Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Xavierovi je neuvěřitelných třicet let. Co se to s ním děje? Není ani student, ale ani opravdu dospělý člověk, který ví, jak se věci mají. Kariéra opravdu nic moc, sny o renomovaném novelistovi se rozplývají. Jeho zaměstnáním je pak psaní reportáží a projevů a vrcholem jeho skvělé kariéry je spolupráce na scénáři pro TV seriál. Jeho sentimentální povaha ho vede v rytmu dobrodružství života ze dne na den, z noci na noc. Zdá se, že i když svede každou ženu, není s nimi schopen vydržet - i když jde o tak krásné a ušlechtilé bytosti, jako jsou Kassia nebo Wendy. Je schopen se už konečně srovnat a zaměřit svůj život na nějaký cíl?

Film Erasmus 2 navazuje na první díl, Erasmus a spol. (2002), který si získal v evropském kontextu velmi dobrý zvuk. Svěží romantická komedie s velmi kvalitním mezinárodním obsazením dává najevo svůj velký potenciál. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

Brandon 

všechny recenze uživatele

Les Poupées russes (doslova ruské panenky:-) jsou takoví "Básníci" po francouzsku. Hlavní hrdina ale není lékař, je spisovatel....."...Tak, to jsem já, bude mi třicet a jsem pořád sám. Při tom jak vypadám, není divu. Já jsem já, pitomej, ale já....Myslel jsem na holky, se kterými jsem spal, po kterých jsem toužil a přišly mi jako matrjošky, ty ruské panenky. Člověk si s nimi celý život hraje a je zvědavý, která bude ta poslední, ta nejmenší, schovaná ve všech. Ale nikdo se k ní nedostane rovnou, chce to své. Otvíráš jednu za druhou a pořád se ptáš:"Už je to ta poslední?".....". Osvěžující příběh jak ranné beaujolais, s trefným komentářem Xaviera, jako ze života :-) Obzvlášť se mi líbily "píšťalkové" scény, ve kterých pisálek své okolí klame :-) Příjemné pokoukání :-) ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Herce i jejich postavy jsem si oblíbil už v první části, navíc Kelly Reilly od té doby výrazně zkrásněla; a děj, byť opět poněkud natahovaný, má začátek, směr i cíl, přestože to v jeho průběhu tak nevypadá; ale aspoň není tak čitelný. Je to, jak říkám, koukatelný „příběh ze žiivota“. Navíc mě fakt bavil ten jazykový mix, to člověk často v jednom filmu neslyší. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 6 | hudba 6 | humor 1 | akce 1 | napětí 1 | pustil bych si znovu 6 ()

Reklama

Rover 

všechny recenze uživatele

Příjemný film srovnatelný s prvním Erasmem. Jen ubylo humoru a přibylo klišé, to, co bylo vtipné na předchozím snímku, je zde dovedeno ad absurdum a neustále opakováno. Vypadá to, že jen kritizuju, ale přes všechna tato "úskalí" se mi Erasmus 2 líbil. Takovýchto inteligentních filmů pro mladší publikum není mnoho. Xavier je neuvěřitelně blbej:-) Čtyři hvězdičky taky dávám kvůli Audrey, protože je prostě boží...HUDBA: Loïc Dury, Laurent Levesque - zajímavá a neotřelá...taková ztřeštěná. K filmu se jednoznačně hodila. ()

rekkky 

všechny recenze uživatele

I would say, that this second part is much better, because characters are older, but in the same way they are the same and even though they have different life, it's funny to watch their stories and progress in live. Some of the connections doesn't make sence, but after all it is movie with some quality. Let's say, that Erasmus 2 is much better than first deal. ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina neustále řeší mučivou profesní otázku: jak napsat dobrý a originální scénář? Nutno řící, že Erasmus 2 má scénář vpravdě otřesný a kouká se na něj příjemně pouze díky zajímavým scénám které se tu a tam na plátně objeví a díky slušnému hereckému obsazení. Sleduje se to hezky, ale už 5 minut po skončení filmu si člověk nepamatuje prakticky nic... Příjemný výplach mozku srovnatelný s třemi caipirinhami (které člověka přijdou daleko dráž...). ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Mimochodem, první díl se jmenuje „L’Auberge espagnole“, tedy něco jako španělský hotel. Je to název domu, ve kterém se odehrával děj filmu, ale ve francouzštině to také znamená místo, kam každý může přinést cokoli svého a podělit se o to s ostatními. (imro)
  • Snímek s rozpočtem 12,5 mil. dolarů vydělal ve Francii do 5. července něco nad 1,7 milionu. (imro)
  • Erasmus je mezinárodní výměnný studentský program. (imro)

Reklama

Reklama