Reklama

Reklama

Klíč

  • USA The Skeleton Key (více)
Trailer

Obsahy(1)

Caroline si užívala bouřlivé roky mládí a nebyla se svým otcem, když umíral. Stala se ošetřovatelkou, která pečuje o přestárlé a umírající. Je odlišná od svých cynických kolegyň z domova důchodců, protože každou smrt prožívá a bere ji jako prohru. Nakonec už to tam nevydrží a přijme práci jako ošetřovatelka ochrnutého starce Bena v osamělém domě uprostřed bažin, kde on žije se svou manželkou Violet. Dům je velký, ponurý a má spoustu místností. Caroline dostane od Violet univerzální klíč, ten odemyká všechny místnosti v domě. Jen do jediné Violet nesmí. Zvídavá mladá dívka použije univerzální klíč a vstoupí do dveří, které by raději nikdy otevírat neměla. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (494)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Hezky vymyšleno, to se mi moc líbilo. Sice celkový děj je už slabší, ale i tak nemůžu říct, že bych se v některých pasážích vyloženě nudil, protože, na rozdíl od jiných hororů, se v něm, i když někdy pomalu, ale stále, něco děje. Pár strašidelných okamžiků se v tomto "hororu" objeví, určitá (nutná) dávka mystična a nadpřirozených sil vůbec není na škodu, něco je hodně čitelné, něco ale ne, a to něco mě na konci dostalo (nebo jsem možná jen natvrdlej, že mě to nenapadlo už dřív). Každopádně silný závěr ve mě zanechal dobrý dojem z jinak průměrnéhbo filmu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tento film má hrozně milý závěr, ale jinak se jedná o totální kokotinu. Strach ani žádný druh napětí zde není vůbec. Herci zde hrají nejspíš jejich standardy, které ovšem z globálního hlediska standardní nejsou. Příběh je neustále se kriplovsky vyvíjející a potěšil mě zde skutečně pouze ten závěr. Docela na nasrání je i fakt, že během prvního pohledu na postavy poznáte, kdo se řadí k těm hodným a kdo ke zlým. Myslím, že se zde odpadu nezvládnu vyhnout, neboť drtivou většinu stopáže mě pojídala nuda. Ovšem tento odpad řadím k těm lepším. EDIT! Po druhém zhlédnutí nějakou tu hvězdičku přeci jen dám. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Velký, chátrající dům uprostřed bažin a čtyři lidé. Mladá, sympatická ošetřovatelka s červeným broukem, starší muž po mrtvici upoután na invalidní vozík, jeho poněkud podivínská manželka a tak trochu zvláštní právník. Příběh se rozjíždí pomalým tempem a atmosféra houstne postupně, v druhé půli už to ovšem frčí jako rychlík a finále je nářez. Moc pěkně natočeno, velmi dobře zahráno, obzvláště němý John Hurt mě dostával do kolen, plus zajímavá hudební podestýlka. P.S. Jdu si pro pár cihel. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tohle není horor s lekačkama, ale řádně napínavý film s napětím. Je pravda, že se Ehren Kruger po tragickém Kruhu II zlepšil, nicméně některé své nápady rád opakuje (kromě vody také např. některé snové pasáže -zašitá pusa- připomínaly Kruh jedničku.) Vývoj příběhu jsem odhadl, zdaleka však nevytušil celý. A ještě něco pan scénárista od vynikajícího Kruhu nezapomněl. Konce. Konce! ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

K smrti mě nudila totálně šablonovitá kostra filmu, pane na nebi to už Amíci nedokáží ani vymyslet nějakou jinou zápletku? Od začátku okamžitě uhodnete, s kým není něco v pořádku! Za tu pitomou neoriginalitu a klišovitost i za dementní konec dám velmi nízké hodnocení, protože sledovat podobný vtákoviny mě už nebaví. A veliká škoda toho, protože potenciál byl více než slibný. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (6)

  • Scény z města byly natáčeny v New Orleans. (Michelle75)
  • Kniha, kterou čte Caroline Panu Talcottovi při první scéně, je "Ostrov pokladů" od Roberta Louise Stevensona. (Valsadora)
  • Kate Hudson záhy po přečtení scénaře otěhotněla a natáčení filmu se o rok odložilo. Ukázalo se, že to bylo pro celý tým dobré rozhodnutí. (Michelle75)

Reklama

Reklama