Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Stárnoucí losangeleský polda Jack Murphy má od rozvodu značné problémy s alkoholem. Ani v práci už není tím, kým býval, a tak není divu, že při jedné akci ztratí kontrolu a zastřelí gangstera Tony Vincenza. Vincenzův bratr přísahá pomstu a zakrátko je Jackova bývalá manželka nalezena i se svým milencem zastřelená Murphyho pistolí. Svědci navíc viděli na místě činu Jackovo auto. Ten je také jako hlavní podezřelý okamžitě zatčen a na policejní stanici pouty spojen s mladou zlodějkou Arabelou McGee, kterou před časem ještě sám zatýkal. Jack ví, že má jen jednu šanci. Musí najít skutečného vraha, a proto společně se svou nedobrovolnou společnicí uprchne. Je však zraněn a dívka, která pro něj zpočátku neměla jediného vlídného slova, ho ošetří a dokonce se mu rozhodne pomáhat při pátrání. Jack překvapeně zjistí, že Vincenzo nemá s vraždou nic společného, a tak doprovázen Arabelou musí prchat nejen před policií a Vincenzovými gangstery. Zatímco zoufale pátrá po skutečném pachateli, umírají další lidé, Jackovi přátelé nebo lidé, kteří mají něco společného s jedním jeho starým případem. To ho také přivede na stopu skutečného pachatele. Jejich vzájemný souboj vrcholí závěrečným soubojem, kde hrají prim kuše a výtah. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Velmi zábavné bronsonovské cannoňácké béčko, kde dokonce dostane parťačku. J. Lee Thompson sice zažil i lepší časy, ale jeho režie je víc než solidní - což platí i pro další spolupráce s Bronsonem z té doby. Bronson sám působí i v 65 letech ve formě. Potěší i atmosférické finále v Bradbury buildingu (známá z Blade Runnera). 70% ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Choze pise ze ide o priemernu bronsonovku druhej polky 80. rokov - nesuhlasim. Podla ide o plany film, vo svete to nikdy nic neznamenalo, kult ani nahodou. Presumelo to bez divackeho zaujmu a po X rokoch od natocenia uz vlasne ciry podpriemer. Da sa to zhliadnut len ako doplnenie reziserskej tvorby J. Lee Thompsona . 0 % ()

Reklama

Belmondicek 

všechny recenze uživatele

"Táhni k čertu!!!...Dámy mají přednost!" Tohle je asi nejzábavnější snímek, co natočil v osmdesátých letech skvělý Charles Bronson a J. Lee Thompson pro legendární společnost Cannon bratranců Menahema Golana a Yorama Globuse. Tentokráte má vedle sebe nečekaně partačku, mladou zlodějku ( ne moc známá Kathleen Wilhoite ), s kterou si nebere servítky a neustále se dobírají, v patách mají nečekaného protivníka, psychopatickou vražedkyni. Celkově je tu hodně zábavné a relativně brutální akce a hlášek, takže ani není čas na hluboký a propracovaný příběh. "Víš co jsem říkal! S Jackem Murphym si nehraj!!" ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

V 80. letech to byl můj oblíbený film. Jeho přitažlivost spočívá v nezvykém ústředním duu, tvořeném drsným stárnoucím policistou - alkoholikem, a neméně drsnou mladičkou punkerkou. Náhoda svede tyto dvě svérázné existence dohromady, aby společně pátrali po sériovém vrahovi. Kdybych byl filmovým producentem, možná bych v tomhle případě uvažoval o remaku. [Nejdříve bych samozřejmě natočil definitivní verzi Carmilly, o to nemějte strach. Pak bych si střihl alternativně historický film o černošských nacistech za 2.světové války, a teprve potom by přišel na řadu Murphy.] Druhého Bronsona bych sice nesehnal, ale určitě bych se snažil ještě více vyždímat z potenciálu, který v sobě má nesourodá dvojice hlavních hrdinů. A taky bych radikálně změnil závěr. Ten jediný mi totiž na (původním, hehe) Murphyho zákonu vždycky vadil. ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Tenhle sympatický filmeček bych s ostatními béčky, která Bronson pro Cannon v 80. letech natočil, do stejného pytle neházel. Je to předvídatelná akční komedie postavená na rozdílných charakterech hlavních hrdinů, ale ty tedy stojí za to. Paradoxně tu hlavním tahounem není Bronson v roli spiťara Murphyho, ale skvělá Kathleen Wilhoiteová, jejíž postava jej zasype takovým množstvím nadávek, až člověk čeká, že ji Bronson každou chvíli musí střelit mezi oči. Že si takovou drzost v jeho filmech snad nikdo dřív netroufl, to je hlavní princip, na němž humor ve filmu pracuje. A funguje to skvěle, i když to není nijak originální ani kdovíjak vtipné (až na pár skvělých hlášek). Líbilo se mi, že hlavním záporákem je pro změnu žena. A její představitelka taky nezůstává pozadu. Je hrozná škoda, že stárnoucímu Bronsonovi nenabízeli role spíš v takových filmech jako je právě "Murphyho zákon". Tady, narozdíl třeba od pokračování "Přání smrti", nepůsobil směšně, protože prokázal, že mu nečiní problémy, když si z něj dělají tak trochu srandu. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (4)

  • Tento film bol jedným z dvoch Bronsonových projektov uvedených v roku 1986. Tým druhým bola Pomsta (1986). Obe snímky mali premiéru v ten istý mesiac. (m.a.t.o.)
  • Prvý film s Charlesom Bronsonom, v ktorom hlavného záporáka stvárnila žena. (m.a.t.o.)
  • Film mal premiéru dva roky predtým, ako bol na televízne obrazovky uvedený rovnomenný seriál Murphy's Law (od r. 1988). (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama