Reklama

Reklama

Klíč

  • USA The Skeleton Key (více)
Trailer

Obsahy(1)

Caroline si užívala bouřlivé roky mládí a nebyla se svým otcem, když umíral. Stala se ošetřovatelkou, která pečuje o přestárlé a umírající. Je odlišná od svých cynických kolegyň z domova důchodců, protože každou smrt prožívá a bere ji jako prohru. Nakonec už to tam nevydrží a přijme práci jako ošetřovatelka ochrnutého starce Bena v osamělém domě uprostřed bažin, kde on žije se svou manželkou Violet. Dům je velký, ponurý a má spoustu místností. Caroline dostane od Violet univerzální klíč, ten odemyká všechny místnosti v domě. Jen do jediné Violet nesmí. Zvídavá mladá dívka použije univerzální klíč a vstoupí do dveří, které by raději nikdy otevírat neměla. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (493)

Matty 

všechny recenze uživatele

Mladá atraktivní běloška leze opakovaně do neosvětlených místností, z nichž se ozývají divné zvuky. Už zase. A zase jsem sebou párkrát ucuknul. Když to člověk umí, i něco tak provařeného jako obyčejnské zahřmění dokáže ve správnou chvíli pocuchat nervy. Klíč je hororem MTV generace – zběsilé střihy, brutální násilí jen v záblescích, úderný soundtrack a neodhadnutelný závěrečný zvrat. Právě závěr bych označil za nejproblematičtější, jakkoli mne právě on přiměl hodnotit čtyřmi hvězdičkami. Skotačení mezi ukrutnou a přijatelnou blbostí (netušil jsem, kolik toho zmůže hrst červené hlíny) je nasazena koruna v podobě přeměny v krutou komedii („Caroline teď není ve své kůži“). Porozuměl-li jsem tomu správně, klíčem ke Klíči je akceptovat Kate Hudson coby arogantní krávu s Elektřiným komplexem. Napodruhé se tudíž pravděpodobně nebudete bát, nýbrž si krásně vychutnáte všechen cynismus tvůrců. Každý chce být mladý, krásný a bohatý a jestli tvrdí něco jiného, lže sám sobě. 75% Zajímavé komentáře: Marius, k212, RAiken, Desperado, El Loco ()

klerik 

všechny recenze uživatele

NENÁVISŤ+3:15 ZOMRIEŠ Trochu slabšia ducharina, pri ktorej ani moc nezamrazí, ale aj tak má zaujimavú atmosféru. Naplno ťaží z krásy Kate Hudson, a rovnako aj z riedkeho scenára. Príbeh sám seba degraduje, ale na Kate behajúcu v nohavičkách a obtiahnutom tričku by som sa dokázal pozerať aj v horších veciach. Myslím, že ako celok stále trochu lepšie ako GOTHIKA, ale to mi možno len učarovala Kate... ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Další průměrný horor s nevyužitým potenciálem. Režisér po celou stopáž efektivně buduje atmosféru, až máte dojem, že koukáte na nějaký vybroušený klenot ze světa hororu. Bohužel, po čase však začnou na povrch vyplouvat některá hororová "klišé", a film z výšiny spadne rovnou na dno průměrnosti. Celkový dojem pohřbívá i odfláknutý konec, který byl předvídatelný asi už od poloviny filmu. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Prva hodinka bola trosku zdlhava, aj ked ma teda zaujimalo, co sa s tym domom vlastne deje a preco ma Ben v podani Johna Hurta vecne strach, dej sa len pomaly hybal dopredu az kym neprisiel prekvapivy, ale zvlastny zaver filmu. Ja osobne mam radsej trosku viac akcie, alebo este viac napätia, preto davam take slabsie 3 hviezdicky. Reziser Iain Softley natocil napriklad tieto filmy: BACKBEAT (1994), NEBEZPECNA SIT (1995), KRIDLA VASNE (1997), SVET PODLE PROTA (2001) alebo INKOUSTOVE SRDCE (2008). __________ Kate Hudson - (Caroline Ellis) +++ Gena Rowlands - (Violet Devereaux) +++ John Hurt - (Ben Devereaux) +++ Peter Sarsgaard - (Luke Marshall) +++ Joy Bryant - (Jill) +++ Maxine Barnett - (Mama Cynthia) +++ Produkcia: Iain Softley +++ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ak sa budete príliš sústreďovať na minulosť, stratíte život.“ KĽÚČ dozaista má chyby (škaredé čierno-biele retrospektívy by sa svojou béčkarskou formou hodili skôr do podpriemerného televízneho mysteriózneho seriálu). Ale má predovšetkým plusy: nádhernú južanskú atmosféru (New Orleans, dusné noci, tajomné močiare, džez, hoodoo, spotené ľudské telá, obrovský dom so záhadným podkrovím do ktorého nepasuje žiadny z kľúčov, husté lejaky, svojská mentalita obyvateľov), výborné herecké obsadenie (Hudsonová, Rowlandsová, Hurt, Sarsgaard), svižný scenár (viď. prekvapivé rozuzlenie) a zručnú réžiu Iana Softleyho, ktorý znova výnimočne spracoval i tak troška čudnú látku (viď. SVET PODĽA PROTA). ()

Galerie (72)

Zajímavosti (6)

  • Kate Hudson záhy po přečtení scénaře otěhotněla a natáčení filmu se o rok odložilo. Ukázalo se, že to bylo pro celý tým dobré rozhodnutí. (Michelle75)
  • První polovina filmu se natáčela v Luisianě v domě naznaveném Felicite, který nechal postavit v roce 1847 Luis XIV. z Luisiany jako svatební dar pro svoji dceru. Bažina, která ve skutečnosti za Felicite není, byla vytvořena uměle. (Michelle75)
  • Ronald McCall si kvůli postavě Papa Justify musel ostříhat dredy. (figgo jr.)

Reklama

Reklama