Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nájemný zabiják Holland žije ve výslužbě. Musí však splnit poslední životní úkol. Má pomstít ty, které brutálně týral jihoamerický diktátor Moloch. (oficiální text distributora)

Recenze (35)

charles3 

všechny recenze uživatele

Navzdory účasti mého oblíbence a jmenovce, slibnému námětu a očekávané brutalitě hodnotím pouze průměrně. Téměř nekomplikovaný a předvídatelný děj, naopak nepředvídající Bronson, Saldanová celý film neví, co vlastně chce a k tomu herci (E.Lucero a hlavně M.A.Fuentes) a melodie recyklovaní ze Zeleného ledu. Na druhou stranu musím uznat, že vedle Harmoniky prostě musí být všechny Bronsonovy role aspoň o třídu až dvě níž... Nicméně doktorovi bych se do rukou opravdu dostat nechtěl... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zvrácený doktor a jeho mučení na začátku příjemně navnadí, stejně jako nájemný vrah Charles Bronson a jeho nekompromisní eliminace jeho poskoků a přátel. Pořád jsem si ale říkal, že to chtělo ještě více akce. Když už totiž na nějakou došlo, byla to zajímavá podívaná (kupříkladu taková automobilová honička). Theresa Saldana byla taky pěkná ženská a byla velká škoda, že v úplném závěru neukázali detailněji to ubytí v autě. Lehce nadprůměrná záležitost to však určitě byla. ()

Reklama

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Bronson nikdy nenatočil brutálnější film. Málem všechny jeho filmy jsem viděl, stejně tady jsem zíral jak s ničím ne_ere. Hodnocení u Bronsona dělám malinko jinak, jeho filmografie obsahuje mnoho různých věcí a tak já dělám i v tom rozdíly, porovnávám je. Moje hodnocení jsou trošičku zkreslené. 4,5/5 ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

"ZABÍJEL V ZÁJMU SPOLEČNOSTI A NEVINNÝCH LIDÍ", tak by se dal charakterizovat děj filmu "Zločiny mužů", ve kterém hrál titulní roli Charles Bronson. Ostatně není to jediná role tohoto charismatického herce, ve které ztvárnil roli zabijáka v zájmu spravedlnosti. Někteří z nás by možná toto nájemné zabíjení tyranů, kteří neváhají mučit nevinné lidi v zájmu např. státu či nějaké jiné tzv. "nadřazené" moci označili jako zabíjení "charakterní". Není ani divu. Kde selhává zákon, tam musí nastoupit spravedlnost jiná, ta nezákonná. Je otázka, zda lidé, dá-li se jim tak vůbec říkat (osobně bych je označil za zrůdy), kteří mučí a zabíjejí nevinné jen proto, aby si ukojili své zvrácené pudy, mají vůbec právo mezi námi žít. Podívejte se na tento příběh, který se klidně mohl v reálu odehrávat v zemi jako je např. Chile a zápornou roli s přezdívkou "Doktor" z příběhu filmu mohl hrát v Chile ve skutečnosti např. generál Pinochet. Také masový vrah. Mají právo takoví lidé žít? PS: Vůbec se nedomnívám, že tento film a jemu podobné s CH. Bronsonem útočí na nejnižší pudy diváků vyžíváním se ve zvrácenosti (viz komentář uživatele Choze). Naopak se domnívám, že tvůrci naznačují krajní možnost, jak se dá vyrovnat se zrůdami typu "Doktor" jiným způsobem, než bezmocným zákonem. Z rolí CH. Bronsona absolutně nemám pocit, že by prosazoval jakési "útoky" na nejnižší pudy diváka. K tomu jsou okolo nás desítky jiných herců v různých akčních nesmyslech. Role CH. Bronsona jsou sice násilnické, ale lidsky promyšlené a snad i tolerovatelné. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Další klenot surového knírače, který se podle mě hrdě řadí k MECHANIKOVI, PŘÁNÍ SMRTI a PANU MAJESTYKOVI. Nájemný vrah v důchodu Holland (Bronson) si tentokrát rovná účty se sadistickým doktorem Molochem. ZLOČINŮM MUŽŮ chybý rafinovaný scénář typu MECHANIK, ale to všechno vyrovnává atmosféra Guatamaly a zručná režie J. Lee Thompsona, bronsonova dvorního režiséra. A bezpochyb Bronson samotný. Škrcení penisu tu patří mezi jednu z nejoriginálnějších likvidací jakou jsem kdy viděl. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Scenár k filmu bol napísaný podľa románu R. Lance Hilla "The Evil That Men Do", ktorý po prvýkrát vyšiel v roku 1978. (m.a.t.o.)
  • Jediný film, ktorý Charles Bronson počas 80. rokov nenatočil v produkcii Cannon Group. Spoločnosť síce mala záujem produkovať ho, no svojich plánov sa musela vzdať kvôli finančným problémom. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama