Reklama

Reklama

Klíč

  • USA The Skeleton Key (více)
Trailer

Obsahy(1)

Caroline si užívala bouřlivé roky mládí a nebyla se svým otcem, když umíral. Stala se ošetřovatelkou, která pečuje o přestárlé a umírající. Je odlišná od svých cynických kolegyň z domova důchodců, protože každou smrt prožívá a bere ji jako prohru. Nakonec už to tam nevydrží a přijme práci jako ošetřovatelka ochrnutého starce Bena v osamělém domě uprostřed bažin, kde on žije se svou manželkou Violet. Dům je velký, ponurý a má spoustu místností. Caroline dostane od Violet univerzální klíč, ten odemyká všechny místnosti v domě. Jen do jediné Violet nesmí. Zvídavá mladá dívka použije univerzální klíč a vstoupí do dveří, které by raději nikdy otevírat neměla. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (492)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Buď se mi to zdá nebo se s horrory v poslední době roztrhl pytel. Po béčkovinách jako byl House of wax (Dům voskových figurín), druhý Kruh přichází jeden z mála horrorů, který by mohl stát za zmínku. Skeleton key není nijak děsivý horror to říkám předem. Prakticky jsem se u něj nebál až na posledních pár minut, kdy se však zlehka dala prohlédnout finální pointa(ta je mimochodem velmi dobrá a docela umí zarazit). Bohužel není moc co pochvalovat. Kate Hudson je fajn, ale je to čistě průměrná herečka a ve Skeleton key to potvrzuje. Ostatní jsou na tom podobně. Ať už Gena Rowlands nebo Peter Sarsgaard. Film stojí na myšlence, že víra je všechno. Ochutnejte tento film a uvidíte jestli uvěříte. Mě nepřekvapil jak měl. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Tak jako bych to tušila, odložila jsem konzumaci druhé poloviny filmu až na ráno. A dobře jsem udělala. Obávám se, že jinak bych o půlnoci zmateně pobíhala po bytě hledajíce síru a křídu a cihelnou drť bych se snažila vydolovat ze zdi - což jde ovšem v paneláku dost blbě. Je to zvláštní, ale byť ve své podstatě ten film až tak hororový není, musím přiznat, že jsem se po dlouhé době opravdu bála. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Scenár dá sa povedať v rámci žánru bezchybný, finále geniálne. Problém je ale v Softleyho réžii. Čo svedčilo K-Paxu alebo Krídlam vášne tu už vyslovene kazí dojem. The Skeleton Key chcel byť HOROR a pýtal si total brutal masaker, nie TV prístup. Málo temné, málo husté, málo diabolské, nehovoriac už o tom, že taký Alan Parker by z toho urobil psychologickú drámu s myšlienkou, nie iba síce neurážajúcu, no poľahky zabudnuteľnú skladačku... Ideálne vo dvojici, kde tá druhá polovička nepozerá horory lebo sa "strááášne bojí", ale nejaký by predsa len skúsila. Kľúč hororom je, ale fanúšika či trošku náročnejšieho diváka uspokojí ledva z polovice. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Když opomenu imbecilitu hlavní hrdinky (ano, určitě bych v bouřce lezl na půdu), vyjde mi docela slušný horor, který sice má své mouchy, zaručeně ale vystraší a zaujme vizuální stránkou. Kate Hudson bohužel v tomhle filmu vypadá, jako kdyby ji přejeli parním válcem. Přijde mi, že nátáčení ji vůbec nebavilo a proto udělala z Caroline úplnou dementku. Moc tomuhle filmu křivdím, já vím, na druhou stranu Gena Rowlands byla ukrutná sviňucha a zahrála ji docela dobře. Teď už jen najít prach z cihel a vysypat ho ke dveřím.... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

K sakru, jak je nesmírně potěšující a lahodné jednou za čas natrefit na film, který vám dá mnohem více, než by vás kdy napadlo od něj očekávat. Klíč mě zcela neočekávaně překvapil skvělým nápadem, dobrým scénářem, hodně dobrými hereckými výkony takřka všech protagonistů (tohle bych od zcela nehororové Kate Hudson opravdu nečekal; a John Hurt? Stejně depkoidní výkon jako v 1984 a tady k tomu nepotřeboval ani mluvit), hodně dobře budovanou zápletkou a napětím a i ta celková pointa mi došla jen chvíli předtím, než je odhalena. Naproti tomu film postrádá takřka všechny myslitelné nešvary podobných snímků současnoti – nelogické scény a jednání herců či protivnou omladinu, které nepřejete nic jiného než co nejpomalejší a nejbrutálnější smrt. I bez krve a vražd se tak Klíč stal jedním z nejlepších hororů, co jsem za poslední rok viděl. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (6)

  • Scény z města byly natáčeny v New Orleans. (Michelle75)
  • V závěru filmu má Caroline (Kate Hudson) na půdě rozmazané oči. Po probuzení jsou však v pořádku a poté opět rozmazané. (Terva)
  • Kate Hudson záhy po přečtení scénaře otěhotněla a natáčení filmu se o rok odložilo. Ukázalo se, že to bylo pro celý tým dobré rozhodnutí. (Michelle75)

Reklama

Reklama