Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Reality-show, která jde ve všem nadoraz. Do velké sklepní místnosti je zavřeno šest účastníků podivné reality-show nazvané Všichni za jednoho. Jejich úkolem je vydržet spolu ve stísněných podmínkách nejméně po dobu jednoho měsíce. Na konci je čeká milionová odměna. Problém je, že pravidla hry nejsou tak docela jasná. Všichni přítomní vytvoří jakousi umělou rodinu: "otcem" je nezaměstnaný popelář Vladimír, "matkou" nesmělá venkovanka Renáta, "dětmi" jsou student sociologie Pavel, do sebe uzavřená dívka Kamila a optimistický dobrodruh Petr. Posledním členem skupiny je "děda", bývalý vězeň z uranových dolů. Skupina prochází těžkými zkouškami vzájemné důvěry, ponorkovými stavy a vypjatými situacemi. Nikdo nemá ponětí o čase, neboť zde není denní světlo ani fungující hodiny. Napětí se zvolna stupňuje až k nesnesení. Pokus o únik z uzavřeného prostoru se nezdaří. Hráčům nakonec dojde, že na povrchu země se zřejmě stalo něco, kvůli čemu zůstali nadobro zapomenutí...
Nezávislý český snímek je prvním celovečerním dílem scenáristy a režiséra Karla Žaluda. S nadsázkou odhaluje temné stránky světově rozšířeného televizního žánru reality-show. Lze dokonce mluvit o vizionářské inspiraci: scénář k filmu totiž vznikl dříve, než se tento typ pořadu objevil na českých obrazovkách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (110)

Jino 

všechny recenze uživatele

Na české poměry výborná práce... Líbila se mi hlavní myšlenka, která zavádí, to co se děje v podobných reality show do hodně velkých extrémů. Všichni do jednoho vynikají dobrým scénářem a trefným výběrem charakterově odlišných postav, které na sebe vážou docela hodně povedených humorných situací. A právě kvůli nim jsem ochoten dát tomuto dílku víc než tři nebo čtyři hvězdy. ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Dosti neznamy, malo propagovany a hlavne nedoceneny cesky film, takova bila ovce mezi vsemi temi soucasnymi, ktere u nas vznikaji. Dulezita je informace, ze scenar byl hotov teprve pred uvedenim Vyvolenych u nas, i presto, ze realizace byla pozdejsi. Lze urcite dovodit, ze se autor musel v zahranicnich verzich minimalne inspirovat. Avsak natura kazdeho naroda je jina, v tomto pripade autor typove vyborne vylicil sest odlisnych jedincu, kteri jsou nejakym zpusobem vazani prave k cestsvi - zhrzeny popelar, ktery citi moznost byt chvili panem (mit "funkci"), duchodce s minulosti v komunistickem lagru, vesnicka matka se silnym smyslem pro rodinu a neschopnosti vnimat cokoliv jineho, pohodar hrajici si na velkeho svetaka, kvazihumanistka jakozto casty zastupce nynejsi mlade generace a student doktorand s inteligenci vygradovanou do pocitu sezrani veskere moudrosti sveta. Vztahy mezi nimi jsou bud naprosto nevyrcene a implicitni (agent), anebo vyrcene, ale bez jakychkoliv konkretnich dusledku (lagr). Kdo sledoval alespon na chvili Vyvolene, vi, ze si tato zcela inscenovana realita nic nezada s realitou skutecnou, kterou bylo mozne sledovat prave v tomto poradu. Obsazeni nehercu a misty nepresvedcive vykony se ukazaly naopak jako velmi vhodny tah a velka deviza, vzdyt kdo je v reality show hercem? Nikdo. Klobouk dolu za tuto vizi. Trochu jsem u toho filmu litoval, ze nerozumim psychologii. Nebyl jsem si jisty nad vygradovanim celeho pribehu, chvili mi to prislo zbytecne, na druhou stranu ani reality show nekonci nekde uprostred bez pomyslneho vrcholu a je treba si uvedomit, ze toto vlastne reality show neni, jen si na ni hraje. Onen zaver tedy tuto skutecnost podtrhuje, pripomina mi to nakonec takove ty komiksove hry pro deti ve smyslu "najdete 10 rozdilu" mezi temer totoznymi obrazky. Jednim obrazkem jsou Vyvoleni, jednim tento film. V jeho pripade jde mj. o dalsi dukaz toho, ze kvalita filmu se neodviji od jeho rozpoctu. Pro Vsichni do jednoho tech opravdu nebyla potreba moc, stacilo mit jen trochu talentu a nebyt uplne pitomy. Kez by se takovych vzacnych kombinaci u nas vyskytovalo vice a divak mohl film nejen hltat od zacatku do konce, ale taky trochu promazat sve polozakrnele mozkove zavity. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Za hledání nových témat a forem vyjádření bych byl ochoten dát i druhou hvězdičku, přestože herecké víkony jsou na hranici trapnosti - prakticky se nenajde jediný člen týmu, který by nepřehrával. Scénář je děravý jak fusekle po maratónu a o členech štábu se dá tvrdit, že patrně byli po pořádné pitce, přinejmenším kameramanovi se třásla ruka jak při absťáku a kamera lítala roztěkaně sem a tam....Jenže konec jde do ztracena a i to málo pozitivního, co hra přinesla, svým závěrem rozmělnila. Tak jako reality show parazitují na naší odvěké touze po voyaerství, tak tenhle kousek parazituje na tématu reality show, ale chybí mu schopnost jít do hloubky a celý problém zanalyzovat. Na našem malém českém písečku je to jeden z prvních pokusů uchopit téma reality show, ale ve světě bylo mnoho neskonale zdařilejších filmů a her s podobným námětem,, takže nemá smysl s tímhle ztrácet čas. Celkový dojem: 25 %. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Nápad filmu je na české poměry originální. Zpracování už trochu horší, ale i tak jsem byl zvědav, jak to dopadne - čili mě film zaujal. Šestka soutěžících nebyla vybrána špatně (i když ten Karel mi trochu vadil:)). Pana Žaluda můžeme relativně pochválit, natočil lehce nadprůměrné drama. Dialogy určitě mohly být propracovanější, ale i tak dávám 60%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ironie ve všech směrech a na českou hlavu určitě supr myšlenka, jen to zpracování trošičku tápe. Já jsem se tak v půlce filmu začal neskutečně nudit, a čekal jsem na to, až se objeví závěr, a začne ten pravý masakr, což se skutečně povedlo a opět to mělo onu šťávu. Nejlepší na tom všem je, že s tou ironií to má v sobě také kus pravdy a proto by se tohle mělo vidět. Snaží se názorově odpovědět na otázku je Reality-show skutečně nebezpečná, ale myslím si, že po tomhle si každý udělá na věc názor svůj. Mně se hlavně líbí ta myšlenka a fakt, že se do toho autoři pustili i přesto, že ne každý s tím vším bude souhlasit, přičemž vidět by se to mělo. Doufám, že takových filmů bude více. ()

Zajímavosti (9)

  • Ještě týden před natáčením neměl štáb kameru, tak si jí kameraman koupil sám. (cariada)
  • Byla použita video kamera, a aby to nebylo na obrazu tak znát, tak se prostředí zakuřovalo a díky tomu je obraz takový rozostřený a není to poznat. (cariada)
  • Režisér si přál točit na co nejdelší záběry. A tak se točilo tak dlouho v kuse dokud si herci pomatovali text a nebo se kameraman nezapletl do kabelů. (cariada)

Reklama

Reklama