Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dave Spritz (Nicolas Cage), oblíbený moderátor televizního počasí v rodném Chicagu, dostane svou životní šanci poté, co je pozván na konkurz do ranní show. Zatímco jeho profesní kariéra se ubírá tím nejlepším směrem, jeho osobní život je v troskách. Prožil bolestný rozvod, má problémy se svými dětmi a jeho otec, držitel Pulitzerovy ceny (Michael Caine), onemocněl. Balancuje mezi optimismem a depresí a hledá sám sebe. Zatímco se Dave snaží získat nad situací kontrolu, začne si pomalu uvědomovat, že život je, stejně jako počasí, naprosto nepředvídatelný. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

Falko 

všechny recenze uživatele

Reziser Gore Verbinski ma opät milo prekvapil a okrem trilogii PIRATOV Z KARIBIKU, hororu KRUH alebo komedii MEXICAN a HON NA MYS dokazal, ze vie natocit aj vazny film, podobnemu AMERICKEJ KRASE alebo LADOVEJ BURKE. Nicolas Cage je z mojho pohladu dobry herec a dostatocne ma presvedcil vzit sa do postavy nestastneho cloveka, dost casto i smoliara, ktoremu sa stale viac rozpada rodina, jeho otec Michael Caine pomaly zomiera, ale v praci sa mu dari. Precitajte si komentar od uzivatela menom Radek99 - od slova a do pismena s nim suhlasim. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Spíše hromada povětšinou depresivních střípků než nějaký ucelený příběh s jasně definovanou pointou a vyústěním, ale přesto to všechno dohromady překvapivě dobře funguje. Při sledování jsem měla pocit, že to celé jen tak neškodně plyne kolem, ale jakmile film skončil, uvědomila jsem si, že přeci jenom působí a něco po sobě zanechává. Ač se to na první pohled nezdá, není to film, na který by se člověk podíval a ihned zapomněl. ()

Reklama

Faye 

všechny recenze uživatele

Jeho život je stejně zakaboněný jako počasí, které moderuje v oblastní TV. A dnů, kdy zasvítí sluníčko, těch je zatraceně málo. Obzvlášť, když se David i Chicago momentálně nacházejí v měsíci únoru . Marně se snaží vrátit ke své bývalé ženě a dětem. A zároveň touží po uznání svého otce, úspěšného spisovatele. A packá to víc a víc.Vedle otce se shodou zlomyslných náhod ocitá většinou v pozici pitomce a jeho zbytečná snaha o návrat k rodině je ještě zoufalejší. ..„Věci nefungují tak, jak jsem předpovídal. Přijmout to, není snadný, ale tak už to v životech dospělých bývá“. Pro N.Cage byl rok 2005, rokem šťastně zvolených filmů, po „Lord of War“ další role, která mu dokonale padne. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Film pro všechny, kteří alespoň jednou přišli domů, sedli si do křesla a z neznámého důvodu posmutněli. Sice jsem byl těsně po zhlédnutí mírně zklamaný, ale o několik dní později jsem si právě takhle sedl a najednou jsem viděl Cage a Caina, jak se baví v autě o pohřebním proslovu a pochopil jsem, že Verbinski prodal to, co chtěl sdělit, tím nejstylovějším způsobem. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Rosničky predsa nemôžu za to aké je počasie, oni ho predsa nepredpovedajú len hlásajú. Chudák pán Weather Man, nešťastník dostávajúci za minimálne úsilie vysoký plat, pritom na verejnosti musí znášať neprajných ľudí hádžucich po ňom fastfood v tých najnečakanejších situáciách a i keď sa chce zmieriť s manželkou vždy to skončí hádkou. Niekedy to proste v živote nevyjde podľa našich predstáv. Ďalšia presne pasujúca úloha pre Cagea a dôkaz že Verbinski je univerzálny režisér. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (9)

  • Nicolas Cage (David Spritz) nahral všetky vnútorné monológy v nahrávacom štúdiu ešte pred natáčaním. (sWONDER)
  • V Zimmerově soundtracku si zahrál na kytaru i režisér Gore Verbinski. (becki_tu)
  • Pro co nejvěrohodnější vykreslení postavy Davea Spritze (Nicolas Gage) producenti požádali velmi populárního a nejlépe placeného amerického meteorologa chicagského WGN-TV Channel 9 a Chicago Tribune Toma Skillinga, aby se stal konzultantem snímku. Tom Skilling si pak ve filmu zahrál také malou roli. (Aelita)

Související novinky

Cage jde z role do role

Cage jde z role do role

05.03.2005

Příští film Nicolase Cage bude režírovat Neil LaBute. Režisérův dlouho očekávaný projekt THE WICKER MAN, je remakem thrilleru z roku 1973. LaBute hodlá postupovat podle vlastního adaptovaného scénáře… (více)

Reklama

Reklama