Reklama

Reklama

Pouta války

  • Jižní Korea Taegeugki hwinalrimyeo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Skupina archeologů najde kostru, která je identifikována jako ostatky Lee Jin-seoka. Potíž je ovšem v tom, že Lin Jin-seok nezemřel, nýbrž se ve zdraví dožil požehnaného věku. Zato jeho bratr, Jin-tae, zmizel v korejské válce. Vracíme se do minulosti, píše se rok 1950. V době vypuknutí války oba bratři narukují a jsou odveleni na frontu. Jin-tae uzavře se svými nadřízenými dohodu -- pokud vykoná dostatečný počet hrdiských činů, pošlou jeho mladšího bratra dříve domů. Starší bratr se tedy účastní všech misí, zatímco svého sourozence div neudusí návalem bratrské lásky a péče. Potom ale Jin-tae padne do nepřátelského zajetí... (Film+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (403)

genetique 

všechny recenze uživatele

Od šikmookých by som očakával niečo viac komornejšie. Som ale rád, že sa vydali touto cestou. Cez navonok povrchné zobrazenie vojnových ukrutností sa k divákovi donáša dychberúci, dojemný a strastiplný príbeh o vzťahoch dvoch bratov, ktorých vojna mala sceliť, no osud to chcel inak. Film zanecháva asi najkvalitnejšie zobrazenie toho, čo dokáže vojna spraviť s človekom v zmene jeho správania. Nevadí, že hneď na začiatku je odhalené, ktorému osud dopraje a ktorému nie. Hercom som konečne prišiel na chuť a skvelý kasting spravil svoje. Tváre a mená sa mi nemýlili, čoho som sa vždy pred východným filmom bál. 95%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12,8miliónaTržby USA $1,111,061Tržby Celosvetovo $69,827,583 (Južná Kórea s tržbou $64,800,000)║ Po vzore filmu Zachráňte vojaka Ryana nám prináša Južná Kórea takmer rovnako silný vojnový snímok, plný utrpenia a beznádeje, kde je dosť ostro poukázané na nezmyselnosť vojen a čo vlastne do života prinášajú, ako dokážu zmeniť vnútornú podstatu človeka v niečo ohavné. Film je zvládnutý rovnako ako po príbehovej stránke, tak aj po technických stránkach, pri bojových útokoch nechýba roztrasená kamera, ktorá len bližšie priblíži krvavú atmosféru krviprelievania, občas je strih až príliš rýchli na to aby sme dokázali zachytiť čo sa práve deje ale to sa dá prepáčiť a nič nás nemôže odvrátiť od toho aby sme si naplno vychutnali túto vojnovú drámu o dvoch bratoch. /95%/ ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ne tedy, jsem zlamán. Kde to vzalo těch 85 % ? Neříkám, že Pouta války nejsou dobrým čistokrevným válečným snímkem, ale tyhle plné palby hvězd... Námět o dvou bratrech jdoucích do války přičemž ten starší dohlíží na mladšího a snaží se ho z bojů dostat není nijak originální. Vzpomeňme http://www.csfd.cz/film/13350-legenda-o-vasni/... , http://www.csfd.cz/film/8652-zachrante-vojina-ryana/. O tom, že Jižní Korea celkem s přehledem zvládá točit válečné filmy jsem se přesvědčil už u tohoto mladšího snímku. http://www.csfd.cz/film/278454-pohwa-sogeuro/. , Jenže on takový granátem pěkně zasažený jeep, který ve vzduchu metá kotrmelce či věrohodně ustřelená hlava či ruka x20 při zásahu zákopu plného vojáků dělostřeleckou palbou ještě nezaručuje kvalitní válečný film. Co se týče většiny bojů, nemám Poutům co vytknout. Sem tam to ,,tancování"" vojáků zasažených palbou těžkých kulometů působilo skoro až směšně, ale budiž. Výbuchy granátů v zákopech, boje muže proti muži i boje v Pekingu či noční přepad stály za to. Tady opravdu když Sherman trefil dům, půlka se jej zbořila a mezi sutinami