Runaway

Drama / Thriller

USA, 2005, 80 min

Z počátku poměrně nevzrušivé psychologické drama s naprosto drtivým závěrem. Mám chuť napsat víc, ale koneckonců silně doporučuju nic si o filmu nezjišťovat a zkusit mu těch 80 minut věnovat. Já osobně mám trochu problém s formou. Je to nezávislé a zjevně levné, to nemusí vadit. Ale režie výborný námět prostě maličko pohřbila. 7/10(25.9.2011)

Tento film jsem hledala.. tak dlouho.. až jsem ho nakonec našla.. a za to hledání to opravdu stálo. Pro mě celkem zajímavý příběh. Aaron a Robin jsou výborní. 75%(15.2.2010)

Naprosto dokonale natočený a zahraný psychologický film. Osobně mi konec připadnul trošku hrhr, ale síla příběhu vše totálně zachraňuje.(6.4.2011)

Docela masakrální drama. Škoda, že se tak špatně shání, že o něm ani lidé nevědí. Pěkně zpracovaný příběh, který rychle odsýpá. Víc nemůžu prozrazovat. Děkuju uživatelce Pavka5 za podělení se o tenhle příjemný kousek.(17.4.2010)

Skvělé rozuzlení, které nezachránilo zbylých 60 minut, kde byla často hluchá místa, která nudila, což je škoda..(13.4.2011)

Podobný prípad ako Remember me. Celý film ide vo víkendovom tempe, sem tam prinesie nejaké to hluché nudné miesto... Pokiaľ nepríde koniec. V tomto prípade síce nie tak neočakávaný ako v spomínanom Remember me, ale taktiež zčasti prekvapil. Aj keď sú samostatne obe postavy fajn, chémia medzi nimi akosi nefunguje. Runaway má síce výhodu v podstatne kratšej stopáži, no napriek tomu príbeh nie je tak pútavo spravený, aby ste sa po jeho skončení pozreli na hodinky a povedali si "to už je koniec"? V súvislosti s Aaronom Stanfordom (inak hrdinský otecko zachraňujúci svoje dieťa z pazúrov zdegenerovancov v horore Hory majú oči) odporúčam film Cake eaters.(19.3.2011)

Jsem v rozpacích, klidně bych mohl dát pět, ale nejradši bych dal jedna. Herci výborní, ač hlavní představitel je svým projevem krajně otravný (což se ale ve finále ukáže jako součást role), příběh dostatečně šokující, ale že bych se právě na tohle měl chuť dívat... Drama o plachém hochovi odvedle, co vás tak stydlivě zdraví a i s taškou vám pomůže, aby se z něj nakonec vyklubal těžký psychopat, co postřílel celou svou rodinu a vás zastřelí taky? Eh. Asi stárnu a podobná témata přenechám mladším a sám si pustím nějakou pohodu....(22.7.2011)

Umna velke sklamanie...ocakaval som film s lepsim dejom. Rozbeh bol naozaj pomaly a kym som sa nazdal uz bol aj koniec, ktory sice stoji zato ale viac ako 3/5* tomu dat nemozem :)(28.3.2011)

Oba hlavní hrdinové jsou výborní, příběh je silný. Akorát myslím, že je to příliš krátké. Michaelovy vzpomínky by se určitě daly ještě trochu víc rozvést a Carly by si se svými trably určitě taky zasloužila víc prostoru. Jinak je to výborný film.(6.4.2011)