Reklama

Reklama

Klíč

  • USA The Skeleton Key (více)
Trailer

Obsahy(1)

Caroline si užívala bouřlivé roky mládí a nebyla se svým otcem, když umíral. Stala se ošetřovatelkou, která pečuje o přestárlé a umírající. Je odlišná od svých cynických kolegyň z domova důchodců, protože každou smrt prožívá a bere ji jako prohru. Nakonec už to tam nevydrží a přijme práci jako ošetřovatelka ochrnutého starce Bena v osamělém domě uprostřed bažin, kde on žije se svou manželkou Violet. Dům je velký, ponurý a má spoustu místností. Caroline dostane od Violet univerzální klíč, ten odemyká všechny místnosti v domě. Jen do jediné Violet nesmí. Zvídavá mladá dívka použije univerzální klíč a vstoupí do dveří, které by raději nikdy otevírat neměla. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (494)

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 6/10/// +závěr, slušná atmosféra -slabší rozjezd, herecky spíš průměr/// Popravdě čekal jsem víc. Klíč je jen mírně nadprůměrná duchařina a i když snaha je vidět, moc se nedaří. Hlavní hrdince její strach nevěřím, možná je to dáno tím, že se moc nebojí a je přeci jen víc inteligentní než hrdinky v jiných filmech. To má ale za následek, že se o ní moc nebojíte. Vedlejší postavy moc sympatické nejsou (to je ale účel) a prostředí je natolik depresivní, že by jste hned z toho místa vypadli. Ale nemůžete jestliže chcete film dokoukat a to vám taky radím, úplně to změní pohled na celý film i na předešlí děj. A neříkejte mi, že jste to čekali./// Celkem 64%/// ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný duchařský voodoo horor. Rozjíždělo se to poměrně zvolna a dá se říct, že v prvních 45ti minutách se prakticky nic nedělo, pokud nepočítám jeden ksicht, který udělal John Hurt ve vaně - ten mě ovšem fakt vylekal. Nicméně držela mě u toho jenom Kate Hudson, na kterou byl moc hezkej pohled.Druhá polovina už byla parádní - temná atmosféra starého domu na samotě, napětí se dalo krájet a do toho zlá stařenka Gena Rowlands.................no co víc by si mohl fanoušek hororů přát. A ten konec - čekal jsem všechno možné, ale tohle ne. Škoda pomalé první poloviny, ale i tak je to velmi příjemné překvapení. 70% ()

Reklama

ripo 

všechny recenze uživatele

Súc nie veľkým vyznávačom filmového žánru Horror, musím sa priznať, že sa režisérovi podarilo navodiť miestami hustú a desivú atmosféru, pri ktorých naskakovala husia koža po celom tele. Nie je to stavané na ľakačkách, ani na hektolitroch krvi. Je to poctivé napätie, ktoré dokáže diváka pripútať ku obrazovke a čakať na záver. V tomto filme pointa prichádza až posledných minútach a na chválu je tiež, že (na rozdiel od iných horrorov) tento film pointu mal ..... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době zase jednou film s parádním příběhem, který má spád a napětí by se dalo krájet, ale celé je to jen takové lehce atmosferické a o nějakých lekačkách či mrazení nemůže být ani řeč, což je strašlivá škoda.I když vám dojde hned na začátku, s kým je co špatně a kdo co dělá, finále je překvapivé, hlavně co se do pointy týče.Hlavní hrdinka je sexy a prostředí taky kvalitní, ale po skončení filmu si uvědomíte, že se z toho dalo vytřískat 10x tolik, takže bohužel jen slušný průměr který nevyužil potenciál.65%. ()

prsvl 

všechny recenze uživatele

V sérii filmů, které jsem viděl za jeden víkend si ani u jednoho nejsem jistý jaké hodnocení přidělit. Tento film má výborný konec, slušnou atmosféru (i když nebyl tak strašidelný jak jsem čekal), nemá nelogická místa, ale přesto jsou některé pasáže klasické a přesně takové jako v ostatních "hororech" tohoto druhu. Nebudu to prodlužovat: horší 4. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (6)

  • V závěru filmu má Caroline (Kate Hudson) na půdě rozmazané oči. Po probuzení jsou však v pořádku a poté opět rozmazané. (Terva)
  • Ronald McCall si kvůli postavě Papa Justify musel ostříhat dredy. (figgo jr.)
  • Kate Hudson záhy po přečtení scénaře otěhotněla a natáčení filmu se o rok odložilo. Ukázalo se, že to bylo pro celý tým dobré rozhodnutí. (Michelle75)

Reklama

Reklama