Reklama

Reklama

Moje léto lásky

  • Velká Británie My Summer of Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh Mony a Tamsin. Setkaly se náhodou a během jednoho parného léta se spřátelily. I přesto, že jedna je pravým opakem té druhé a přes prvotní obavy z jejich rozdílných povah a zázemí, přerostl jejich vztah do vzájemné fascinace a přitažlivosti. Opojná romance dvou žen, jejich vzájemná zničující posedlost, boj za lásku a víru v ní, ve společnosti, pro kterou je to nemožné. Bezprostřední, neobyčejný a tajemný příběh ozvláštňuje půvabné herecké obsazení obou hlavních postav. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Lynn 

všechny recenze uživatele

Místy syrový, místy snový snímek. Převalující se líná atmosféra, prosycená vůněmi léta, jeho dusného horka a jednoho nevšední vztahu. Tak jako má léto své horké dusné dny, i takový je vztah těchto dívek - chvíli čistá láska, chvíli dusno. Dvě rozdílné povahy, dva rozdílné světy, zaostalé maloměsto, bratr zaslepený Boží láskou... Úžasný film, kterému bych vytkla jediné - škoda, že jej distributor neuvedl v létě. ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Už si začínám myslet, že jsem paranoidní. Jak to, že se evropské filmy na LGBT téma tak liší od schématických výrobků americké provenience? V kladném slova smyslu. Žádný patos, žádná červená knihovna. A ke všemu příjemný soundtrack. (Hvězdička mínus je za nesplnění očekávání, že dojde nevyhnutelné tragédii.) ()

Reklama

Violeta 

všechny recenze uživatele

Na Moje léto lásky jsem si vzpomněla dneska, když nám k tanci a poslechu hráli Goldfrapp - jejich Lovely Head je totiž právě ten song, který filmu dodává tu tíživou a naléhavou atmosféru. A přitom tak brutálně svobodnou. Pamatuju si tohle: dvě kukačky něco hledaly a našly sebe - to bylo milý. Lovely Head – stačí pustit si po nějaké době trailer a lítáte v tom znovu. A Paddy Considine – Co takhle k pěkné kostkované košili Prestižky? Bože, jestli existuje antichlap, pak je to Paddy Considine v roli Phila. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

"'If you leave me, I'll kill you.' 'If you leave me, I'll kill you..and then I'll kill myself.'" Snímek My summer of love pojednává o neobyčejném vztahu dvou neobyčejných žen. Obě jsou velmi charismatické a dokáží se svým charismatem naložit. Jejich přátelství přeroste v lesbickou lásku. Je ovšem opravdově myšlená oboustranně?! ()

Shamusss 

všechny recenze uživatele

Na Čsfd by to chtělo zavést půlbody. 4.5, ale přesto zaokrouhluju na 4. Opravdu festivalový film se vším všudy. Perfektní a přesvědčivé herecké výkony, silný a jednoduchý příběh se špetkou nemravnosti a kouzelné sexy scény (Will you marry me, Emily Blunt?). Taky se mi líbil závěr, i když se dal vytušit. To vše se odehrává v půvabné, ač trochu zapadlé anglické vesnici, což je prostředí, které je mému srdci blízké. Stejně jako Emily B. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (6)

  • Film vyhrál v roce 2005 cenu BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) za nejlepší britský film. (PogoJoe)
  • Emily Blunt je skutečně výborná cellistka, což mohla ve filmu uplatnit. V titulcích je uvedena jako "performer", čili člověk, který pro film nahrál nějakou skladbu. Byla to "The Swan" od Camille Saint-Saëns. (PogoJoe)
  • V scéne, keď Emily Blunt podíde v noci k oknu, stojí pred ním úplne nahá. Samotná herečka povedala, že keď sa potom pozrela z okna dolu, celý štáb a všetci herci na ňu pozerali. Scénu museli natáčať na niekoľkokrát. (Fabrinka)

Reklama

Reklama