Reklama

Reklama

Popelka

  • USA Poor Cinderella
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Muzikál
USA, 1934, 11 min

Režie:

Dave Fleischer

Hrají:

Mae Questel

Obsahy(1)

Dnes večer se koná slavnostní ples. Popelka by na něj moc ráda šla, ale místo toho musí uklízet a na ples se vydá její macecha s dcerou. Popelku však navštíví hodná víla, která jí vykouzlí kočár, koně a šaty a připomene Popelce, že do půlnoci se musí vrátit. Klasický příběh Popelky v animovaném muzikálovém pojetí z roku 1934. (poz3n)

(více)

Recenze (8)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Fakt dobrá Betty Boop, snad poslední, co proklouzla cenzurou, pěkně rozpustilá a vtipná. Osobně bych zkrouhnul píseň, ta mě moc nebavila... A Betty nazrzavo zvláštní... ale jinak to mělo vše... Řekl bych, že to byla jedna z ideových základen Shreka ;-) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

3. 8. 1934 byla poprvé uvedena první a poslední originálně kolorovaná groteska s Betty Boop. Byla to prestižní záležitost, stopáž byla velkoryse prodloužena a všechno bylo prostě báječné. Co víc si přát u prvního dílu nové série Color Classics, která pak běžela až do roku 1941? Podobně, jako tomu bylo v tomto roce i u Betty In Blunderland (v Betty Boop Cartoon), i tady bylo navázáno na úspěch adaptací klasických pohádkových témat s Betty Boop, ve kterých začala vystupovat už v roce 1931. Tahle verze Popelky byla úžasným malých muzikálem připomínající hrané velkofilmy své doby. Není co vytknout. Nutnou shlédnou na vlastní oči :) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dave Flescher predstavil tentokrát Betty Boop v úlohe Popolušky. Celkom dobre zapadla do tejto klasickej rozprávky. Všeobecne známy príbeh o chudobnej, mladej, krásnej dievčine, ktorá sa nakonec stane princeznou je zaujímavý projekt mojej obľúbenej kreslenej postavičky. Betty Boop ako "Popelka" bola výborná. Tiež sa mi páčilo aj technické spracovanie animácií. **** ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Farebná animácia známej rozprávky s postavičkou Betty Boop v úlohe Popolušky, ktorá je v područí dvoch sestier. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Betty Boop bude sexy i v pytli od brambor. Betty sní o lepším životě, o krásných šatech. Ze sladkého snění ji vytrhnou dvě šílené sestry. Jednoho večera se jí zjeví kouzelná víla. S její pomocí se Betty promění v překrásnou princeznu, které neodolá ani princ. Prince zmohla láska k Betty za pomoci Amorkovi palice. Ten prince nemilosrdně bacil do hlavy. Střílet šípy do srdce je už asi hodně okoukané, tak tvůrci přišli na zajímavější způsob. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Klasický příběh popelky v deseti minutách animovaného filmu. Betty Boop jako Popelka byla správná volba. Možná bych trochu zkritizovala hudbu k písním, byla totiž stále stejná. Ale jinak bych k tomu nic neměla. Na tu dobu to byla úžasná podívaná a je to i teď. ()

duddek 

všechny recenze uživatele

Hodně uspěchaná Popelka podle Perraultovy verze této pohádky (s dýní a kouzelnou vílou). Člověk se ani nerozkouká, a už je konec. Všechno tu jde samo, jako po másle, bez nějakých překážek... a tudíž i bez napětí. ()

Reklama

Reklama