Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Johnny Case, který se vlastní pílí vypracoval z ničeho, se zasnoubí s Julií, která mu teprve poté řekne, že pochází z velmi bohaté rodiny. Seznamuje se s její bezstarostnou sestrou Lindou a nešťastným bratrem Nedem. Postupem času se mezi snoubenci začnou projevovat propastné rozdíly v názorech na jejich další život. Johnny nikdy nechce být příliš bohatý a rád by brzy přestal pracovat, aby si mohl života užívat, v tom se shoduje s Lindou, s níž si je stále bližší. Jeho snoubenka je ovšem takovými názory zděšena, chce, aby Johnny nastoupil k jejímu otci a budoval kariéru. Johnny se musí rozhodnout, zda obětovat své sny či se vzdát své snoubenky... (fleurette)

(více)

Recenze (53)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale postupem času mi tento snímek v lecčem připomínal kultovní Velkou zemi, ale také jiné snímky, jejichž názvy si momentálně nevybavím. A čím mi je připomínal? Povrchností v jednání jednoho z partnerů, ale také rodičů daného partnera ad hoc Julie a jejího otce. Cary Grant předvádí tradičně skvělé výkony podobně jako Katharine Hepburn. Abych pravdu řekl, tak více než o komedii se jedná o romantické drama, které má co říci i dnes. Alespoň já v tomto snímku mnoho komediálních scén nepostřehl a více jsem se soustředil na sílu ústřední myšlenky. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Konverzační komedii narušují především protivně napsané charaktery, kdy jsou všichni hned bodří, plácají se po ramenou a při prvním setkání si sdělují stará rodinná traumata. Ze všeho nejhorší je odpudivá Linda, která střídá vlezlost, pózu skautsky správného děvčete a patetické projevy, které by skvěle zapadly do budovatelského filmu z padesátých let. Šílený je nejenom charakter její postavy, ale i herecký projev K. Hepburn coby teatrální upištěné slípky s mimózními pohledy kamsi ke světlým zítřkům._______ Za hranicí divácké únosnosti pro mě bylo i zobrazení chudých lidí, coby partičky okamžitě se sbližujících veselých parťáků, zatímco boháči byli jakože nechutní snobi bez emocí. Přitom trucovité chování Lindy k sestře i otci nemělo žádné opodstatnění, chovala se jako vzteklý fracek, který se bouří a nemá vůči čemu, protože její otec, stejně jako sestra, nebyli žádná necitelná monstra, jen lidé, kteří žijí podle svých pravidel. Zatímco Linda a Johnny působili jako zastydlí puberťáci, kteří nevědí kudy kam. _____ Postava Johnnyho byla dost nešťastná, protože neměl moc prostoru na projevení se - vpadl rovnou do nepochopitelné rodinné bitvy a nakonec posloužil hysterické kravce, aby dokonala svoji předem vykalkulovanou a nahranou vzpouru. ___ Chudák Johnny, to bude ošklivé prozření! /10. 8. 13./ ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele

Katherine Hepburn jako prostořeká rebelka tradičně výborná, Cary Grant už tolik ne, ale já nelida jsem se nějak nedokázala vžít do trápení (nepochybně apokalyptických rozměrů) chudáka znuděné milionářské krasavice. Moc citových výlevů, málo humoru...asi jsem očekávala něco víc ve stylu Leopardí ženy a o to víc jsem teď zklamaná. ()

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Jedna z tých úžasných romantických komédií, ktoré strhnú svojim mixom situačnej komiky a ľúbostných peripetií a pri ktorých nie je možné si nezamilovať hlavnú hrdinku. Príbeh je z rady tých najkýčovejších: bohatá dcéruška si privedie nemajetného elegána, s ktorým sa po krátkej známosti chystá zosobášiť. Predstaví ho rodine a nasledujú klasické peripetie ako presvedčovanie otca, poznanie kladných a záporných postáv a klasické precitnutie. Ale čo sa ráta u takéhoto filmu je tá neskutočná sviežosť s akou je podaná, tá energia a radosť z hereckých výkonov Katherine Hepburn a Caryho Granta. Kiež by bolo viac takýchto filmov, ktoré zahrejú pri srdci. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Komedie? Hodně vzdáleně. Romantické drama? To už ano. Silný příběh? Ano. Hudba? Žádná. Proboha, proč? Vždyť to celý film strašně sráží! Teď ke Katherine - pamatuju si ji z Philadelphia Story, kde mi vadil její ukřičený teatrální herecký projev, proto jsem všechny filmy, v nichž hraje, dlouho odkládal. Tady mi nevadila. Ukázala, že je výborná herečka, ale nemůžu si pomoct, její teatrálnot (v divadle ok, ve filmu nepřirozená) tu místy taky byla. # [viděno: monitor, 2.0->5.1, EN sub] # příběh 8 | hudba 0 | humor 1 | akce 0 | napětí 2 | pustil bych si znovu 5 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (1)

  • Přijetí filmu s rozporuplnými pocity se stalo jedním z hlavních důvodů, proč Katharine Hepburn nezískala hlavní roli ve filmu (Pavlínka9)

Reklama

Reklama