Reklama

Reklama

Moje léto lásky

  • Velká Británie My Summer of Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh Mony a Tamsin. Setkaly se náhodou a během jednoho parného léta se spřátelily. I přesto, že jedna je pravým opakem té druhé a přes prvotní obavy z jejich rozdílných povah a zázemí, přerostl jejich vztah do vzájemné fascinace a přitažlivosti. Opojná romance dvou žen, jejich vzájemná zničující posedlost, boj za lásku a víru v ní, ve společnosti, pro kterou je to nemožné. Bezprostřední, neobyčejný a tajemný příběh ozvláštňuje půvabné herecké obsazení obou hlavních postav. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Americké nezávislé filmy majú svoj štýl, európske nezávislé filmy majú svoj štýl a špeciálne britské nezávislé filmy majú tiež svoj štýl. Pokiaľ sa vám páči názov, choďte do toho, presne film vystihuje. Trochu melancholické, trochu kruté, trochu sexy a celkovo úprimné a civilné. Každý hľadá vo svete svoje miesto a svoju soulmate. O Natalie Press som už potom nepočul, zatiaľ čo z Emily Blunt sa stáva veľká hviezda. Po druhom pozretí ešte doplním, že s Emily Blunt by som rád strávil moje leto lásky, množstvo chlapov (nielen Mona) by určite kvôli nej vraždilo. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Poeticky vedená, pouze mírně záživná romance dvou holek z rozdílných světů. Pokud znáte třeba Život Adéle s jeho psychologickou detailností a pocitovou obsažností, tohle vás jen lehce ovane a dlouho ve vás nezůstane. Překvapivý závěr tomu zas tolik šťávy nepřidává. ()

Reklama

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Když tady tak čtu ty komentáře, mám dojem, že jsem se dívala na jinej film nebo že jsem se na něj dívala po ráně kladivem do hlavy. Každopádně jsem tam nic atmosférického, tajemného, vášnivého ani jinak zajímavého či dokonce úchvatného atd. atd nepostřehla. Když si tak čtu oficiální text distributora, musím se smát jak je totálně předimenzovaný. Viděla jsem nádhernou Emily. To ano. Za ní a za Piaf dám dvě hvězdy.( Koment, s kterým od půlky do konce souhlasim, od Morien to celkem vystihuje.) ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Mám ráda nezávislé snímky, které nevypovídají o ničem jiném než o lidské touze, lásce, zranitelnosti, hlouposti, zaslepenosti a malosti, které se umí dívat na přírodu jako na krásnější a velkolepější věc než jsou domy nebo věci pošetilých lidí, které mají soundtrack, při kterém se mi srdce zastavuje a oči trochu skelnatí. Tak přesně takové pro mě Moje léto lásky není. Ze všeho nejvíc působí klišovitě a naplánovaně. Chceme divnýho chlápka? Necháme ho věřit v Ježíše! Chceme znuděnou holku? Necháme ji číst Nietzscheho! Chceme opravdové city? Budou spolu chlastat a kouřit a zkoušet si šaty! Chceme nezávislý film? Tak k tomu občas nebude hrát hudba! --- Ne, tak takhle vážně ne. Tohle není sen, ale není to ani noční můra. Je to panenka Barbie za výlohou, která má krásné červené šaty a dlouhé nohy, ale výraz v obličeji je prázdný a chladný. ()

adam9 

všechny recenze uživatele

Very impressive! Emily Blunt jsem si "krutě" oblíbil, a tak jsem musel po pár filmech zkouknout i její prvotinu a ta snad nemohla dopadnout lépe. Roli sehrála úžasně a zatímco pro ni (Tamsin) to bylo jen sladce okořeněné léto, se sice výjimečnou holkou, leč stále jen perfektně strávené léto, tak pro Monu přesným opakem. Hodně se mi líbí komentář od Charlosiny, která vlastně víceméně vše, co jsem o tomto snímku chtěl napsat, napsala za mě. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (6)

  • Film vyhrál v roce 2005 cenu BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) za nejlepší britský film. (PogoJoe)
  • Emily Blunt je skutečně výborná cellistka, což mohla ve filmu uplatnit. V titulcích je uvedena jako "performer", čili člověk, který pro film nahrál nějakou skladbu. Byla to "The Swan" od Camille Saint-Saëns. (PogoJoe)
  • Tamsin (Emily Blunt) vypráví Moně (Natalie Press) o tom, že Edith Piaf byla vdaná za boxera, kterého usmrtila propíchnutím vidličkou, ale nešla do vězení, a to proto, že ve Francii zločiny z vážně odpouštějí. Ve skutečnosti byl boxer Marcel Cerdan její životní láskou, ale nikdy se nevzali. Zemřel při letecké nehodě a Edith se z toho nikdy nevzpamatovala. [Zdroj: IMDb] (hellstruck)

Reklama

Reklama