se kutáleli vojáci.... Proti nedávno viděnému Mostu, kde po zásahu Shermanu do domu ze stavby odlétly jakésy kartonové desky byla Pouta o několik levelů dál. Nasazená technika bez chyb, včetně zbraní i uniforem. Škoda jen, že na těch B29 a hlavně na zákopy útočících Corsairech nemákli grafici víc.... Tím ale končím s klady. Zbytek filmu si nese klasické syndromy asijských produkcí. Dojemné scény jsou točeny tak moc dojemně, že pro západního diváka působí trapně a nevěrohodně. Většinou jsou provázeny flasbacky se zpomaleným přehráním nějakého klíčového momentu převážně ze začátku snímků, kdy hrdina byl šťasný a na které si většinou při umírání vzpomíná. To vše je křečovitě doprovázeno mohutným smyčcovým orchestrem a přehráváním herců... To je další problém. Někteří z herců hráli a u tohoto typu snímků hrají opravdu afektovaně, dělají výrazná gesta grimasy což místo vážného tónu působí směšně a amatérsky. Těch papetických řečí tam také bylo na můj vkus až až. Asijskému divákovi (asi obzvlášť z dodnes rozdělené Korei) možná má snímek co říci, Jihokorejcům jistě zabrnká na patriotickou hrdostní strunu a dědečkové co bránili zem před rudým morem možná i zaslzí. Já jsem ale opravdu čekal víc. Škoda. * * * ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Nádherný silný příběh, který je pohledem na korejskou válku z té druhé strany. Zaujme od prvního okamžiku a už vás nepustí až do konce. Válečné scény jsou velmi drsné (slabším povahám nedoporučuju), vykreslení charakterů postav velmi dobré, hudba výborná. Dlouho se mi nestalo, že by mi na konci filmu tekly slzy. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Smutna, kruta, hlupa a bezvyznamna. Taka je vojna a o tom je tento vojnovy opus, obrovskych epickych a citovych rozmerov. Film opisuje pribeh dvoch bratov vo vojne severnej a juznej korei. Pribeh sa zo zaciatku drzi zabehnutych schem, avsak s pribudajucimy minutami sa komplikuje, pribudaju necakane zvraty a situacie, a film nabera na obratkach takym sposobom, ze ku konci som bol absolutne duchom nepritomny. A ano, dostavili sa aj slzy, ale vobec sa nehambim. Na filme je krasne ako zo zaciatku ukazuje vojnu ako vseobecne zlo, dej sa toci mimo hlavnych postav aj okolo inych hrdinov, avsak cim dalej sa film sustreduje uzsie a uzsie na bratov a vrcholi to v zaverecnej scene, kde vrcholiaca vojna sluzi len ako kulisa pre zakoncenie pribehu dvojice bratov. Velmi posobive. Prevedenie akcnych scien, je fantasticke, hudba je chytlava, a herecke vykony predstavitelov dvoch bratov su bezchybne. Co k tomu dodat. Ak by sa ma niekto opytal, ci sa mi to pacilo viac ako Ryan, odpovedal by som - Je to lepsi film. (10/10) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (6)

  • Na začátku filmu je v protestním průvodu proti korejské válce vidět cedule s anglickým nápisem „Give arms to us fight million youths“. (Duoscop)
  • Korejská válka byl válečný konflikt, který probíhal od 25. června 1950 do 27. července 1953 mezi Jižní Koreou podporovanou OSN a Korejskou lidově demokratickou republikou neformálně podporovanou Sovětským svazem a Čínskou lidovou republikou. (Duoscop)
  • Boje skončily 27. července 1953, kdy byla podepsána dohoda o příměří, která obnovila hranici kolem 38. rovnoběžky a vytvořila Korejské demilitarizované pásmo. Sovětský svaz před konfliktem a po celou dobu války výrazně materiálně podporoval armádu Severní Koreje a čínských dobrovolníků. (Duoscop)

Reklama

Reklama