 3,5.(1.7.2007)

• terunka003

Romantické, smutné, korejsky smutné, uplakané × až moc uplakané, smutné, svazující. Tak koho vlastně měla mít ráda, aby to nevadilo ani jedné ze stran? Měla mít ráda bratra jako bratra, nebo chlapce, který se o ní ucházel? Nebo vlastně co jako? A co ten konec zase? Neříkám, že to nemělo nějakou hloubku, ať už citovou, emoční, nebo sociální. Ale spíš jsem takových stejných filmů za poslední dobu viděla asi hodně.(2.12.2009)

Jedná se o komplikované drama ze střídavými žánry, zabívající se odloučeným sourozeneckým vztahem, který přerosle v čistou a velkou lásku. Tae-gyun Kim mě nechal pouze oči pro pláč v jeho smutném dramatu a Millionaire's First Love, takže jsem se na tento film velice těšil. Kim odvedl skvělou práci při stylizaci postav, "milostný trojúhelník" jsem si oblíbil a naprosto s hrdiny soucítil. Dong-won Kangův osud a nešťastná láska, mě emotivně položili a po tvářích mi smutkem tekly slzy proudem. Neukdaeui yuhok je velice příjemný film se sladkou "příchutí" a jeden z nejhezčích (drsnějších) filmů o lásce a přátelství. Hodnocení: 9/10.(11.8.2008)