Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Seriál Daria je velice výstižné ztvárnění stupidity většiny žáků v amerických středních školách. Hlavní hrdinkou je introvertní intelektuálka Daria Morgendorfferová, která sice není oblíbená mezi svými spolužáky, avšak diváka spolehlivě rozesměje její suchý humor plný sarkasmu a ironie. (laserr)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

MCZ 

všechny recenze uživatele

Daria je pro mě opravdu velkým překvapením. Tedy měl jsem reference, že je to dobré, jen jsem netušil, že až tak moc. Vizuální stránkou dík absenci vyhraněnější stylizovanosti asi nikoho neohromí, ale vypadá hezky a především zbytečně neupoutává pozornost od toho nejpostatnějšího - děje. Takové pojetí postav, kde si oblíbíte i toho největšího idiota, se jen tak nevidí, koncepce je mimochodem i skvělou protiváhou vůči všem hraným teenage filmům/seriálům, kde jsou ve středu pozornosti ty nejobyčenější (=v kolektivu nejpopulárnější) figurky... Taktéž naprosto nesrovnatelné se současnými one-man show seriály/sitcomy, jelikož i přestože hlavní hrdinkou je vždy Daria, která by mimochodem svým ostrovtipem mohla soutěžit i s Černou zmijí, ostatní postavy baví stejně, tedy úměrně svému prostoru "na place". Ať už se totiž jedná o nekonformní Jane, povrchní sestru Quinn či rovnou celý Fashion Club, otce s těžkými komplexy z dětství, kariéristickou matku, kapelu Mystik Spiral nebo kohokoli jiného, vždy je radost počínání postav sledovat a přestože stále ve sféře nadsázky a absurdid, mnohé charaktery mi přijdou tak nějak mnohem lidštější než jejich hrané protějšky. K tomu naprosto pohodová atmosféra a kopec - co kopec, hora! - párádních hlášek. Supercute. Vybrané pamětihodnosti: The Teachings of Don Jake, Pierce Me, Speedtrapped, The F Word, Art Burn. 9/10 ()

Maslord 

všechny recenze uživatele

Daria je najvydarenejší seriál o americkej mládeži. Originálny tým, že je braný z opačného pohľadu ako väčšina podobných seriálov, síce z pohľadu nepohodovej intelektuálky Darie. Skutočne typické americké mestečko, typická americká rodina, typická škola s typickými spolužiakmi a vyučujúcimi. A hlavne to najlepšie, netypická Daria, ktorá všetkých predčí svojim intelektom a zdrcujúcim pesimozmom, má pripravenú vždy správnu cinickú / sarkastickú reakciu, hlášku. Seriál humorne (nikedy až smuthe) na dialógoch vykresľuje kontrast klasického priblblého quartebacka, roztlieskavačoky alebo členiek "klubu štramand" na čele s Darinou sestrou Quinn oproti Darii, jej najlepšej priateľky umelkyne Jane alebo ctižiadostivej afroameričanky Jodie. Seriál neomrzí ani po nespočetom opakovaní a vždy príjemne pobaví. Anglické zmenie je samozrejme super, rovnako však treba vyzdvihnúť skvelý Český dubbing (žiaľ len 3 série z piatich - pravdepodobne nezáujem, keďže bol vysielaný na stanici pre deti). ()

Reklama

Drom 

všechny recenze uživatele

Je právě tolik, kolik je, a vaše oblíbená televizní stanice vysílá další díl seriálu Lawndale 90210. Postavičky sice kreslené však zcela omyvatelné! A není to klasickej sitcom vzhledu té blbinky Beavis and Butt-Head. Asi takhle totiž mělo vypadat ve druhé sezóně zvrhnuvší se Beverly Hills. Nemluvím o tom bahně, kde staroši hrajou mladý vyznavače lobotomie. Příhody přemýšlivé studentky a absurdit jejího daleko realističtějšího světa středoškoláků mě bez výhrad baví. Zcela nejvíce pak vtipné charateristiky situací a lidí z úst jejích či výtvarně nadané kamarádky. A prý že nezapadat není cool, co? Jeden z těch nejlepších amerických animáčů plný prapodivných situací námětem jak z telenovely a hromada úchylných charakterů. Výborným hodnotím, že divák je baven absurditou bežné reality, než aby dílo absurditu vyrábělo a v ní pak těžkopádně plavalo. Asi jako se to stalo u podobně flegmatického Ugly Americans. Smutné naopak je, že obrýlená slova jsou pravdivá a není to až tak exaltované zpodobnění světa. Next on Sick Sad World... ()

ljukyljuk 

všechny recenze uživatele

‎"Pojďme si tady a teď slíbit, že Dariin sen uskutečníme." - "...myslíte ten, ve kterem lidi na ulici najednou vzplanou?" :D kedysi som to pozerával na supermaxe ešte, teraz som doplnil všetky ostatné série a vychádza mi z toho jediné - Dariu žeriem so všetkým, čo k nej patrí - irónia, satira, inteligentný humor, trápne ticho, stereotypy a významné pohľady tu nadobúdajú úplne nové rozmery ()

ZackSawyer 

všechny recenze uživatele

Nekonformní Daria, která je vždy nad věcí, těžce nepochopená okolím tvořeného blbci a přitom má téměř vždy pravdu. Má skvělou "kamarádku" Jane, která má umělecké cítění a se kterou tvoří neprůstřelné duo. Tyhle holky mě baví, trefují se do spolužáku, do dospěláků, zkrátka do všeho. Škoda, že jsem nechodil s Dariou do školy, byla by sranda. Animace je prostinká, ale hlášky holek to plně vynahradí. Dario třeba ti pomůžeme splnit jeden sen, myslíte ten, ve kterém lidé na ulicích vzplanou? :-D Vždy se těším na učitele s cukajícím okem :-D ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Poslední díl seriálu, "Boxing Daria", byl napsán, aby zakončil seriál. MTV ale tvůrcům nabídla ještě jednu šesti až sedmidílnou řadu, a po usilovném naléhání fanoušků Glenn Eichler souhlasil s kompromisem, místo nové série zakončil celý seriál 90-minutovým filmem s názvem Is It College Yet?. (Tom Riddle)
  • Tvorba každého dílu trvala deset měsíců až jeden rok (od konceptu až k postprodukci). (Tom Riddle)

Reklama

Reklama