Reklama

Reklama

Moje léto lásky

  • Velká Británie My Summer of Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh Mony a Tamsin. Setkaly se náhodou a během jednoho parného léta se spřátelily. I přesto, že jedna je pravým opakem té druhé a přes prvotní obavy z jejich rozdílných povah a zázemí, přerostl jejich vztah do vzájemné fascinace a přitažlivosti. Opojná romance dvou žen, jejich vzájemná zničující posedlost, boj za lásku a víru v ní, ve společnosti, pro kterou je to nemožné. Bezprostřední, neobyčejný a tajemný příběh ozvláštňuje půvabné herecké obsazení obou hlavních postav. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

mcleod 

všechny recenze uživatele

Příběh dvou holek s životem bez jasného smyslu a chlapíka s velmi povrchní vírou. Holky se do sebe zblázní, pak se brutálním způsobem rozejdou, z chlapíka se opět stane násilník. Nic moc, v celém filmu není nic opravdu zajímavého, naopak je plný až nepříjemně často se opakujících motivů, které se ne výjimečně blíží pojmu klišé. Ocenit (aspoň trochu) je nutné atmosféru filmu, zobrazení krásné anglické krajiny a dost dobrých hereček v hlavních rolích. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Léto plyne a plyne a plyne a plyne, pomalu, ale jistě plyne, ospale a atmosféricky plyne až... se rozplyne. Ten, kdo se tady ale nerozplyne, jsem já. Ono je sice zajímavé dát k sobě dvě charakerově absolutně rozdílné postavy a nechat je nenuceně existovat pospolu, ale když je ten spolek až absurdně se sobě příčící... Ano, vím, že to byl záměr a účel, ale to nic nemění na tom, že to na mě nepůsobilo věrohodně. Věrohodně v jinak celkem racionálním snímku - to je podle mě kámen úrazu - nelze zkrátka míchat A i B. Jinak jde o nezávislý snímek v pravém slova smyslu s klady sobě vlastními (a záporem v podobě hrůzné kamery), o skvělých herečkách nemluvě. Ta či onak - i přes fakt, že jsem se nenudil, tu protichůdnost zkrátka nezkousnu. ()

Reklama

hygienik 

všechny recenze uživatele

Mňa tie lesbické filmy nejak priťahujú a skoro vždy som sklamaný a tak to bolo aj dnes. To čo ma na tomto sub žánri fascinuje je dobrá psychologická analýza, vyrovnávanie sa so sebou a s okolím. To tu síce bolo naznačené a ku koncu aj zaujímavo rozpracované, s koncom podľa môjho gusta. Ale 3/4 filmu boli prázdne pseudodialógy zasadené do letnej "smutnej idylky" s nevyužitým potenciálom bočných epizód (málo presvedčivá línia s kresťanskými fanatikmi, dievča, ktoré klame svojej priateľke a pritom tvrdí, že ju miluje, príbuzní týchto dvoch dievčat, ktorí nevedia a v horšom prípade sa ani nezaujímajú o to, čo sa s nimi deje, experimenty s drogami). Lepšie filmy s rovnakou témou: Naissance des pieuvres, Heavenly creatures, Fucking Amal, Truth about Jane Zaujímavý komentár: Morien ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Místy syrový, místy snový snímek. Převalující se líná atmosféra, prosycená vůněmi léta, jeho dusného horka a jednoho nevšední vztahu. Tak jako má léto své horké dusné dny, i takový je vztah těchto dívek - chvíli čistá láska, chvíli dusno. Dvě rozdílné povahy, dva rozdílné světy, zaostalé maloměsto, bratr zaslepený Boží láskou... Úžasný film, kterému bych vytkla jediné - škoda, že jej distributor neuvedl v létě. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Mám ráda nezávislé snímky, které nevypovídají o ničem jiném než o lidské touze, lásce, zranitelnosti, hlouposti, zaslepenosti a malosti, které se umí dívat na přírodu jako na krásnější a velkolepější věc než jsou domy nebo věci pošetilých lidí, které mají soundtrack, při kterém se mi srdce zastavuje a oči trochu skelnatí. Tak přesně takové pro mě Moje léto lásky není. Ze všeho nejvíc působí klišovitě a naplánovaně. Chceme divnýho chlápka? Necháme ho věřit v Ježíše! Chceme znuděnou holku? Necháme ji číst Nietzscheho! Chceme opravdové city? Budou spolu chlastat a kouřit a zkoušet si šaty! Chceme nezávislý film? Tak k tomu občas nebude hrát hudba! --- Ne, tak takhle vážně ne. Tohle není sen, ale není to ani noční můra. Je to panenka Barbie za výlohou, která má krásné červené šaty a dlouhé nohy, ale výraz v obličeji je prázdný a chladný. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (6)

  • Film vyhrál v roce 2005 cenu BAFTA (British Academy of Film and Television Arts) za nejlepší britský film. (PogoJoe)
  • V scéne, keď Emily Blunt podíde v noci k oknu, stojí pred ním úplne nahá. Samotná herečka povedala, že keď sa potom pozrela z okna dolu, celý štáb a všetci herci na ňu pozerali. Scénu museli natáčať na niekoľkokrát. (Fabrinka)
  • Emily Blunt je skutečně výborná cellistka, což mohla ve filmu uplatnit. V titulcích je uvedena jako "performer", čili člověk, který pro film nahrál nějakou skladbu. Byla to "The Swan" od Camille Saint-Saëns. (PogoJoe)

Reklama

Reklama